Plan de Marketing - Hotelul Victoria

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 5747
Mărime: 1.51MB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

CAP 1. PREZENTAREA UNITĂŢII

Hotelul „Victoria”, hotel cotat la 3 stele este unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din municipiul Cluj-Napoca. Hotelul este situat în zona centrală a oraşului, pe Bulevardul 21 Decembrie, numărul 56, între principalele artere rutiere care străbat oraşul.

Hotelul „ Victoria” este în proprietatea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, însă această instituţie încearcă vânzarea lui prin licitaţie publică. Ultima astfel de licitaţie publică cu strigare a avut loc în data de 07.11.2007, fiind cea de – a treia încercare de acest tip. De asemenea hotelul „Victoria” se află în proces de privatizare.

Complexul hotel restaurant „Victoria” deţine în proprietate 2457 metri pătraţi de teren şi 1755 metri pătraţi de suprafată construită la sol şi dispune de 6 nivele, subsol, parter şi 4 etaje. În componenţa hotelului se regăsesc:

• spaţii de cazare;

• restaurant şi terasă;

• spaţiile auxiliare necesare, valoarea de pornire a ultimei licitaţii pentru acest complex fiind de peste 12.600.000 de euro, fără TVA şi cu plata pe loc.

CAP 2. ANALIZA MEDIULUI INTERN DE MARKETING

1. Amplasamentul

Hotelul ”Victoria” este amplasat în zona centrală a oraşului, fiind foarte uşor de găsit de cei interesaţi să dispună de cazare într – un cadru plăcut, cu personal serviabil şi catalogat la un nivel sporit de confort. Deoarece se găseşte în imediata apropiere a celor mai importante 2 artere de circulaţie din oraş, este cunoscut de aproape toţi locuitorii municipiului Cluj-Napoca. De asemenea hotelul este situat lângă Clădirea Consiliului Judeţean Cluj şi Instituţia Prefectului Judeţului Cluj, această clădire reprezentând un reper important pentru unitatea noastră. Hotelul "Victoria" se află aproape de Piaţa Avram Iancu, ceea ce constituie un factor important în procesul de identificare a unităţii de către turiştii străini oraşului Cluj-Napoca.

Din punct de vedere al amplasării, hotelul ”Victoria” înregistrează un mare avantaj, şi anume acela că, pe lângă reperele deja amintite, hotelul, aflându-se în apropierea a numeroase magazine din zona centrală a oraşului, identificarea lui de către potenţialii clienţi se face fără prea mare dificultate.

Datorită amplasării în zona centrală, acest hotel constituie o ofertă atractivă mai ales pentru cei aflaţi în zonă având ca şi principală activitate domeniul afacerilor, dar şi pentru cei care doresc să participe la diferite conferinţe, congrese şi alte manifestări asemănătoare. În acelaşi timp este unul dintre hotelurile care oferă o privelişte asupra unei zone importante din centrul municipiului Cluj-Napoca.

Luăm in calcul şi existenţa unor dezavantaje în ceea ce priveşte amplasamentul. Deşi este foarte uşor de identificat zona în care se situează hotelul, accesul aici este destul de dificil, mai ales în timpul orelor de aglomeraţie, când în zonă au loc numeroase blocaje de circulaţie. Nivelul de poluare şi de zgomot este de asemenea foarte ridicat datorită faptului că în apropiere se află una dintre cele mai circulate artere din Cluj-Napoca, Bulevardul 21 Decembrie, precum şi una dintre cele mai mari şi importante intersecţii din oraş, traficul menţinându – se permanent la un nivel foarte ridicat, dar mai ales în intervalul orar 14:00 - 17:00 când se înregistrează cele mai mari valori ale acestuia.

Un alt mare dezavantaj pentru hotel, care derivă tot din amplasarea lui, este lipsa locurilor de parcare în zonă, aceasta fiind o problemă foarte importantă, pentru că în acelaşi perimetru mai sunt şi alte instituţii care concurează pentru locurile de parcare, iar pentru clienţii ţintă cărora li se adresează hotelul existenţa unui loc de parcare este foarte importantă.

Preview document

Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 1
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 2
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 3
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 4
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 5
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 6
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 7
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 8
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 9
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 10
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 11
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 12
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 13
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 14
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 15
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 16
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 17
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 18
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 19
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 20
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 21
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 22
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 23
Plan de Marketing - Hotelul Victoria - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Hotelul Victoria.doc

Alții au mai descărcat și

Politică de preț - Hotel Ceahlău

INTRODUCERE Activitatea turistică se numără printre fenomenele care s-au impus în epoca contemporană, dezvoltarea sa constituind o trăsătură...

Plan de Marketing Pensiunea Km61

1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII Istoricul societăţii SC Dragalex SRL este infiinţată din anul 1998, având ca obiect de activitate principal la momentul...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Un hotel poate însemna mai mult decât o casă de oaspeți Capital Plaza Hotel

1. Descrierea hotelului Hotelul “ Capital Plaza” **** a fost deschis în anul 2009 şi se află în Bucureşti. Situat între Piaţa Victoriei şi...

Plan de Marketing - Hotel Novotel

I. Expunerea Hotelului Novotel Hotel Novotel este situat pe Calea Victoriei pe locul fostului Teatru National, bombardat de aviatia germana in...

Ai nevoie de altceva?