Plan de Marketing Flamingo

Imagine preview
(4/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Marketing Flamingo.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ionel Dumitru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Misiunea Grupului Flamingo
1.1. Istoric si structura
1.2. Misiunea Flamingo
1.3. Conjunctura pietei
1.4. Resursele organizatiei
2. Obiective
3. Auditul de marketing
3.1. Analiza mediului extern (macromediului)
3.2. Analiza mediului intern (micromediului)
4. Analiza SWOT
5. Formularea ipotezelor
6. Obiective si strategii de marketing
7. Estimarea rezultatelor previzionate
8. Identificarea planurilor si a mixurilor alternative
9. Elaborarea bugetului
10. Primul an de implementare a programului- revizie si control

Extras din document

1.1. Istoric si structura

Înfiintata în 1994, Flamingo este o companie certificata ISO 9001-2000 atât pentru distributia de produse IT, cât si pentru proiectarea si productia de calculatoare personale.

Grupul Flamingo International cuprinde trei lanturi de retail (Flanco, Flamingo Computers si Future Shop) si o companie de distributie, Flamingo Distribution Center (FDC). Cele trei lanturi de retail comercializeaza produse IT&C, electronice si electrocasnice. FDC isi desfasoara activitatea in sapte tari, una dintre cele mai importante fiind Olanda, din care se realizeaza si distributia regionala. In Romania o pondere semnificativa din activitatea FDC o reprezinta sectorul corporate.

Flanco este lider in retailul de electronice si electrocasnice la capitolul productivitatea magazinelor si a personalului (exprimate in vanzari per suprafata, respectiv vanzari per angajat). Reteaua de 97 de magazine include un concept revolutionar, Flanco World, care presupune magazine cu suprafete mari (1800  3000 mp) amplasate in orase mari si medii, in centre de retail usor de accesat. In Flanco World consumatorii gasesc cele mai bune oferte pentru fiecare categorie de produse si o gama larga de solutii pentru echiparea casei cu produse electrocasnice, electronice, IT&C. Primul magazin Flanco World s-a lansat in noiembrie 2005 in Brasov, iar conceptul s-a extins astazi in Constanta, Oradea si Bucuresti.

Flamingo este una dintre putinele companii cu capital integral românesc care a realizat investitii majore pe piata internationala. Având sediul central în România, Flamingo este prezent în Europa prin sapte filiale externe: Bulgaria, Croatia, Iugoslavia, Macedonia, Republica Moldova, Olanda si Ungaria. În plus, grupul Flamingo ofera pietei din România produse software, servicii web design, publicitate, servicii ISP, servicii tehnice, programe de upgrade si alte servicii din domeniul IT.

Digital Home

Numele Flamingo este traditional asociat tehnologiei informatiei. Flamingo oferã o gamã extinsã de produse, acoperind practic sfera din ce în ce mai largã a tehnologiei IT si confluenta acesteia cu domenii conexe, în special din categoria multimedia - entertainment. Tehnologiile Audio-Video au migrat de la analogic cãtre digital, impunând în industia IT standarde noi. Portofoliul produselor din categoria multimedia - entertainment cuprinde atât brand-uri proprii cum ar fi Ivory cât si brand-uri consacrate precum Sony, HP, Panasonic, Philips, Samsung, Pioneer, Grand High, Orion, LG sau JVC, acoperind astfel prin varietate de brand-uri si prin gama de produse, toate segmentele de piatã. Conceptul casa digitalã reuneste toate echipamentele multimedia-entertainment, camere foto-video, DVD player, TV fie cã este în varianta traditionalã sau în variantele cele mai recente - plasmã, LCD si proiector, linii audio Hi-Fi, printer si multe altele, în jurul elementului central care le gestioneazã si la face sã interactioneze, sã comunice - PC-ul.

Liderul pietei de IT&C din Romania, Flamingo Computers are 55 magazine deschise in Romania si Serbia. In magazinele Flamingo Computers clientii pot gasi noutati din domeniul IT, dar si produse electronice si de telecomunicatii de ultima generatie. Lantul Future Shop, lansat in 2005, ofera o gama larga de produse "mobile", cum sunt notebook-uri, MP3, camere digitale foto si video, telefoane mobile.

Din iunie 2005 Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti. Situatiile financiare ale Flamingo International sunt auditate de PricewaterhouseCoopers.

Magazine

- Flanco  100

- Flamingo Computers  50

- Future Shop  20

- Flamingo Digital-Serbia - 5

Angajati  800

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Marketing Flamingo.doc

Alte informatii

Marketing strategic ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MARKETING