Plan de Marketing - Firma Fischer

Imagine preview
(9/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Marketing - Firma Fischer.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 32 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Costinel Dobre, Horatiu Halmajan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Sumar managerial 3
2. Obiective 4
2.1. Misiunea întreprinderii 4
2.2. Obiective generale ale întreprinderii 5
3. Caracteristicile produsului / pietei 11
3.1. Prezentarea pietie 11
3.2. Prezentarea firmei 12
3.3. Prezentarea gamei sortimentale 12
3.4. Indicatori ai pietei 12
4. Analiza SWOT 14
5. Analiza de marketing 17
5.1. Segmentarea pietei 17
5.2. Analiza concurentei 17
5.3. Caracteristicile si tendintele mediului de marketing 18
6. Srategii de marketing 19
7. Previziunea vânzarilor 21
7.1. Volumul vânzarilor 21
7.2. Cota de piata 21
8. Programul de marketing 24
8.1. Mixul de marketing 24
8.1.1. Pretul 24
8.1.2. Produdu 25
8.1.3. Distributia 27
8.1.4. Publicitatea 29
9. Bugetul de marketing 30
10. Control 31

Extras din document

1. Sumar managerial

Firma Fischer , o firma cu renume, cu prentanta si cu multa vechime, este si ramâne una dintre cele mai puternice firme de comercializare echipamente de ski si nu numai. Începând de la o simpla presa pentru fabricarea skiurilor a ajuns astazi sa fie cea mai cotata, cea mai puternica, dezvoltânde-se nu numai in domeniul skiurilor cât si în alte domenii precum tennisul.

Este acea firma care da performanta dorita de sportivi atingând, cu ajutorul produselor Fischer, suprema performanta.

Ceea ce doreste sa prezinte acest plan de marketing sunt, în principal pentru anul viitor, trei obiective generale.

Primul obiectiv este atingerea unei cote de piata în proportie de 20 % Pentru aceasta se are în vedere corelarea principalelor variabile ale mixului de marketing prin încercarea evidentierii unei strategii de diversificare a gamei, reusind totodata ridicarea cotelor de piata ale unor produse din gama JUNIOR, X-SPORTS, RACE, WOMEN, FREESKI, TOUR.

Al doilea obiectiv este cel de a atinge un nivel al pretului care sa-i asigure firmei Fischer un profit de aproximativ de 1.500.000 $.

Prin aceasta se impune o structura de diferentiere a pretului, cât si reusirea integrarii politicii de pret cu obiectivul prestabilit.

Cel de al treilea obiectiv este a atinge unui anumit nivel al notorietatii produselor, cautând un suport publicitar optim. Strategia propusa este strategia de comunicare prin care se propune gasirea unor cai de acces privind aflarea mediului publicitar rentabil, cât si aflarea suportului publicitar (post de televiziune).

În final putem spune ca pe baza metodelor, tehnicilor specifice fiecarei politici se poate ajunge la realizarea, în mod eficient si eficace, în timpul prevazut a obiectivelor stabilite. Nu de aceea sloganul firmei Fischer, într-un mod cât mai sugestiv, sta în unrmatoarele cuvinte :

„ Noi facem imposibilul posibil”

„We make the impossible possible”

2. Obiective

A. Misiunea întreprinderii

Fischer este o firma de prestigiu, de renume si cu multi ani de

activitate în spate, ramanând una dintre cele mai competitive, inventive companii de pe piata.

Toate aceste calificative au venit din dorinta si din initiativa fondatorului Josef Fischer Senior care a pus bazele proprii lui afaceri în anul 1924. Tocmai datorita vechimii în vânzarea si distribuirea echipamentelor de ski a facut-o în timp sa ramâna pe pozitiile sus amintite. Începând de jos, de la confectionarea în primii doi ani a unor sanii si boburi, în ciuda dificultatilor pe care le-a întalnit, mai târziu a realizat viziunea uneia dintre cele mai mari companii de produs ski din lume.

Spiritul anteprenorial si bogatia ideilor au ramas înca o forta care îi împinge pe oameni la firma Fischer prin marketing, vânzari de prima clasa si dezvolatarea productiei de echipamente sportive.

Prioritatea numarul 1 al firmei Fischer a ramas securizarea pozitiei pe

care o detine pe termen lung, de aceea, pentru aceasta, firma a avut nevoie de finantari stabile, de un brand (marca) puternic, afaceri eficiente, angajati performanti si un mediu prielnic dezvoltarii.

Structura organizationala prezinta anumite aspecte: un accent pe responsabilitate, termene lungi de executie, respect mutual si nu în ultimul rând încredere.

Multe dispute si probleme care pot aparea între angajati au o prioritate foarte mare pentru conducerea întreprinderii care iau masuri eficiente pentru rezolvarea acestora.

Toate produsele noastre sunt caracterizate printr-o calitate înalta si performanta de vârf, tehnologii ridicate, calitate de top si un ochi pentru detaliu - elementele care caracterizeaza pasiunea Fischer.

Misiunea pe care o doreste firma Fischer este în principal creerea unei calitati net superioare produselor concurente, gasirea unor alternative economice (folosirea unor resurse regenerabile), ecologice (protejând sanatatea si mediul) si de responsabilitate în securizarea viitorului întreprinderii si a tot ceea ce include (apropierea activa de unele probleme sociale).

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Marketing - Firma Fischer.doc

Alte informatii

Aceasta lucrare a fost prezentata in cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, facultatea de Stiinte economice si a fost notata cu nota 9.