Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 8803
Mărime: 126.24KB (arhivat)
Publicat de: Dorin Alin Voinea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Remus Naghi
FEAA, UVT timisoara

Cuprins

  1. Capitolul I:
  2. 1.1. Prezentarea pietei.3
  3. 1.2. Prezentare firmei.14
  4. 1.3. Prezentarea serviciului.19
  5. Capitolul II:
  6. 2.1. Identificarea si operationalizarea problemei.23
  7. Capitolul III:
  8. 3.1. Stabilirea cadrului cercetarii.25
  9. Capitolul IV:
  10. 4.1. Colectarea datelor.26

Extras din proiect

1.1. Prezentarea pietei

Piata telefoniei mobile

Prin piata se intelege reteaua relatiilor care se formeaza intre cei care schimba bunuri, servicii si care sunt angrenati prin orice mijloc intr-un sistem de comunicare.

Pe piata telefoniei mobile din Romania activeaza patru companii: Orange, Vodafone, Cosmote si Zapp.

Orange Romania este cel mai mare operator GSM din Romania. Pana în aprilie 2002, Orange a operat sub brand-ul Dialog. In februarie 2006, Orange Romania avea peste 7.000.000 de clienti, ceea ce ii conferea o cota de piata de 56,95%. Succesul Orange in Romania se datoreaza nu doar atractivitatii pe care o reprezinta telefonul mobil, ci si calitatii retelei, a serviciilor oferite si brandului. Avand o acoperire a populatiei de 96,6%, Orange Romania ofera fiecarei persoane din Romania posibilitatea de a alege intre planuri de abonamente flexibile, ce pot fi personalizate, si cartele PrePay.

Orange se afla în competitie directa cu Vodafone pentru cei 13,7 milioane de utilizatori de telefonie mobila din Romania. Orange a depasit Vodafone în privinta numarului de clienti în septembrie 2004. Orange a introdus la începutul lui 2005 tehnologia EDGE în patru orase romanesti (Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara şi Brasov), o tehnologie de tranzitie spre 3G. Acoperirea EDGE a fost extinsa la nivel national in noiembrie 2006. Serviciile de generatia a treia au fost lansate la 7 iunie 2006, pana la sfarsitul anului fiind acoperite 20 de orase. In luna decembrie 2006, numarul de clienti a atins pragul de 8.000.000.

Orange România este filiala românească a operatorului global de telefonie mobilă Orange SA, divizia de telecomunicaţii mobile a France Telecom. Competitori: Vodafone Romania, Cosmote Romania si Zapp Mobile.

Vodafone

La 1 iunie 2005, România a devenit parte a celei mai mari comunităţi mobile din lume, după achiziţionarea Connex de către Vodafone Group Plc., prin ceea ce a fost apreciată la acea dată ca fiind cea mai mare tranzacţie din România, din ultimii 15 ani.Vodafone România este compania care a lansat prima reţea GSM din România, la 15 aprilie 1997. Compania este de asemenea primul operator care a lansat serviciile 3G în România, în aprilie 2005.Peste 6, 5 milioane de clienţi şi mii de companii contează pe serviciile de comunicare oferite de Vodafone România.

Vodafone România a realizat o serie de premiere care au avut o influenţă decisivă asupra dezvoltării pieţei comunicaţiilor mobile în România:

• Primul operator care a lansat serviciile de telefonie mobilă în România (GSM şi 3G).

• Primul operator GSM din România care a lansat serviciul de mesaje scurte (SMS) (1998).

• Primul operator GSM din România care a oferit servicii de date şi fax (1998).

• Primul operator din România care a instalat echipament GSM pe Platforma Continentală a Mării Negre (1998).

• Primul operator GSM din România care a oferit servicii complete de Internet, prin Xnet (1999).

• Primul operator GSM din România care a lansat tehnologia WAP (Wireless Application Protocol).

• Primul portal mobil din România - myX - 2001.

• Primul operator care a lansat comercial în România tehnologia GPRS (General Packet Radio Service)-2001.

În 28 octombrie 2005, brand-ul Vodafone a fost introdus pentru prima dată pe piaţa românească, prin campania co-brand "Împreună".Începând cu 27 aprilie 2006, brandul unic Vodafone a fost lansat în România prin campania "Trăieşte fiecare clipă".Vodafone România se angajează să îmbogăţească vieţile oamenilor prin servicii de comunicare performante şi printr-un sprijin constant acordat comunităţii.

Cota de piaţă prognozată de ANRC pentru anul 2009 include traficul aferent atât utilizatorilor 2G, cât şi celor 3G, însă costurile exclud investiţiile în 3G, deja efectuate, sau planificate pentru anii următori. Amintim că Vodafone România plăteşte 35 de milioane USD pentru utilizarea licenţei 3G, la care se adaugă costuri de zeci de milioane în dezvoltarea reţelei şi a serviciilor 3G.

Cosmote

In Romania s-a infiintat in 2005 cu scopul de a face telefonia mobila accessibila tuturor romanilor. Suntem mandri ca ne-am respectat atat aceasta promisiune precum si toate celelalte promisiuni facute in momentul lansarii companiei.

Primul an impreuna a fost cel mai greu dar ne-a adus cele mai amri satisfactii. Echipa noastra de peste 700 de profesionisti a lucrat cu devotament pentru a remodela imaginea pietei de telecomunicatii din Romania, oferind consumatorilor o optiune mai buna prin intermediul produselor si serviciilor relevante si accesibile ale companiei. Ofertele Cosmote au concurat cu succes liderii pietei prin abordari inovative, agresive si directe.

Angajamentul si determinarea noastra de a reusi au condus, de-a lungul anului, la o serie de succese impresionante, printre care cea mai importanta este extinderea acoperii in timp record astfel incat clientii nostri sa poata vorbi cu cei dragi oriunde traiesc, lucreaza sau calatoresc.

Creativitatea si viziunea noastra au facut din Cosmote, un brand cu suflet, onest, caruia ii pasa de consumator si pe care romanii il apreciaza pentru ca au incredere si se regasesc in el.

Am creat la nivel national o retea extinsa de distributie prin parteneriate strategice si prin achizitia lantului Germanos, retea prin intermediul careia suntem pretutindeni aproape de consumatori. Am lucrat impreuna timp de un an pentru a ne indeplini promisiunile fata de clienti si am reusit. Nu ne vom opri aici. Acesta a fost doar inceputul.

Anul acesta, Cosmote isi va continua misiunea de a aduce telefonie mobila mai aproape de oameni si de a o face accesibila pentru toti. Intentionam sa introducem tehnologii innovative care vor face viata oamenilor mai placuta si vor revolutiona piata de profil din Romania. Scopul nostru este sa fim alegerea numarul unu pentru consumatorul de telefonie mobila din Romania.

Cosmote Romania a incheiat anul 2006 cu un numar total de 1,23 milioane clienti si o cota de piata de cca 7%, bucurandu-se de o crestere a bazei de clienti spectaculoasa in ultimul trimestru al anului, cand operatorul a inregistrat 555,918 de noi utilizatori, dintre care 19% utilizatori de servicii cu abonament.

Veniturile cumulate pentru anul 2006 s-au ridicat la 43,8 milioane euro, o crestere de peste 5 ori fata de anul 2005. Se asteapta ca veniturile companiei sa continue sa creasca intr-un ritm mai rapid in fiecare luna in 2007. In 2007, Cosmote va continua sa investeasca in extinderea retelei, precum si in lansarea de noi servicii pentru clienti. Compania isi va continua planul de investitii de 500 milioane de euro pentru primii trei ani de operatiuni. Cosmote Romania ofera cele mai competitive si accesibile produse si servicii de telefonie de pe piata. La sfarsitul anului trecut, Cosmote a introdus pachetele de servicii pentru companii, un segment pe care se va concentra in continuare. Germanos, cel mai puternic lant de distributie telecom din regiune, ofera companiei un avantaj competitiv fata de ceilalti operatori, promovand strategiile comerciale Cosmote unui numar mai mare de utilizatori de telefonie mobila.

Preview document

Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 1
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 2
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 3
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 4
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 5
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 6
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 7
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 8
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 9
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 10
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 11
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 12
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 13
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 14
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 15
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 16
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 17
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 18
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 19
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 20
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 21
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 22
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 23
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 24
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 25
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 26
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 27
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 28
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 29
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 30
Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Plan de Cercetare Marketing asupra Serviciului Orange 3G.doc

Te-ar putea interesa și

Cercetare de marketing - serviciul de telefonie mobilă Orange - gradul de satisfacție al utilizatorilor

1. TEMA CERCETARII Serviciul de telefonie mobila Orange - Gradul de satisfactie al utilizatorilor. Piata telefoniei mobila este intr-o continua...

Ai nevoie de altceva?