Plan de Marketing - BMW M3

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 4868
Mărime: 928.24KB (arhivat)
Publicat de: Mona Gradinaru
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Remus Naghi
A fost prezentat la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor Timisoara

Cuprins

  1. Capitolul I. ASPECTE INTRODUCTIVE
  2. Capitolul II. SUMARUL MANAGERIAL
  3. 2.1 Motivaţia realizării proiectului
  4. 2.2 Prezentarea organizaţiei (misiune)
  5. 2.3 Prezentarea problemei
  6. 2.4 Scopul proiectului
  7. 2.5 Obiective generale ale proiectului
  8. 2.6 Scurtă prezentare a activităţilor proiectului
  9. 2.7 Costul total al proiectului
  10. 2.8 Modul de acoperire a necesarului de finanţare
  11. Capitolul III. ANALIZA SITUAŢIEI (SWOT)
  12. 3.1 Caracteristicile şi tendinţele mediului organizaţiei
  13. 3.2 Analiza oportunităţilor
  14. 3.3 Principalele provocări şi situaţii nefavorabile
  15. Capitolul IV. SCOPUL ŞI OBIECTIVELE
  16. 4.1 Scopul proiectului
  17. 4.2 Obiective generale ale proiectului
  18. 4.3 Obiective specifice
  19. Capitolul V. PLANUL DE ACTIVITĂŢI
  20. 5.1 Identificarea activităţilor necesare
  21. 5.2 Programarea activităţilor
  22. 5.3 Sarcini şi responsabilităţi
  23. 5.4 Termene de realizare a activităţilor
  24. Capitolul VI . BUGETUL PE CATEGORII DE CHELTUIELI
  25. 6.1 Stabilirea costului fiecărei activităţi
  26. 6.2 Alocarea resurselor pentru realizarea activităţilor
  27. 6.3 Surse de acoperire a cheltuielilor
  28. Capitolul VII. CONTROL SI EVALUARE
  29. 7.1 Modalităţi de înregistrare şi măsurare a rezultatelor
  30. 7.2 Calendar de verificare a nivelului realizărilor
  31. 7.3 Responsabilităţi de monitorizare şi intervenţie corectivă

Extras din proiect

CAPITOLUL I

ASPECTE INTRODUCTIVE

Bun venit la BMW

Grupul BMW este unul dintre cei mai de succes producatori de masini din lume, desi, nu si cel mai mare. Marca si emblema BMW sunt bine cunoscute aproape oriunde. În prezent compania este o adevarata corporatie multinationala.

Bayerische Motoren Werke AG

Tip:

Pe acţiuni (Xetra: BMW)

Fondată: 1913 de Karl Friedrich Rapp

Sediu: München, Germania

Oameni cheie: Helmut Panke, Preşedinte al Bordului de Management

Industrie:

Automobile

Produse:

Automobile

Motociclete

Cifră de afaceri:

€44.4 miliarde (2004)

€45.8 miliarde (2005)

Angajaţi:

105.798 (2005)

Website:

www.bmw.com

Inceputurile

Povestea a început cu aproape trei sferturi de veac în urma, în 1916, nu cu masini sau motociclete, ci cu motoare de avioane. Acestea sunt originile emblemei faimoase în întreaga lume, reprezentând o elice ce se învârte pe un cer albastru.

Compania initiala, Bayerische Flugzeugwerke AG (Industria Bavareza de Avioane) a fost înfiintata în Munchen de Franz-Josef Popp si Max Friz. Popp era Director General, iar Friz era Proiectant Sef.

Doi ani mai târziu, numele companiei s-a schimbat în Bayerische Motoren Werke AG (Industria Bavareza de Automobile) de unde deriva, de fapt, si initialele BMW.

Primele realizari

Primele produse realizate de BMW au fost motoarele de avioane cu 6 cilindri proiectate de Fritz. Acestea s-au dezvoltat ulterior în motoare cu 12 cilindri V12 care s-au bucurat de o performanta si fiabilitate rasunatoare.

În 1919, recordul mondial de altitudine a fost atins cu un avion cu motor BMW. Tot motoare BMW s-au folosit si pentru cursele aeriene dintre Europa si Persia (Iran-ul de astazi) din 1924 si Africa de Sud din 1926.

O Noua Directie

Acest motor a fost predecesorul clar al modelelor de astazi, avand doi cilindri opusi într-un cadru de tuburi gemene. BMW a produs primele motociclete din lume cu chiulasa din aliaj usor, proiectate de Rudolf Schieicher. Sase ani mai târziu, de la acest tip de motociclete s-a ajuns la realizarea unei masini de curse care a doborât recordul mondial de viteza.

Prima masina

Intrarea grupului BMW în productie s-a produs în 1928 când BMW a preluat o alta companie germana, Fahrszenwerk Eisenach, care intrase în serioase probleme financiare si care construise masini înca din 1896.

Î n momentul preluarii acestei companii, principalul produs realizat de BMW era o masina mica britanica - Austin 7 - realizata sub licenta. Din punct de vedere al performantelor aceasta masina s-a bucurat de un adevarat succes. Modelul de productie standard, a câstigat Raliul Alpin International la prima încercare.

Mai mult chiar, succesul repurtat în vânzari a permis grupului BMW sa supravietuiasca crizei mondiale ce a urmat caderii bursei de pe Wall Street din octombrie 1929. În aceasta perioada, o masina mica la un pret redus constituia mijlocul principal de transport.

Dezvoltarea gamei

Lansarea primului model complet nou al BMW s-a produs în 1933 o data cu realizarea primului model cu sase cilindri 303, conceput pentru amatorii de viteza, eleganta si prestigiu de la o masina mica si economica. Succesul modelului 303 a determinat introducerea rapida a unei întregi serii de modele 319, 320, 328 si 329. Modelul 328 cu doua locuri a fost cea mai cautata masina sport din acele timpuri, iar astazi acesta constituie o piesa foarte populara între colectionari.

Reconstruirea Companiei

Cel de-al Doilea Razboi Mondial a determinat oprirea productiei de masini, motiv pentru care uzina din München s-a axat pe producerea de motoare de avioane, inclusiv a primului motor cu reactie din lume.

Prima masina realizata dupa razboi nu s-a bucurat de succes. Este vorba despre modelul 501, lansat în 1951. Atât linia, cât si tehnologia acestui model erau extrem de conservatoare si, pâna în 1954, vânzarile anuale au continuat sa ramâna sub 4000. Din cauza scaderii vânzarilor si a consecintelor razboiului, ani de zile BMW s-a confruntat cu o criza serioasa de fonduri. Nici chiar productia de succes, sub licenta, a masinii italienesti Isetta nu a ajutat la îmbunatatirea situatiei financiare a BMW.

Î n 1959, BMW a fost în pericol de a fi preluat de Daimler Benz. În cele din urma, preluarea a esuat. Un pachet de 65% din actiuni a fost preluat de Dr Herbert Quandt, principalul responsabil de schimbarea situatiei financiare a companiei.

Dr Quandt a avut o influenta aparte asupra politicii de produs odata cu lansarea modelului de dimensiuni medii BMW 1500 în 1961 care a devenit unul dintre cele mai bine vândute. Vânzarile modelului 1500 si ale versiunii 1800 cu motor de capacitate mai mare au determinat obtinerea unei cifre de afaceri din vânzari de 1 miliard marci germane.

Expansiunea

In anii 1960, BMW si-a dezvoltat o strategie de piata de tip ‘nisa’ având drept scop completarea unei mici lacune ale pietei. Segmentul de piata atacat de BMW a fost spatiul creat între masina de familie pentru masele largi de populatie si masina foarte mare, foarte scumpa pentru oficiali.

În prezent, aceasta piata cuprinde un segment clar definit în care gama moderna a produselor BMW de calitate superioara, formata din masini puternice si bine dotate, berline, break, sport si utilitare, se încadreaza perfect si în care fiecare produs aduce o serie de inovatii.

BMW si Produsele sale

Dupa 86 ani sau chiar mai mult de dezvoltari dinamice, BMW este unul dintre cei mai faimosi producatori din lume de masini exclusive si singurul producator de motoare de avioane si motociclete pe lânga automobile. Cititorii celor mai mari reviste auto din Europa au votat cel mai adesea masinile BMW, de la seria 3 pana la seria 7, ca fiind cele

mai bune masini din lume pe segmentele corespunzatoare de piata.

Preview document

Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 1
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 2
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 3
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 4
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 5
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 6
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 7
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 8
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 9
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 10
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 11
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 12
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 13
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 14
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 15
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 16
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 17
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 18
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 19
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 20
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 21
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 22
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 23
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 24
Plan de Marketing - BMW M3 - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - BMW M3.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici de vânzări - proiect Herbalife

1. Ce este Herbalife? Herbalife este o companie internaţională din domeniul nutriţiei. Produsele Herbalife de nutriţie internă sunt reprezentate...

Auditul de Marketing la Constructorul de Automobile BMW

1. PREZENTAREA CONSTRUCTORULUI 1.1. PREZENTARE GENERALA Grupul BMW este unul dintre cei mai de succes producatori de masini din lume, desi, nu si...

Modul de Funcționare a Sistemelor Multilevel Marketing

I. Introducere Prin lucrarea de față ne propunem abordarea unui subiect actual, extrem de mediatizat în lume și de mare amploare, care în ultima...

Plan de Afaceri

INTRODUCERE A mânca diferit este întotdeauna ceea ce căutăm când împingem uşa unui restaurant. A deschide un restaurant înseamnă a da dovadă de...

Cercetare de Marketing Privind Lansarea unei Afaceri

CAPITOLUL I INTRODUCERE Din 1990, Republica nostru a parcurs o cale foarte dificilă de tranziţie şi şocuri grele. Dar pentru toate că ar trebui...

Analiza Valorii Estetice a Autoturismelor BMW

Introducere Estetica- noul model de marketing(Schimitt,Simsonson,2002,p15) deciziile în alegerea zonelor în care vom locui, în decorarea caselor,...

BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare)

Bayerische Motoren Werke AG - Scurt istoric Kerl Rapp si Gustav Otto au infiintat Bayerische Motoren Werke pe data de 9 martie 1916, initial...

Organizarea activității forței de vânzare a companiei Herbalife

1.Poziţia forţei de vânzare în raport cu activitatea de marketing din cadrul firmei Herbalife este o companie MLM (multi level marketing) care se...

Te-ar putea interesa și

Companiile internaționale în contextul globalizării

CAP.1 LOCUL ŞI ROLUL COMPANIILOR MULTINAŢIONALE ÎN CONTEXTUL GLOBALIZĂRII 1.1]-Începutul globalizării Globalizarea economică -ca si concept- a...

Strategii de Marketing ale Companiilor Multinaționale pe Piața de Tutun din România

CAP.1. ANALIZA STRUCTURALĂ A INDUSTRIEI TUTUNULUI DIN ROMÂNIA „We believe strongly that tabacco never be marketed to youth. It should only be...

Mercedez-Benz marketing internațional

1. Denumirea firmei și obiectul de activitate În anii 1880, când Gottlieb Daimler şi Karl Benz au inventat, independent unul faţă de celălalt,...

BMW - Studiu de Caz

I. PREZENTARE GENERALA 1. PREZENTAREA FIRMEI Pietrele de temelie ale imperiului BMW dateaza înca din 1916 în München, când Franz-Josef Popp si...

Plan de Afaceri - SC Mahon SRL

1. Titlul proiectului Modernizarea si retehnologizarea procesului de productie la SC MAHON SRL 2. Scopul şi obiectivele Scopul proiectului este...

Analiza SUV German

I. INTRODUCERE Analiza comparativa a calitatii marfurilor ( A.C.Q.M.) Elemente teoretice si metodologice GENERALITATI Analiza comparativa a...

Influența fiscalității în învestii

CAPITOLUL I COMPORTAMENTUL INVESTIŢIONAL LA AGENŢII ECONOMICI ÎN ROMÂNIA 1.1. Caracteristicile activităţii de investiţii in România Investiţiile...

Relațiile cu clienții

Relatiile cu clientii I. INTRODUCERE Specialiştii de marketing consideră dezvoltarea relaţiilor cu clienţii o pârghie majoră a dezvoltării...

Ai nevoie de altceva?