Piata Tutunului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Piata Tutunului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 37 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Fumatul este un flagel care afecteaza, si in tara noastra, un numar important de persoane. La inceput din curiozitate, din spirit de imitatie sau din bravada, alteori pe parcursul unei crize de personalitate, tinerii incearca acest drog pentru a-si dovedi lor sau celor din jur ca sunt mai maturi, mai independenti. Psihologii au descris faptul ca in timp, in conditiile existentiale complexe, si pe parcursul crizelor situationale cvasicotidiene, fumatorii ajung sa considere tigarea ca o evadare din peisaj, ca un moment de detasare; asa ia nastere dependenta psihica de drog, asa se contureaza in timp tabagismul cronic, cu intregul sau cortegiu de complicatii.

Teoretic, stim toti ca fumatul dauneaza grav sanatatii. Fumatorii o simt pe pielea si plamanii lor: orice efort fizic, cat de mic, ii face sa-si piarda respiratia, pielea se ingalbeneste, ridurile incep sa apara, mirosul natural li se schimba. Fumul de tigara contine peste 4.000 de compusi chimici, dintre care cativa sunt carcinogeni demonstrati.

Probabil majoritatea fumatorilor cunosc deja multe din efectele negative ale fumatului, iar pentru cei mai multi, o pledoarie oricat de bine argumentata nu reuseste sa contrabalanseze nevoia organica de tigara (nicotina da dependenta si este un drog chiar mai puternic decat cocaina in acest sens!).

Este de remarcat faptul ingrijorator ca obiceiul fumatului este in expansiune pe plan mondial si se accentueaza si prin marirea numarului fumatorilor in randul copiilor si al tinerilor, printre femei, in tarile in curs de dezvoltare si creste proportia fumatorilor excesivi. Deci, daca numarul fumatorilor activi este in ascensiune, creste de asemenea si numarul fumatorilor pasivi.

Exista astfel, o problema foarte grava, ce trebuie cunoscuta de fiecare om si anume ca un nefumator ce locuieste, ori se afla in aceeasi camera cu unul sau mai multi fumatori, inhaleaza toate substantele toxice din fumul de tutun rezultate din fumatul pe care-l practica ceilalti intr-un spatiu inchis. Un nefumator care sta intr-o camera cu alte persoane care fumeaza, sufera o intoxicatie ca si cum ar fi fumat el insusi o tigara, pentru fiecare ora petrecuta impreuna cu fumatorii.

Astfel fumatul este un pericol pentru noi toti, fumatori sau nefumatori, si ar fi mult mai usor daca am intelege motivele pentru care se cumpara tigarile. Cu siguranta se creaza o dependenta, dar in randul tinerilor am vrea sa credem ca se mai poate schimba ceva.

Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Tutunului.doc