Plan de marketing Ceainăria Urban Tea

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 11998
Mărime: 49.25KB (arhivat)
Publicat de: Ioan Botezatu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tudor Emilia

Extras din proiect

1. Sumarul executiv

Scopul acestui plan de marketing este să prezinte strategiile prin care ceainăria Urban Tea doreşte să se lanseze pe piaţa ceainăriilor din România, cu precădere pe cea din Bucureşti. Această ceainărie va intra pe o piaţă încă nesaturată, iar principala problemă cu care se va confrunta va fi aceea de a şlefui o cultură a ceaiului în rândul bucureştenilor. În acest sens, Urban Tea vine cu un slogan original „Tea for everyone”, în încercarea de a crea un mediu diversificat şi refuzând ideea de exclusivism al clienţilor.

Scopurile pe care şi le propune Urban Tea sunt formarea unei culturi proprii a ceaiului, informarea şi educarea consumatorilor, iar în acelaşi timp realizarea unei legături strânse între client şi ceainărie prin toate serviciile şi produsele cu tentă personalizată pe care le propune. Mai mult decât atât, prin decor, ambianţă şi muzică, prin activităţi şi evenimente culturale diverse, prin promoţiile şi raportul calitate-preţ foarte bun, Urban Tea speră să atragă o gamă vastă de consumatori, concentrându-se pe vânzarea de produse şi servicii de cea mai bună calitate.

Principalii competitori ai ceainăriei Urban Tea sunt: ceainăria „Ceai la Cotroceni”, ceainăria „Cărtureşti”, ceainăria „AromaAroma”, Ceainăria „GreenTea” şi ceainăria „Serendipity”. Caracteristica ce face Urban Tea diferită de cele menţionate mai sus este faptul că nu se axează doar pe statutul de ceainărie, ci doreşte să devină un loc care să adune oameni de calitate, dar cu statuturi, ocupaţii, venituri, personalităţi diferite. De asemenea, spre deosebire de competitori, Urban Tea caută să construiască o legătură strânsă cu clienţii săi, permiţându-le acestora să urmărească prepararea ceaiului sau să combine sortimentele de ceai preferate.

Segmentele de piaţă pe care le ţintim sunt formate dintr-o gamă largă de consumatori, de la studenţii cu venituri mici care caută localuri cu atmosferă inedită şi incitantă, până la clienţii cunoscători care sunt în căutare de sortimente rare de ceai.

Cu toate că situaţia economică actuală din România nu este prielnică dezvoltării unei afaceri, deoarece puterea de cumpărare a scăzut considerabil datorită măsurilor de austeritate adoptate în urma crizei economice, suntem de părere că tipul de locaţie pe care îl urmărim va atrage îndeajuns de mulţi clienţi, deoarece vine cu o idee originală, cu o abordare proaspătă şi preţuri accesibile.

În primul an previzionăm vânzări de 684.000 RON, deoarece ceainăria va fi într-o perioadă de pionierat, dar estimăm, pe baza evaluărilor noastre, că suma ce va creşte cu 10% în al doilea an, odată cu sporirea popularităţii localului.

Succesul ceainăriei Urban Tea depinde de calitatea produselor şi serviciilor oferite, de raportul calitate-preţ bun, de atmosfera plăcută pe care vom încerca să o creăm, însă nu trebuie să scăpăm din vedere nevoia de feedback al clienţilor, feedback ce ne va ajuta să ne perfecţionăm şi să devenim mai buni.

2. Analiza situaţiei prezente

Piaţa ceainăriilor este o piaţă încă tânără în România, ce manifestă o tendinţă de creştere anuală constantă, ce se poate observa atât prin creşterea vânzărilor de ceai pentru consumul de acasă, a numărului de clienţi ce frecventează localurile axate pe consumul de ceai, cât şi prin apariţia unor noi ceainării şi dezvoltarea celor deja existente pe piaţă. În ultimii ani, în mod special, s-a observat o proliferare a numărului de ceainării specializate pe consumul şi distribuţia unui sortiment larg de ceaiuri. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că situaţia recentă provocată de către criza economică mondială a încetinit dezvoltarea acestui sector în România (de exemplu, două dintre ceainăriile deţinute de Tudor Smirna, denumite Vasiliada, au falimentat). În acelaşi timp, în România nu există încă o cultură bine definită în jurul consumului de ceai, fiind ignorate unele segmente de consumatori, multe dintre ceainăriile deja existente având o tentă exclusivistă, după cum vom putea observa din analiza situaţiei prezente a pieţei.

2.1 Analiza pieţei: demografie, nevoi, tendinţe, creştere

Din punctul de vedere al variabilelor de profil, segmentul de piaţă vizat de firmele deja existente este alcătuit din consumatori cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani, de ambele sexe, cu un statut social mediu şi înalt, din mediul urban, cu ocupaţii variate, educaţie medie şi superioară, dar cu venituri medii şi ridicate. Din punct de vedere geografic, ceainăriile se regăsesc în oraşe mari, deşi cea mai mare concentraţie de ceainării se regăseşte în Bucureşti. Nu există un lanţ de ceainării la nivel naţional, nici unul de tip franciză, ci există afaceri mici, independente, care uneori cunosc extinderi.

Preview document

Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 1
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 2
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 3
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 4
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 5
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 6
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 7
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 8
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 9
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 10
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 11
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 12
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 13
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 14
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 15
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 16
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 17
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 18
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 19
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 20
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 21
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 22
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 23
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 24
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 25
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 26
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 27
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 28
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 29
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 30
Plan de marketing Ceainăria Urban Tea - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing Ceainaria Urban Tea.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afacere - Ceainăria DreamTea

SUMARUL Crearea unei ceainarii este un lucru destul de dificil, deoarece in Romania nu exista o „cultura a ceaiului” ,astfel ca un departament de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?