Plan de Amenajare Parcuri

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de Amenajare Parcuri.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Manolescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Prezentare generala.1
Parc Podu Ros (vis a vis de discoteca Planet).2
Parc de langa Casa Sindicatelor.4
Parc intre Universitatea Petre Andrei si Hotel Europa.6
Parc Podu Ros (vis a vis de Restaurant Barbarossa).8
Parc .10
Bibliografie

Extras din document

Parcuri – spaţii verzi din Iaşi

Alaturi de muzee, monumente de arhitectura, lacasuri de cult, parcurile si gradinile Iasuluii constituie unul din punctele de atractie importante ale orasului.

Parcurile sunt spatii verzi autonome, de o mare complexitate functionala.,influentand pozitiv microclimatul urban prin oxigenarea aerului, cresterea umiditatii acestuia.

Parcurile pot fi nespecilizate(orasenesti) si specializate,in cazul unei functii dominante(parc sportive , parc de distracţii, parc expoziţional,parc dendrologic).O categorie aparte de parcuri specializate sunt parcurile istorice deţinătoare de valori istorice cu semnificaţie memorială.

Parcurile nespecializate sunt cele mai mari unităţi de spaţiu verde din perimetrul construibil, un complex de dotări corespunzătoare . suprafaţa lor se stabileşte in funcţie de numărul locuitorilor, astfel incât sa se asigure 4- 6 m2/locuitor.

Amplasarea parcului la nivel de oraş este o rezultantă a deciziei la nivel de organizare a teritoriului dar şi a configuraţiei de ansamblu a sistemului verde urban.

În general un parc trebuie să fie uşor accesibil pentru locuitorii zonei căreia i se adresează (intregul oraş- dacă acesta este mic ,un cartier-in cazul oraşelor mari);să se situeze intr-o zonă lipsită de nocivităţi sau cu un grad foarte redus de poluare,parcul insuşi urmând să contribuie la crearea unor condiţii de igienă si sănătate,să permită o extindere succesivă in teritoriu in viitor.

În organizarea parcurilor indiferenr de tipul acestora pentru a asigura o eficienţă maximă trebuie să ţină seama atât de nevoile si optiunile utlizatorului principal( cu maxima frecventa) cat si cele ale vizitatorului oarecare :

Utilizatorul parcului –care foloseste mai mult si priveste mai putin in cadrul parcului cere mai ales confort in utilizarea spatiilor si dotarilor functionale aferente , intretinerea si gradul de functionalitate si chiar posibilitati de utilizare si alegre mai largi.

In ceea ce priveste vizitatorul (identificat sau nu locuitorul orasului) care priveste in primul rand si se odihneste, apreciaza mai ales calitatile compozitionale ale spatiului verde si ale dotarilor , fiind adeptul unei anumite ambiante de repaos si odihna.

In cazul parcului “inima orasului”accentual se pune pe imbinarea si sustinerea rolului de “loc de promenada”si de destindere.In situatia in care parcul se constituie intr-o dotare importanta in oras sau cartiere, rolul sau social se accentueaza in mod evident , adresandu-se unor grupuri comunitare bine conturate.

Parcul din Podu Ros

Amplasarea

Parcul se afla situat in orasul Iasi, strada Palat.

Grupul tinta

Grupul tinta este format, in special, din pensionari, dar nu numai, ci si din parinti cu copii mici, persoane care provin din mediul rural precum si persoane care iubesc natura.

Scopul / obiectivele

Scopul:

Amenajarea spatiului, pentru petrecerea timpului liber care sa asigure conditiile optime de odihna si relaxare.

Obiectivele

- Cresterea numarului de turisti cu 35% in primele 10 luni;

- Cresterea veniturilor prin activitatea de turism cu 30% in primul an;

- Estetizarea spatiului destinat recreerii, odihnei cu 50% pana la finalizarea proiectului;

- Oferirea unui spatiu de joaca pentru copii in conformitate cu standardele europene.

Activitati de amenajare

Se va forma un grup de 10 persoane si pe parcursul a 3 saptamani vor lucra la amenajarea parcului.

Bancile vor fi reparate, vopsite si se va monta si 7 banci noi in locurile in care este nevoie,cismele (5), mese de sah/table (5) si cosuri de gunoi (10).

Pe suprafata parcului se va amenaja o zona de joaca pentru copii, prevazuta cu balansoare, topogane in conformitate cu standardele europene.

Parcul va fi mai bine iluminat prin repararea corpurilor stricate si montandu-se inca 10 in diferite puncte care necesita o mai buna vizibilitate pe timpul noptii.

Avantajele rezultate in urma amenajari

- cei avantajati in principal sunt localnicii orasului, care se vor bucura de un spatiu curat si sigur;

- spatiu modern pentru recreere, odihna si joaca pentru copii;

- atrage un numar mai mare de turisti.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Amenajare Parcuri.doc

Alte informatii

Proiect de evp, Facultatea de economie si administrarea afacerilor