Plan de Marketing la RCS și RDS

Proiect
8/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6138
Mărime: 42.74KB (arhivat)
Publicat de: Profira Tamaș
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dinu Sasu

Cuprins

  1. 1. Prezentarea firmei 3
  2. 2. Scurt istoric 4
  3. 3. Clienţii firmei RDS 6
  4. 4. Concurenţii principali ai firmei RDS 6
  5. 5. Punctele tari ale firmei 7
  6. 6. Serviciile oferite de RDS 8
  7. 6.1. Acces Internet 8
  8. 6.1.1. Conexiunea prin fibră optică 9
  9. 6.1.2. Conexiunea prin cablu TV 9
  10. 6.1.3. Conexiunea prin modem radio 10
  11. 6.1.4. Servicii pentru utilizatorii casnici 11
  12. 6.2. Comunicaţii de date 12
  13. 6.2.1. Comunicaţii metropolitane 13
  14. 6.2.2. Comunicaţii naţionale 14
  15. 6.3. Servicii de telefonie 14
  16. 6.3.1. RDS.TEL Prepaid cartele telefonice preplătite 14
  17. 6.3.2. RDS.TEL Acces abonament cu plată lunară 15
  18. 6.3.3. RDS.TEL Conect- conexiune telefonică permanentă, cu număr de apel dedicat 16
  19. 6.3.4. RDS.TEL Conect plus- consumuri telefonice permanente prin circuit de capacitate mare 17
  20. 6.4. Servicii de continut 18
  21. 7. Analiza întreprinderii- matricea SWOT 19
  22. 8. Reţeaua de comunicaţii RDS 20
  23. 8.1. Filiale RDS 21
  24. 9. Publicitate şi promovare 21
  25. 10.Soluţii propuse 22

Extras din proiect

Plan de marketing la RCS & RDS

1. Prezentarea firmei

RDS există încă din 1994, în peste 67 de oraşe din ţară, cu scopul de a vă oferi avantajul profesionalismului şi experienţei noastre.

RDS este o companie modernă cu o experienţă de peste 10 ani în furnizarea soluţiilor de telecomunicaţii şi care oferă servicii de calitate, adaptabile atât nevoilor dumneavoastră personale cât şi ale companiei dumneavoastră.

Pentru a putea beneficia mai uşor de serviciile noastre integrate de telecomunicaţii, ne-am unit şi am devenit o singură companie: RCS & RDS.

RDS este unul dintre cei mai importanţi furnizori privaţi de servicii integrate de comunicare din România şi compania cu cea mai rapidă dezvoltare în domeniu.

RCS & RDS este unul dintre cei mai mari furnizori de televiziune prin cablu de pe piaţa est-europeană. De serviciile firmei beneficiază peste 1.200.000 de utilizatori din România, Slovacia şi Ungaria.

RCS & RDS şi-a câştigat premiul de cea mai valoroasă dintre tinerele companii datorită unei ascensiuni explozive în ultimii ani, a serviciilor de calitate, cât şi a numărului mare de abonaţi: aproape 2 milioane de utilizatori ai serviciilor de televiziune prin cablu sau satelit, telefonie şi internet.

Atât serviciile de telefonie, cât şi cele de Internet sunt oferite pe aceeaşi infrastructură, de fibră optică sau cablu.

RDS a investit în anul 2003 în infrastructură şi în calitatea serviciilor. Calitatea serviciilor pe care le oferă poate fi maximă doar bazându-se pe o infrastructură impecabilă. RDS a investit constant şi susţinut, împreună cu România Cable Systems, în realizarea reţelei naţionale proprii de comunicaţii. În prezent, reţeaua instalată şi funcţională măsoară peste 2500 km. Până la finalul anului 2003, a pus la dispoziţia clienţilor, o reţea măsurând mai mult de 3000 km.

RCS & RDS aduce premiera tehnologică în România: Fiber Link, prima reţea naţională de internet cu viteze metropolitane. Asftel, toţi abonaţii Fiber Link din România vor putea să “se vadă” în reţea cu ceilalţi abonaţi din alte oraşe, beneficiind în acelaşi timp de super viteze de transfer de până la 50 Mbps.

În prezent, această facilitate este disponibilă în 4 dintre principalele oraşe din România: Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Constanţa, urmând ca în următoarele aproximativ 2 luni de zile, aceasta să se extindă în alte 10 oraşe în care este prezent serviciul Fiber Link. Pe lângă accesul nelimitat la download-uri la nivel naţional, conţinut de divertisment, jocuri în reţea şi alte tipuri de conţinut multimedia de calitate, serviciul Fiber Link va facilita accesul la o serie de aplicaţii şi transferuri de fişiere la viteze locale, accesând servere locale, şi nu din internet. Această reţea la nivel naţional va permite accesul mult mai rapid la orice site şi la descărcarea diverselor fişiere folosind servere locale.

Motto-ul firmei -“Servicii accesibile de o calitate care vă depăşeşte aşteptările!”

Viziunea firmei: “să fim prezenţi în fiecare casă şi în fiecare sediu de firmă”.

Misiunea firmei: “să oferim servicii multiple de comunicaţii”.

Obiectivul principal al firmei: “să creăm, împreună cu RCS, o platformă unică de servicii integrate de telecomunicaţii (Internet, comunicaţii, telefonie, televiziune) având ca suport reţele metropolitane de mare viteză şi o reţea regională de fibră optică”.

În 2003, firma s-a concentrat pe investiţii în reţeaua proprie şi în dezvoltarea serviciilor de comunicaţii de date şi voce, de acces şi conţinut Internet. Astfel firma se apropie din ce în ce mai mult de problemele fiecărui client în parte, căutând şi oferind soluţii din ce în ce mai bune. Contribuie prin aceasta la creşterea standardului de calitate al întregii pieţe de telecomunicaţii din România.

2. Scurt istoric

RCS & RDS este un important operator de servicii de telecomunicaţii din România. Compania a fost înfiinţată în 1994. Doi ani mai târziu, grupul RCS s-a consolidat şi a fost pregătit pentru noi investiţii.

Primul pas - în noiembrie 1998 când a fost achiziţionată prima reţea de cablu din Budapesta. Astăzi ocupă locul trei pe piaţa operatorilor de cablu din Ungaria. În perioada decembrie 1999 - ianuarie 2000 sunt cumpărate primele reţele de cablu şi în Slovacia, unde Slovakia Cable Systems (SCS), deţinută în proporţie de 95% de către RCS, este al doilea operator pe piaţa locală.

Tot în 1998 e înfiinţată Romania Data Systems (RDS), compania ce aparţinea grupului şi care este specializată în transmisii de date şi Internet; în prezent este lider al pieţei de profil din România.

În aprilie 2000 este iniţiat proiectul de construire a unei reţele naţionale de fibră optică de mare capacitate (4.200 km), care a devenit între timp funcţională la nivel naţional şi metropolitan, în cele mai importante oraşe din ţară.

Odată cu anul 2001 încep lucrările de upgradare a reţelei de distribuţie, ceea ce permite introducerea pachetelor de programe diferenţiate. Tot din acest moment este disponibil serviciul Cable Link (Internet prin cablu TV) la un tarif neprohibitiv pentru persoanele fizice.

Aprilie 2002 este momentul în care grupul RCS & RDS achiziţionează primul operator de servicii Internet, TotalNet.

La 16 aprilie 2003 grupul lansează serviciul de telefonie RDS.Tel, care permitea apelarea (prin voce sau fax) a unor destinaţii internaţionale prin cartele preplătite, având la bază tehnologia modernă TDM (Time Division Multiplexing). Tot în aprilie 2003 grupul RCS & RDS anunţa preluarea unui alt operator de comunicaţii Terra Sat, ce deservea 150.000 de clienţi în Piteşti, Craiova, Turnu Severin şi Reşiţa.

În februarie 2004 grupul RCS & RDS achiziţionează împreună cu un competitor de pe piaţa de profil, furnizorul de comunicaţii prin cablu şi Internet FX Communications, care deţinea la momentul de faţă o cotă de piaţă de 5% din piaţa operatorilor de cablu TV. Tot în anul 2004 grupul îşi continua consolidarea prin achiziţionarea furnizorului de servicii de internet PCNet şi ajunge astfel pe o poziţie foarte înaltă pe piaţa de profil din România.

În decembrie 2004 RCS & RDS lansează primul serviciu de televiziune digitală prin satelit din România, care se adresează în special locuitorilor din zonele neacoperite de reţeaua de cablu TV.

La sfârşitul lunii februarie 2006 numărul abonaţilor Digi TV depăşea numărul de 200.000, serviciul bucurându-se de un real succes.

Preview document

Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 1
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 2
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 3
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 4
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 5
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 6
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 7
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 8
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 9
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 10
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 11
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 12
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 13
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 14
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 15
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 16
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 17
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 18
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 19
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 20
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 21
Plan de Marketing la RCS și RDS - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing la RCS si RDS.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici de comerț exterior - SC Dedeman SA

Capitolul 1:Prezentarea firmei La începutul existenţei sale , firma şi-a desfăşurat activitatea în cadrul unor magazine mici , însă de-a lungul...

Politici și Strategii de Marketing

Cap.1: Prezentarea firmei SC RDS SRL 1.1. Scurt istoric si forma juridica Sub denumirea ROMANIAN DRINK SERVICE IMPORT EXPORT S.R.L. s-a...

Nuntă de vis

Pe drumul existentei, nunta e popasul cel mai important in viata unui om, el ramine reperul major, granita dintre doua lumi, care trebuie trecuta...

Cuie pentru Construcții

În acest proiect va vom prezenta produsul cuie pentru constructii si tot ceea ce tine de acesta ca si produs al firmei ELFRO SA. Piatra Neamt. Va...

Orientarea Către Client a SC Romtelecom SA

1. Romtelecom Prezentă de mai mult de 75 de ani pe piaţa românească, Romtelecom este astăzi una dintre cele mai bine cotate companii din România,...

Product placement - cu mască sau fără mască pe covorul roșu

Poziţionarea (în engl. Product Placement), ultimul trend in publicitate este de a o face într-un mod mai puţin publicitar. Tendinţa este de...

Motivarea agenților comerciali

Compania Menatwork Est Prefabricate a fost fondata in anul 1994 la Bucuresti, avand un scop preponderent comercial. Domeniul sau de referinta este...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Intermedierea valorilor mobiliare - studiu de caz

CAPITOLUL 1 1.Valori mobiliare: Trei coordonate majore contureaza noțiunea de valori mobiliară: 1.valorile mobiliare sunt instrumente...

Ai nevoie de altceva?