Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5150
Mărime: 73.44KB (arhivat)
Publicat de: Luminita-Elena A.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Intoducere
  2. Capitolul I Descrierea firmei si analiza pietei
  3. Capitolul II Configurarea serviciilor
  4. Capitolul III Configurarea pretului
  5. Capitolul IV Configurarea promovarii
  6. 4.1.Reclama;
  7. 4.2.Promovarea vanzarilor;
  8. 4.3.Relatii publice;
  9. Capitolul V Configurarea distributiei
  10. Capitolul VI Cum afecteaza criza economica piata organizatorilor de nunti

Extras din proiect

Introducere

A organiza o nunta inseamna a consuma o gramada de timp, nervi si bani. Si daca te inhami la o asemenea actiune fara a fi cat de cat un spirit descurcaret, acest eveniment special se poate transforma intr-un fiasco. De aceea, multi prefera sa recurga la serviciile unei agentii specializate, care sa preia toata bataia de cap, de la A la Z, cu garantia ca totul va iesi foarte bine.

O astfel de agentie ofera mirilor/nasilor o sumedenie de alternative in privinta restaurantului, a mincarurilor, muzicii sau rochiei de mireasa si, dupa ce alegerile au fost facute, se ocupa efectiv de toate amanuntele necesare desfasurarii ireprosabile a marelui eveniment.

Organizarea de nunti a fost, in urma cu doi-trei ani, o afacere noua pe piata romaneasca, s-a bucurat de succes si continua sa fie si acum una dintre cele mai promitatoare oportunitati. Ideea a fost importata de Alin Caraman, patronul firmei Bon Mariage, tocmai dintr-un orasel de langa cascada Niagara, ai carui locuitori traiesc de pe urma turismului si a oricaror evenimente legate de celebra cascada, printre care si nunti. Ideea a atras apoi atentia si altor intreprinzatori autohtoni, care si-au dat seama ca este vorba de un serviciu foarte cautat, in special de catre cei care vor sa aiba o nunta frumoasa, de bun gust si fara surprize neplacute. Si asta fara sa cheltuiasca o avere.

In ultimii ani, piata nuntilor a fost supusa unei fulminante dezvoltari. Astfel, ea valora in 2006 in jurul unui miliard de euro. Din ce in ce mai multi romani incep sa apeleze mai des la servicii profesioniste in organizarea celui mai important moment din viata.

Oricine si-a organizat propria nunta stie prea bine ca este o misiune pe cat de palpitanta, pe atat de extenuanta, în care orice ajutor este binevenit. Mai cu seamă al unui specialist în nunţi.

Chiar daca activitatea in acest domeniu se intinde doar pe cinci-sase luni din an, castigurile depasesc orice asteptare. Daca nu ar fi posturile, piata nuntilor ar fi lider detasat.

Pe drumul existentei, nunta e popasul cel mai important in viata unui om, el ramine reperul major, granita dintre doua lumi, care trebuie trecuta exact asa cum fiecare dintre noi a visat.

Capitolul I Descrierea firmei si analiza pietei

Infiintata in 15 august 2000, Bon Mariage este prima agentie full service din Romania care ofera solutii optime de consiliere, organizare si supervizare a evenimentelor nuptiale.

Agentia Bon Mariage este reprezentata de un colectiv de tineri profesionisti specializati in diverse domenii, colaboratori cu un inalt grad de experienta, o sfera de servicii din cele mai diverse, cele mai multe unice pe piata romaneasca a serviciilor de acest gen si peste 1000 de nunti organizate pana acum.

Reprezentantii Bon Mariage au spus ca 80% dintre nuntile organizate de companie sunt incadrate in categoria nuntilor de lux, cu bugete mari pentru toate serviciile prestate, o pondere majora avand-o locatia, meniul, aranjamentele florale si momentele artistice.

Din cele cateva sute de nunti pe care compania le organizeaza anual, peste 25 au bugete de cateva sute de mii de euro. Sezonul nuntilor cuprinde mai multe perioade distincte de-a lungul unui an, in primul rand in functie de sarbatorile religioase ortodoxe. Cele mai multe cupluri isi unesc in continuare destinele in lunile calduroase si prefera din acest motiv nuntile in aer liber, au precizat reprezentantii companiei.

Organizatorul de nunti Bon Mariage a inregistrat o crestere a profitului cu peste 30%, in primele 5 luni din 2008, comparativ cu aceeasi perioada din 2007.

Din punct de vedere comportamental, piata tinta a firmei Bon Mariage se segmenteaza in persoane care se afla la prima casatorie si persoane care din diferite motive (divort, vaduvie) se recasatoresc.

Profilul companiei şi al clientelei

Agenţia Bon Mariage este reprezentată de un colectiv de tineri profesionişti specializaţi în diverse domenii, colaboratori cu un înalt grad de experienţă, o sferă de servicii din cele mai diverse, cele mai multe unice pe piaţa românească a serviciilor de acest gen si peste 1000 de nunţi organizate până acum.

Preview document

Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 1
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 2
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 3
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 4
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 5
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 6
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 7
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 8
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 9
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 10
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 11
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 12
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 13
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 14
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 15
Piața organizatorilor de nunți. marketing-ul și nuntă - Bon Mariage - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Piata Organizatorilor de Nunti.Marketing-ul si Nunta - Bon Mariage.doc

Alții au mai descărcat și

Aspiratorul Easy Clean

Aspiratorul Easy Clean Suntem o echipă tânără, formată din oameni dinamici, plini de idei și facem parte din departamentul de marketing al firmei...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Plan de Marketing - Bon Mariage

Introducere Desfasurarea unei activitatii de marketing moderne nu se poate limita doar la producerea serviciilor, stabilirea unui pret atractiv si...

Plan de afaceri - organizator de nunți

CAPITOLUL NR. 1 – DESCRIEREA GENERALA A AFACERII 1.1 Descrierea afacerii in care doreste sa se intre. Firma “Angel’s Day” este o societate...

Plan de Afacere SC Creativ SA

Sinteza SC Creativ SA vine în întâmpinarea dorinţelor dumneavoastră oferind consultanţă pentru ca evenimentul să fie unui de neuitat. Oferim...

Program de Marketing - Ciocolateriile Leonidas

Expunere introductivă Afacerea ciocolateriilor Leonidas are o vechime de 100 de ani, iar marca este prezentă în toată lumea cu aproximativ 1 400...

Ai nevoie de altceva?