Plan de Marketing Cook2gether

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de Marketing Cook2gether.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 38 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Rezumat 3
2. Analiza situației 4
2.1 Informații generale 4
2.2 Scopul planului 4
2.3 Analiza SWOT 5
2.4 Concurența directă și indirectă 6
2.5 Demersuri anterioare sau similare 7
3. Obiective de marketing 8
3.1 Obiective generale 8
3.1 Obievtive concrete (SMART) 8
4. Publicul țintă 9
4.1 Profil 9
4.2 Obstacole și beneficii percepute 10
5. Poziționarea 10
6. Mixul de marketing 11
6.1 Produsul/Serviciul –Politica de servicii 11
6.2. Prețul 12
6.3 Distribuția 15
6.3.1 Locul și modul de acces 15
6.3.2 Canalele de distribuție 15
6.4 Promovarea 16
6.4.1 Advertising 16
6.4.2 Promoții 22
6.4.3 Marketingul direct 22
6.5 Personalul 22
6.6 Procesul 23
6.7 Evidența fizică 23
7. Planul de evaluare 24
8. Bugetul 25
9. Planul de implementare 28
Bibliografie 29
Anexe 30

Extras din document

1. Rezumat

Cook2gether are la bază un concept modern şi inedit care propune lecţii de gătit pe o barjă din Dublin, special pentru persoanele singure. Nu este un birou de matrimoniale, ci combină două tipuri de activităţi care în zilele noastre sunt foarte populare în rândul publicului modern şi deschis la minte, şi anume cursurile de gătit şi speed dating-ul desfăşurate într-o ambianţă cu totul deosebită, pe o barjă din Dublin care pluteşte pe Grand Canal.

Cook2gether se va concentra pe trei categorii de produse, având ca activitate principală cursurile de gătit. Activitatea de restaurant şi comercializarea ustensilelor de bucătărie vor fi dezvoltate pentru obţinerea de profit.

Compania s-a decis să îşi concentreze asupra programului de marketing cu două tipuri obiective: bazate pe vânzări şi bazate pe promovare.

Un obiectiv pe termen scurt este de a se face cunoscută în rândul segmentelor ţintă.

Obiectivul pe termen lung este de a ajunge recunoscută în Dublin şi Irlanda şi de a fi cunoscută drept un loc modern şi preferat de toate persoanele singure. Compania speră ca reputaţia şi noul concept de “cook dating” va avea repercusiuni pozitive asupra restaurantului.

Compania va încerca să trimită spre publicul ţintă următorul mesaj: “To dare to try the experience without absolutely wanting to find love, but most to spend an agreeable and nice evening, and more if affinities... “

Pentru catering, planurile companiei sunt de a deschide un alt restaurant pentru a genera profit în scopul susţinerii principalei activităţi: cursurile de gătit, în următorul an. Publicul-ţintă vizat de Cook2gether este populaţia tânără, Irlanda fiind clasificată ca ţara cea mai tânără din Europa unde în conform CSO, 43.6% din populaţie sunt celibatari, 46.4% sunt căsătoriţi, 4.9% sunt separaţi sau divorţaţi şi 5.6% sunt văduvi. Populaţia este în continuă creştere şi în acelaşi timp numărul persoanelor separate sau divorţate.

Cook2gether ia în considerare şi alte segmente de piaţă al comunităţii, de exemplu Irlanda este o ţară open-minded în ceea ce priveşte homosexualitatea, mai ales în Dublin (baruri, reviste, cluburi de noapte). În Dublin se organizează evenimente adresate comunităţii homosexualilor cum ar fii Gay Pride, un spectacol cu muzică, dansuri, costume, spectacole teatrale etc. În fiecare an în Dublin are loc festivalul de film Lesbian and Gay Film Festival, deci Cook2gether ia foarte în serios acest segment de populaţie.

Publicul ţintă ar trebui să privească Cook2gether ca pe o activitate plăcută de socializare şi care are valenţe practice deoarece studiile arată că oamenii devin mai siguri pe ei după ce învaţă ceva nou. Cook2gether oferă acel elemnt de noutate care prin dualitatea lui se potriveşte unei varietăţi de stiluri de viaţă.

Strategia de promovare pentru conceptual Cook2gether are ca obiectiv promovarea prin patru medii diferite: web-site, ziare, radio şi mijloace de transport în comun. Managerii cred că aceste patru mijloace de comunicare permit companiei să atingă publicul ţintă.

Managerii vor fi cei care vor urmări procesul de implementare al planului de marketing care este concentrat mai ales pe activitatea de promovare.

2. Analiza situaţiei

2.1. Informaţii generale

Într-o atmosferă prietenoasă şi distractivă, 12 persoane singure vor găti împreună o cină tradiţională franţuzească. Toţi participanţii au ceva în comun: sunt singuri şi vor să înveţe să gătească. Mâncarea devine mai mult decât un pretext, un produs care va asigura confortul şi bună dispoziţie a participanţilor. Acum mâncarea şi senzualitatea au o legătură directă. Felul în care găteşti şi mănânci dezvăluie multe trăsături de personalitate. La sfârşitul cinei oamenii vor găsi poate persoana iubită sau doar un prieten. Dacă nu, cel puţin au avut o seară agreabilă în jurul cuptorului.

Pe o barjă din Dublin, Cook2gether propune lecţii de gătit special pentru persoanele singure. Dar este important de precizat că Cook2gether nu e un Match-Maker sau un birou matrimonial, dar e frumos când oamenii mărturisesc experienţa lor altora şi găsesc persoana iubită.

Dublin este capitala Republicii Irlanda şi este cel mai mare şi cel mai populat oraş. Republica Irlanda are peste 4,109,086 locuitori. Potrivit CSO (Central Statistics Office Ireland) în 2006, 1,187,176 de persone locuiau în Dublin, ceea ce reprezintă peste 30% din totalul populaţiei Irlandei. Majoritatea lucuitorilor din Dublin sunt concentraţi în jurul centrului oraşului şi 60% din populaţia irlandeză e concentrată în zone urbane.

Populaţia Irlandei este dominată de populaţia tânără, Irlanda fiind clasificată ca ţara cea mai tânără din Europa.

În 2007, conform CSO, 43.6% din populaţie sunt celibatari, 46.4% sunt căsătoriţi, 4.9% sunt separaţi sau divorţaţi şi 5.6% sunt văduvi. Populaţia este în continuă creştere şi în acelas timp numărul persoanelor separaţi sau divorţaţi.

Compania ia în considerare şi alte segmente de piaţă al comunităţii, de exemplu Irlanda este o ţară open-minded în ceea ce priveşte homosexualitatea, mai ales în Dublin (baruri, reviste, cluburi de noapte). În Dublin se organizează evenimente adresate comunităţii homosexualilor cum ar fi Gay Pride, un spectacol cu muzică, dansuri, costume, spectacole teatrale etc. În fiecare an în Dublin are loc festivalul de film Lesbian and Gay Film Festival.

Odată cu intrarea în Uniunea Europeană, ţara a adoptat un ritm de creştere economic pe care îl continuă şi în 2009. În 2007 creşterea economică a fost de 5% şi de 3.7% în 2008.

Pe de altă parte, de câteva luni, Irlanda, dar şi restul Uniunii Europene sunt nevoiţi să înfrunte o importanţă criză economică. Această situaţie poate avea efecte negative asupra activităţii de Cook-dating, dar populaţia atinsă de criză nu este segmentul ţintă al Cook2gether.

Mai mult, Dublin este cel mai dinamic oraş din Irlanda şi un loc atractiv pentru companiile care decid să se dezvolte aici din cauza sistemului de taxare redus.

Pentru că Dublin e capitala Republicii Irlanda, un oraş turistic, foarte mulţi oameni sunt prezenţi tot timpul anului, suficienţi pentru a întreţine activitatea companiei şi restaurantul.

2.2. Scopul planului

Cook2gether nu e un curs de gătit ca celelalte. De luni până duminică, pe o barjă din Dublin, Cook2gether propune lecţii de gătit special pentru persoanele singure. Scopul este de a crea legături prin intermediul cusului de gătit şi a degustării de după astfel încât întreaga experienţă să pună bazele consolidării unor relaţii sau prietenii între participanţi.

Cook2gether urmăreşte să devină amintirea plăcută a unui început frumos la care oamenii au oricând posibilitatea să revină pentru a retrăi experienţa oferită de gătitul întro ambianţă inedită.

Pornind de la acesta premisă, scopul planului de marketing al conceptului Cook2gether este de a consolida poziţia pe piaţă prin creşterea popularităţii şi extinderea bazei materiale a afacerii.

2.3. Puncte tari, puncte slabe, oportunităţi, ameninţări

Analiza SWOT:

Puncte tari

“Cook-dating” este o activitate nouă şi modernă, dar compania este susţinută şi de activităţile adiacente (restaurant, comercializarea de echipament pentru bucătărie) fapt benefic pentru faza de lansare.

În comparaţie cu preţurile practicate de competitori în ceea ce priveşte cursurile de gătit, preţurile Cook2Gether sunt mai reduse. (€80 – cook dating)

Compania s-a decis să îşi desfăşoare activitatea pe o barjă din Dublin, un loc cu o atmosferă caldă, prietenoasă şi romantică.

Barja este localizată în centrul oraşului Dublin, oraş dinamic, atât din punct de vedere turistic cât şi din punct de vedere al mediului de afaceri. De aceea restaurantul va avea clienţi atât turişti cât şi oameni care muncesc şi trăiesc în oraş.

Puncte slabe

Va fi o companie nouă ce va avea de confruntat investiţia iniţială în echipament, barjă şi promovare.

Fiind nou într-un domeniu Cook2gether trebuie să işi asume o serie de posibile eşecuri care ţin de organizare până să ajungă să capete experienţă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Marketing Cook2gether.doc

Alte informatii

Proiectul prezinta intr-un plan de marketing strategiile de dezvoltare a unei idei noi si anume speeddating si lectii de gatit pe piata irlandeza.