Plan de Afaceri - SC Tarra Plast SRL - Mobilier si Decoratiune

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri - SC Tarra Plast SRL - Mobilier si Decoratiune.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc de 10 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

CUPRINS 1
1. Profilul organizatiei 2
2. Planul de marketing 5
3.Management ,organizare ,personal 6
4. Analiza financiara 7
5. Evaluarea riscurilor si concluzii 8
6. Anexa - Organigrama

Extras din document

Plan de Afaceri - SC Tarra Plast SRL - Mobilier si Decoratiunia

1. Profilul organizatiei

Nume: Tarra Plast

Forma de constituire: Societate comerciala

Forma de organizare: Societate cu raspundere limitata.

Sediu: Judetul Suceava, Comuna Cornu Luncii.

Obiect de activitate: Productia de mobilier (din pal melaminat pentru camere , bucatarii , birouri , spatii comerciale ) .

Servicii de realizare a mobilierului unicat (la comanda) , suplimentare de transport.

Comercializarea de mobilier din pal melaminat ,lemn si produse pentru amenajari interioare : tapiterii, scaune, mese,textile, covoare si mochete .

Conducerea si personalul:

Director general:Rusu Petru

Director de marketing:Rusu Dorina

Director economic: Anca Ignat

Economist contabil : Popescu Florin

Inginer desenator: Jucanu Mihai

Inginer(maistru) : Florea Dumitru

Muncitori:6 echipe a cate 2 oameni.

Soferi: 2 .

Croitor 1

Vanzator: Palade Alina

Misiunea organizatorica:

a. Istoria si traditiile: Firma a fost infiintata in 1990,avea sediul in Mangalia ,Jud. Constanta si avea ca obiect de activitate confectionarea de echipamente textile pentru unitati militare, sanitare, educationale etc.

In anul 1993 si-a mutat sediul in Cornu-Luncii jud Suceava , unde si-a schimbat si obiectul de activitate in comert cu ridicata si cu amanuntul cu produse alimentare,mase plastice,chimice si fierarie.

In anul 2000 obiectul de activitate devine productia de mobilier din pal melaminat la comanda.

Atunci si-a propus sa acopere piata de mobilier din Falticeni,Gura Humorului, Campulung Moldovenesc dar si parti importaante de piata din Suceava si Vatra Dornei.

Faptul ca a fost printre primele firme care oferau posibilitatea realizarii mobilierului la comanda a fost pentru aceasta un imens avantaj.

De la inceputuri managementul firmei si-a propus sa ofere clientilor o cat mai buna calitate la preturi accesibile tuturor.

Astefel a reusit sa-si realizeze obiectivele ba mai mult in 2005 deschide magzinul de prezentare din Falticeni care peste cateva luni este folosit si pentru comercializarea de produse pentru amenajari interioare (covoare,perdele,draperii,textile).

In prezent echipa manageriala pregateste un proiect de marketing de promovare a firmei pe internet oferind astfel clientilor posibilitatea de a comanda produse online.

Pe viitor firma isi propune sa ofere clientilor solutia completa in amenajari interioare planificand deschiderea unui magazin de matreiale de constructii pentru interioare(parchet,linoleum,jaluzele,corpuri de iluminat si accesorii etc.) pentru care sa dispuna si de o echipa de montaj.

b. Profilul actual al actionarilor si conducatorilor: Proprietarul este in acelasi timp si directorul general al firmei iar ceilalti directori sunt angajatii firmei din momentul in care obiectul de activitate s-a schimbat in productia de mobilier.Astfel am putea spune ca s-au perfectionat o data cu dezvoltarea firmei de aceea gandirea le este in conformitate cu strategia firmei.

c. Starea conjuncturala a firmei: Pe piata interna de mobilier de casa si pentru birou se prognoza o crestere de aproximativ 10 %. Insa ritmul de crestere al vanzarilor este mai mic decat cel prognozat si ne asteptam ca la finele anului cresterea totala sa se situeze in jurul a 5%-6%. De aceea firma isi indreapta strategia spre largirea ariei pietei oferind posibilitatea comenzilor online.

d. Resursele aflate la dispozitie:

Capital social: 60.000 lei ron

Natura capitalului: Aport asociati

Profit: 2004 - 5.300 lei ron

2005 - 21.700 lei ron

2006 - 47.500 lei ron

e. Competente distinctive : Tarra Plast are experienta in productie dar si in comert , personalul ce participa la productie are experienta in realizarea de obiecte de mobilier iar cel administrativ are experinta in vanzari si organizare. Fiecare angajat are calificarea necesara postului ocupat.

Activitatea curenta:

Tarra Plast ofera in prezent - 16 locuri de munca.

- sortimente de produse proprii: mobilier de bucatarie

mobilier de camere (adulti, tineret , copii )

mobilier de living

mobilier de baie

mobilier de hol

mobilier de birou

Fisiere in arhiva (3):

  • Plan de Afaceri - SC Tarra Plast SRL - Mobilier si Decoratiune
    • ANEXA.doc
    • plan tarra.doc
    • PRIMA PAGINA.doc

Alte informatii

Este un plan strategic realizat pentru o firma de mobilier,prezentat in cadrul facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor ,Cluj-Napoca.