Plan de Afaceri

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 0 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

INFORMATII CU PRIVIRE LA COMPONENTELE AFACERII :

- UTILAJE SI ECHIPAMENTE :

Achizitionarea utilajelor se va face, având în vedere conditiile generale de achizitii de echipamente din fonduri externe, alegerea furnizorului fiind facuta în urma analizei comparative a cel putin 3 oferte .

În scopul pregatirii si elaborarii proiectului, S.C. COMCERN s.r.l. a transmis mai multe cereri de oferta de masini, echipamente si utilaje noi , specifice activitatii de procesare a laptelui proaspat, de la urmatoarele societati :

a. BANATUL Timisoara ;

b. TEHNOFRIG Cluj Napoca ;

c. VALDO INVEST Bucuresti;

Pentru fiecare din cei 3 furnizori exista oferte de pret / produs si informatii complete privind caracteristicile tehnice ale acestora, prezentate în ANEXA 4 .

O analiza comparativa a celor 3 oferte, prezentata de asemenea în ANEXA 4, a condus la urma toarea concluzie :

a. Oferta de pret de la BANATUL s.r.l. este cea mai convenabila ca pret, dar nu prezinta interes din punct de vedere tehnic, ambalare manuala, timp de lucru prelungit, gabarit mare, oferta incompleta ;

b. Oferta de pret TEHNOFRIG este convenabila ca pret, dar :

- instalatia de pasteurizare are gabaritul prea mare ;

- masinile de ambalat sunt manuale ;

- centrala termica are gabaritul prea mare ;

- dotarea din laborator nu este performanta .

c. Au fost preferate utilajele firmei VALDO INVEST , care nu este producatorul direct al acestora, ci un intermediar pentru produsele societatii mixte bulgaro - germane PIM . Aceasta din urma produce o gama foarte larga de echipamente, sub licenta germana, de o calitate deja verificata, în mai multe unitati de profil din tara . Oferta de la VALDO INVEST s.r.l. este cea mai mare ca pret , dar este foarte convenabila din punct de vedere tehnic si al conditiilor de plata , deoarece echipamentele prezinta :

- gabarit mic ;

- performante tehnice foarte bune, verificate în alte fabrici similare din tara ;

- conditii de plata esalonata .

- elaborarea gratuita a proiectului tehnologic de executie al fabricii în functie de spatiul pus la dispozitie de beneficiar ;

- instruirea personalului care va deservi linia tehnologica ;

- asistenta tehnica la realizarea primelor probe tehnologice .

- MASINI

Tot în cadrul proiectului se vor procura doua autovehicule Dacia 1305 RIPK , de la S.C. SERVICE Automobile Dacia s.a Targoviste .

Acestea vor fi dotate cu o cisterna auto-inox furnizata de VALDO INVEST s.r.l, respectiv o izoterma furnizata de ROMTURINGIA s.r.l. Campulung Muscel care va realiza si carosarea autovehiculului .

Echipamentele si utilajele, cât si masinile împreuna cu dotarile complementare se regasesc prezentate în ofertele din ANEXA 4, si enumerate în tabelul de mai sus, de la punctul A1 .

- CONSTRUCTIA

Constructia în care va functiona fabrica de produse lactate, este amplasata în comuna Runcu si este concesionata pentru o perioada de 49 ani de catre Consiliul Local Runcu, catre S.C.TEDI s.r.l. Târgoviste, Pentru a se putea organiza o asemenea activitate productiva, la standardele actuale, cladirea necesita lucrari ample, urmând a fi reabilitata, dezvoltata si echipata cu utilitati, echipamente si utilaje specifice industriei de prelucrare a laptelui .

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri.doc

Alte informatii

plan de afaceri