Plan de Afaceri - SC Recycling SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5776
Mărime: 42.51KB (arhivat)
Publicat de: Maria P.
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA LUCIAN BLAGA SIBIU FACULTATEA DE INGINERIE

Extras din proiect

1. Noţiuni generale

1.1. Date despre firmă

S.C. Recycling SRL cu sediul în municipiul Sibiu, str. Ştefan cel Mare, nr. 150, CF. 15976890, nr. înmatriculare la Registrul Comerţului J51/588/2003 va avea ca principal obiect de activitate "Intermedieri în comerţul cu produse diverse".

Produsele actuale

Produsul finit va fi constituit din "baloţi de deşeuri PET, post consum, sortaţi pe culori".

Acest produs, în aceasta formă, va fi livrat la cea mai bună calitate, deoarece este sortat pe culori şi tip de material, beneficiarul acestui produs având garanţia de calitate a produsului cumpărat.

Depozitul de deşeuri PET, postconsum balotate

Societatea noastră deţine în proprietate o suprafaţă de 11.614 m.p. teren, din care 10.000 m.p. fiind platforma betonată. Toată suprafaţa de teren este împrejmuită şi dispune de toate utilităţile necesare procesului de producţie.

Capacitatea de depozitare pentru material în formă balotată va fi de aproximativ 1000 tone, dar nu o sa avem această cantitate pe stoc niciodată, deoarece va fi imediat livrată către beneficiarii noştrii.

Firma are 2 asociaţi:

FLOREA IACOB cu 60%

FLOREA FLORINA cu 40%

Manager general: FLOREA CRISTINEL

Societatea noastră îşi propune să se impună pe piaţa românească în domeniul colectării, de la persoane fizice si juridice a deşeurilor de mase plastice tip PET postconsum.

Cu toate că este o activitate nouă pentru piaţa românească societatea noastră a reuşit să încheie relaţii de colaborare şi precontracte cu mai multe firme de livrare deşeuri mase plastice tip PET din diverse zone ale ţării.

Pentru a putea reuşi dezvoltarea acestui obiect de activitate societatea noastră va achiziţiona un număr de 7 prese de balotat din import pe care le vom pune la dispoziţia societăţilor cu care vom colabora.

Transportul deşeurilor de PET post-consum, după balotare, va fi asigurat de societatea noastră, indiferent de distanţa de la care se va face livrarea. Pe lângă acestea nu e de neglijat faptul că preţul de achiziţie şi modalitatea de plată au fost stimuli încurajatori pentru firmele colaboratoare cu societatea noastră.

1.2. Motivarea realizării planului de afaceri. Reciclarea — necesitate a realităţii româneşti

Reciclarea - impactul asupra mediului Creşterea produselor din mase plastice (PE, HDPE, LDPE, LLDPE, PP, PVC şi altele) şi utilizarea acestora în toate ramurile de producţie şi consum face ca în prezent colectarea şi reciclarea acestor deşeuri să fie un interes naţional şi mondial având în vedere timpul foarte mare de descompunere al acestora şi impactul negativ pe care îl are asupra mediului înconjurător aer, apă, sol.

Cantităţile foarte mari de folie, pentru ambalat produse alimentare şi nealimentare, a flacoanelor de detergenţi lichizi, a şampoanelor şi a obiectelor foarte variate de uz casnic din plastic (găleţi, ligheane, bidoane,etc.) aruncate la voia întâmplării sau depozitate în locuri neamenajate corespunzător au un impact negativ asupra mediului de lungă durată şi în plus crează posibilitatea dezvoltării unei imagini negative a României şi un mediu înconjurător foarte periculos pentru oameni.

Cantitatea totală de ambalaje introdusă pe piaţa românească în anul 2003 a fost de 892.820,26 tone din care deşeurile de ambalaje de plastic au reprezentat 26,5%, respectiv 236 mii tone.

Capacităţile insuficiente pentru colectarea şi depozitarea necorespunzătoare a acestor deşeuri au determinat apariţia de zone urbane şi preurbane în care se stochează deşeuri, punând în pericol sănătatea populaţiei şi calitatea mediului.

În prezent în România sunt înregistrate 951 depozite pentru deşeuri de producţie care acoperă peste 11.000 ha. Cele mai multe dintre acestea, 354 sunt simple, fără amenajări şi sunt ocupate în cea mai mare parte de deşeuri de ambalaje plastice.

Obligaţiile ce revin României în vederea conformării cu cerinţele Uniunii Europene în domeniul protecţiei mediului şi alinierea la prevederile acquis-ului comunitar de mediu prevăd transpunerea, implementarea şi controlul aplicării adecvate a actelor normative comunitare, deja transpuse, pentru toate sectoarele acestuia:

-Legislaţie orizontală

-Calitatea aerului

-Managementul deşeurilor

-Calitatea apei

-Protecţia naturii

-Controlul poluării industriale şi managementul riscului

-Substanţe chimice şi Organisme modificate genetic

-Zgomot

-Protecţie Civilă

-Siguranţă Nucleară

Din cele menţionate pe scurt mai sus România are obligaţia atât economică cât şi europeană de valorificarea a deşeurilor de mase plastice.

Realizarea prezentului proiect îşi propune să vină şi ea în sprijinul valorificării deşeurilor de mase plastice de tip PE, HDPE, LDPE, LLDPE PP si PVC urmărind câteva aspecte principale:

- reducerea cantităţii de deşeuri de mase plastice din PE, HDPE, LDPE, LLDPE, PP şi PVC. din depozitele ecologice;

- mărirea duratei de exploatare a depozitelor care în acest mod se va dubla;

- micşorarea numărului de suprafeţe de teren scoase din circuitul agricol;

- reducerea transferurilor de deşeuri lichide către pânza de apă freatică fapt care ar afecta grav sănătatea umană.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 16
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 17
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 18
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 19
Plan de Afaceri - SC Recycling SRL - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Recycling SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Marketing Ecologic - Green Group

GREEN GROUP Istoric Green Group este o firmă care a apărut ca o iniţiativă personală a lui Clement Hung prin anii 1994. El era un furnizor de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?