Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 5075
Mărime: 110.34KB (arhivat)
Publicat de: Veniamin Chiriță
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA „BABEŞ-BOLYAI” FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI GESTIUNEA AFACERILOR CLUJ-NAPOCA

Extras din proiect

1. ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING (analiza SWOT)

1.1 Analiza mediului intern de marketing şi determinarea forţelor şi slăbiciunilor firmei

Compania FARMEC este un simbol al produselor cosmetice în România, dupǎ aproximativ 120 de ani de existenţǎ rǎmânând liderul pieţei de cosmetice româneşti.

Grija faţǎ de frumos, respectarea tradiţiei, consolidatǎ pe ani de cercetare continuǎ, a fǎcut ca din 1945 – anul în care producea 5 produse – şi pânǎ în prezent, sǎ îşi extindǎ portofoliul la peste 400 de produse, de notorietate fiind: Gerovital H3, Gerovital Plant, Aslavital, Aver, Charisse, Farmec, Doina, My Deo, Obsesie, Athos, Triumf, Nufǎr.

Prin grija doamnei Prof. Dr. ANA ASLAN , Farmec a devenit primul producǎtor de creme şi emulsii Gerovital H3 din România, prima producţie de serie realizându-se în 1967. Astǎzi Farmec realizeazǎ produse sub Marcǎ Privatǎ, de tip: creme, emulsii, loţiuni, aerosoli (deodorante , lacuri de pǎr, spume de pǎr, insecticide, odorizante încǎperi, etc ), şampoane, gel de duş, produse pentru întreţinerea casei, pentru diverşi clienţi.

Din dorinţa de a realiza produse competitive, precum şi de a acoperi cât mai bine cererea de pe piaţǎ, firma Farmec lanseazǎ anual peste 50 de produse noi, originale, adaptate ulterior tendinţei de pe piaţa internaţionalǎ a cosmeticelor.

Dupǎ 1990, în strategia de dezvoltare a companiei, un accent deosebit a fost pus pe distribuţie, reuşind ca la finele anului 2000 compania sǎ aibǎ propria reţea de distribuţie din cele 14 reprezentanţe şi puncte de lucru destinate în toate zonele ţǎrii: Bucureşti, Cluj, Braşov, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Sibiu, Craiova, Focşani, Iaşi, Piatra – Namţ, Timişoara, Târgu – Mureş, Galaţi.

Datoritǎ echipei de vânzare performante, formatǎ dintr-un numǎr de 250 membri şi a unei infrastructuri bine dezvoltate (150 maşini dintre care 9 autoutilitare de mare capacitate) produsele Farmec ajung la un numǎr de peste 10.000 clienţi, atât din retailul modern cât şi din cel tradiţional. De asemenea, o importanţǎ deosebitǎ se acordǎ exportului, care înregistreazǎ peste 10% din cifra de afaceri a companiei, produsele Farmec ajungând astfel pe toate continentele lumii.

Atenţia deosebitǎ acordatǎ calitǎţii produselor puse la dispoziţia clientului, precum şi grija faţǎ de mediul înconjurǎtor, au fost preocupǎri permanente, Farmec investind aproape 3 milioane euro în achiziţionarea de utilaje noi, ultraperformante pentru noua secţie de producţie a deodorantelor ecologice şi a lacurilor de pǎr, de la Dezmir, în acoperirea municipiului Cluj – Napoca. Aceasta este a doua investiţie de aceste gen din Europa Centralǎ şi de Est, investiţie realizatǎ cu sprijinul O.N.U.D.I. Astfel, Farmec se aflǎ peintre puţinele firme care a reuşit sǎ punǎ în funcţiune un obiectiv ecologic de importanţǎ naţionalǎ, unic în ţarǎ, unde se industrializeazǎ produse care corespund standardelor impuse de Uniunea Europeanǎ.

Dorind ozonarea mediului înconjurǎtor , şi aşa mult prea poluat, precum şi amenajarea unui spaţiu modern de agrement, s-a demarat investiţia „Complexului Parc Farmec” ce a devenit unul dintre cele mai apreciate locuri de recreere ale municipiului Cluj – Napoca. Complexul de agrement cumprinde un gazon de fotbal artificial, un parc de joacǎ pentru copii dotat cu toate facilitǎţiile şi o teresǎ restaurant.

Obţinerea, în anul 2002, a certificatului internaţional de calitate ISO 9001, reprezintǎ o recunoaştere a originaliţǎţii şi calitǎţii produselor noastre, reflectatǎ şi în cererea pe piaţa internaţionalǎ, exportul reprezentând peste 10% din cifra de afaceri a companiei, produsele Farmec ajungând astfel pe toate continentele lumii.

Atât rezultatele economico – financiare obţinute (cifra de afaceri a companiei a fost de 17 milioane EUR în 2008), cât şi cotele de piaţǎ deţinute de compania Farmec – lider de piaţǎ pe segmentul produse pentru îngrijirea feţei – demonstreazǎ încǎ o datǎ valoarea companiei pe piaţa cosmeticelor din România.

Ţinând cont de cele prezentate mai sus se poate afirma cǎ Farmec a intrat în industria economicǎ europeanǎ, atât din punct de vedere al calitǎţii produselor, cât şi a tehnologiilor moderne cere protejeazǎ mediul.

LABORATOARELE FARMEC: Înfiinţate în urmǎ cu peste 35 ani, laboratoarele de cercetare Farmec au stat la temelia unei direcţii devenitǎ ulterior tradiţie în cosmetica româneascǎ, de a da viaţǎ unor cercetǎri originale, conţinând în ele ani de studii şi experimentǎri fǎcute cu seriozitate, invetivitate şi profesionalism.

Rolul acestor cercetǎri poartǎ astǎzi numele unor mǎrci de renume, care au fǎcut carierǎ pe piaţa româneascǎ şi externǎ: Gerovital H3, Gerovital Plant, Aslavital, Farmec, etc. Produsele „made by Farmec” acoperǎ o arie largǎ de domenii şi cerinţe ale consumatorilor, de la produse chimico – casnice pânǎ la sofisticate produse cosmetice de întreţinere pentru ten şi corp.

Cǎutând în permanenţǎ direcţii noi şi ţinând pasul cu orientǎrile generale din cosmeticǎ, produsele marca Farmec au valorificat mereu ingrediente naturale sau sintetice recunoscute pe plan mondial, alǎturi de principii active originale, selecţionate din bogǎţia naturalǎ a solului şi florei româneşti (extracte şi uleiuri naturale, apǎ mineralǎ, vin , argilǎ) concretizate în zeci de breveta de invenţie.

Date generale:

Denumire: SC. FARMEC SA.

Sediu social: Str. H. Barbusse nr. 16.

Localitatea: Cluj Napoca, Judet Cluj

Tel/Fax: 0264/432884 sau 0264/432543

Formǎ juridicǎ: Societate pe acţiuni

Descrierea activitǎţilor principale:

Principalele produse şi servicii furnizate de Farmec sunt:

- producţia şi livrarea de produse cosmetice

- producţia şi livrarea de produse chimico-casnice (uz menajer)

Structura generalǎ a acţionariatului:

Salariaţi 70%

Foşti salariaţi 10%

Preview document

Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 1
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 2
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 3
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 4
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 5
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 6
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 7
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 8
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 9
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 10
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 11
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 12
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 13
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 14
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 15
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 16
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 17
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 18
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 19
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 20
Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza mixului de marketing la firma SA Vel Pitar SA

INTRODUCERE Promovarea tot mai largă în practica economică contemporană a concepţiei de marketing, îmbogăţirea continuă a arsenalului său de...

Crearea de Brand Farmec Cluj

Introducere Farmec SA este una dintre cele mai prestigioase firme romanesti, atat pe plan national, cat si pe plan international. De`a lungul...

Mixul de marketing

1. Introducere De-a lungul timpului, societatea s-a bucurat de diversele domenii din evoluţia culturală precum: pictura, grafica, sculptura,...

Tehnici de promovare a vânzărilor în cadrul companiei SC Niran Co Products SRL

CAPITOLUL I. Politica de promovare 1.1. Continutul si rolul politicii de promovare În sistemul relaţiilor cu mediul economico-social, cu piaţa,...

Studiu Oportunității privind Lansarea unui Săptămânal în Arad

1. INTRODUCERE ÎN MARKETING Viaţa omului ca şi altor vieţuitoare, se bazeazã pe un schimb continuu între organism şi mediul lui de existenţã....

Plan de Marketing SC Eva Plant SRL

Cap. 1. Rezumat executiv S. C. Eva Plant S.R.L a fost înfiinţată în anul 2005 de doamna Eva Nistor care a fost pasionată încă din copilărie de...

Lucrare de practică la SC Farmec SA

1.PREZENTARE GENERALA A “S.C. FARMEC S.A.” Denumirea: SOCIETATEA COMERCIALA “FARMEC” S.A. Sediul: Cluj-Napoca, str.H.Barbusse, nr.16, Domeniul...

Strategia de Distribuție de Tip Network Marketing la SC Farmec SA

I. NETWORK MARKETING - O ALTERNATIVĂ MODERNĂ DE DISTRIBUŢIE Network Marketing înseamnă orice formă de vânzare care permite distribuitorilor...

Ai nevoie de altceva?