Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 5461
Mărime: 174.91KB (arhivat)
Publicat de: Ioan Botezatu
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Balasescu Simona

Cuprins

  1. ARGUMENT 2
  2. CAPITOLUL I. PREZENTARE LEE COOPER JEANS 3
  3. I.1. Lee Cooper - un secol de istorie 3
  4. CAPITOLUL II. ANALIZA MEDIULUI ECONOMIC 5
  5. II.1. ANALIZA MEDIULUI DEMOGRAFIC 5
  6. II.2. ANALIZA MEDIULUI TEHNOLOGIC 5
  7. II.4. ANALIZA MEDIULUI LEGISLATIV 6
  8. CAPITOLUL III. MIXUL DE MARKETING 7
  9. III.1. POLITICA DE PRODUS 7
  10. Analiza portofoliului de produse Lee Cooper utilizând matricea BCG 8
  11. MATRICEA BCG 8
  12. CICLUL DE VIAŢÃ AL PRODUSELOR LEE COOPER 9
  13. III.2. POLITICA DE PREŢ 11
  14. III.2.1. Preţul de listă 11
  15. III.2.2.Strategia preţului psihologic 11
  16. III.2.3.Strategia preţurilor ce presupun stimulente şi bonificaţii 11
  17. III.2.4. TERMEN DE PLATĂ 13
  18. III.3. POLITICA DE PLASAMENT 14
  19. III.3.1. Acoperirea 14
  20. III.3.2. Transportul 15
  21. IV. POLITICA DE PROMOVARE 16
  22. IV.4.1. Promovarea vânzărilor 16
  23. III.4.2. Publicitate 16
  24. III.4.3. Relaţii publice 17
  25. CAPITOLUL IV. ANALIZA SWOT A FIRMEI LEE COOPER 19
  26. Bibliografie 21

Extras din proiect

ARGUMENT

Lucrarea de faţă doreşte să prezinte un model de realizare al unui plan de marketing. Firma asupra căreia s-a încomit acest plan de marketing este S.C. LEE COOPER JEANS GRUP S.R.L.

În vederea realizării lui au fost luate în considerare aspecte referitoare la analiza mediului intern şi extern al firmei, aprofundarea elementelor mixului de marketing, analiza SWOT a firmei, precum şi strategiile implementate de firmă.

CAPITOLUL I. PREZENTARE LEE COOPER JEANS

I.1. Lee Cooper - un secol de istorie

În 1908 Morris Cooper era abia la începuturile carierei sale, care avea să se dovedească un succes, impunând Lee Cooper ca unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din istorie. În acelaşi an în care Ford lansa primul automobil în producţie de masă, iar Londra găzduia Jocurile Olimpice, Morris Cooper riscă şi înfiinţă compania M. Cooper Overalls LTD., specializată în producerea de haine de lucru.

Curajosul nu era tocmai un amator, fiind experimentat, lucrând în ateliere de croitorie din East End, Londra, unde învăţase toate trucurile şi tehnicile de care avea nevoie, dar şi principiile de baza pentru a-şi conduce propria afacere.

În scurt timp, compania a cunoscut primele succese, iar în doar câţiva ani numărul angajaţilor a crescut la 600. În 1914 Cooper decide să producă uniforme pentru armată, iar Primul Razboi Mondial îi va creşte enorm popularitatea şi încasările. Cu toate acestea, pentru ani buni hainele din denim şi în special popularii jeans vor rămâne "haine de lucru", purtate mai ales de muncitori şi respinse de marele public. Cei de la Lee Cooper vor fi prima companie care a vândut haine din denim în Marea Britanie, un mare succes într-o societate conservatoare.

Compania se extinde din nou în 1937, când deschide o nouă fabrică în Stratford, Londra, dar la scurt timp după aceea - în mare măsură datorită rezistenţei materialelor - începe să producă exclusiv uniforme pentru armata britanică. După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Harold Cooper, succesorul lui Morris, decide să revină la ideea iniţială a tatălui său. Doar că denimul nu va mai fi materialul pentru haine de lucru, ci pentru haine comode, potrivite pentru fiecare zi, dar suficient de elegante pentru a fi acceptate peste tot. Sau aproape peste tot, aşa cum îşi dorea Harold. Dar marea calitate a jeansilor era preţul scăzut, în condiţiile în care economia postbelică se refăcea cu mare greutate. Dar cum o pereche de jeans costa de peste 20 de ori mai puţin decât un costum, succesul a venit rapid, iar în doar doi ani Lee Cooper era cel mai important producator de denim pe piaţa britanică.

Trecerea de la "hainele de lucru" la cele de "fiecare zi" s-a făcut surprinzător de uşor, şi mai ales tinerii au apreciat enorm jeansii şi hainele din denim, ieftine şi comode, iar după Marea Britanie, Olanda şi Franţa au fost următoarele "victime" Lee Cooper. Ulterior compania britanică îşi va exporta produsele în întreaga lume, reuşind mereu să se menţină în top datorită calităţii materialelor, modelelor moderne şi preţului accesibil.

Începând cu anii '50, când modelele erau "clasice", compania a trecut cu uşurinţă prin exuberanţa cromatică a anilor '60, a oferit modele în ton cu vremurile, pentru bărbaţi şi femei, în anii '70, iar în anii '80 nu a ezitat să ofere atât jeansi foarte strâmţi, foarte populari atunci, cât şi modele clasice, pentru toate gusturile. Adaptându-se - aşa cum era firesc - în principal diverselor sub-culturi ale tinerilor, Lee Cooper a scos pe piaţă jeansi de culori diferite, rupţi, strâmţi, prespălaţi, largi, păstrând aceeaşi calitate a materialului şi a croielii care îi aduseseră faima.

În 2008 la împlinirea unui secol de la înfiinţare, Lee Cooper este cea mai veche companie producătoare de jeans din Europa, şi una dintre cele mai importante din lume, datorită combinaţiei între experiment, calitate şi linia clasică. Practic, modelele propuse de companie s-au bucurat la vremea lor de un deosebit succes, fiind adesea copiate sau inspirând chiar creaţii ale marilor designeri de haute-couture.

Firma a intrat pe piaţa românească prima dată în anul 2003, în Bucureşti însă firma este într-o continua extindere, drept pentru care, în fiecare an, LEE COOPER JEANS investeşte o parte din profit pentru deschiderea de noi magazine în România.

În următorii ani, LEE COOPER JEANS intenţionează să dezvolte brand-ul în cât mai multe oraşe din România.

CAPITOLUL II. ANALIZA MEDIULUI ECONOMIC

II.1. ANALIZA MEDIULUI DEMOGRAFIC

Brand-ul LEE COOPER vizează o piaţă largă de consumatori şi are un public ţintă destul de larg. Este bine de ştiu că în ziua de azi oricine are cel puţin o pereche de jeanşi. Acest lucru se datorează utilităţii pe care o au aceşti pantaloni şi uşurinţei cu care pot fi asortaţi indiferent de stilul de vestimentaţie. Deşi hainele LEE COOPER au cu preponderenţă un stil mai sportiv, se poate spune că oricine găseşte în magazinele LEE COOPER un articol de vestimentaţie care să se potrivească cu gusturile sale.

Totuşi trebuie remarcat că în preponderenţă populaţia ţintă este cea tânără. De altfel, majoritatea persoanelor care îşi cumpără haine LEE COOPER au vârsta cuprinsă între 16 ani şi 35 de ani. Faptul că majoritatea persoanelor care cumpăra haine de la LEE COOPER este o consecinţă a designului deosebit, unic care se potriveşte cerinţelor publicului tânăr.

II.2. ANALIZA MEDIULUI TEHNOLOGIC

În acest capitol vom aborda procesul tehnologic de producţie. Aşa cum am menţionat mai sus, firma LEE COOPER se ocupă de producerea şi comercializarea hainelor, dar în mod special de blue jeans.

Înainte ca jeanşii să fie gata, aceştia vor trece prin 30 de maşini şi prin mâinile a mai mult de 60 de oameni. Procesul total durează în jur de 60 de minute, de-a lungul unei perioade de cel puţin 24 de ore. În ultimii 40 de ani LEE COOPER şi-a construit reputaţia pe baza calităţii produselor şi a inovaţiei în materie de modă. Parteneritul său strategic cu DUPONT (firmă producătoare de fibre Lycra) şi cu alţi furnizori importanţi, asigură ca firma LEE COOPER să îşi menţină reputaţia şi în zilele de azi. De la culegerea bumbacului şi până la împachetarea produsului, cele mai noi tehnologii sunt folosite şi îndeaproape supravegheate.

CONCEPŢIE/STIL

Primul pas este de a determina numărul de stiluri ce vor fi create şi se stabileşte preţul de catalog. Următorul pas este efectuarea unui studiu de piaţă pentru a cunoaşte cele mai noi tendinţe. Inspiraţia pentru noile modele vine din diverse surse: tendinţe internaţionale ale modei, rubrici de modă ale revistelor şi ideile designerilor LEE COOPER. Designerii folosesc aceste elemente pentru a concepe „imaginea” brandului. În fiecare an LEE COOPER lansează 4 colecţii pe piaţă: 2 principale şi 2 de sezon, care să reflecte cele mai recente tendinţe ale modei. În 2008 Lee Cooper UK a semnat un parteneriat de 5 ani cu legendarul designer francez Jean Charles de Castelbajac.

DESENAREA PRIMULUI PROTOTIP

Această etapă este fundamentală în atingerea obiectivelor: confort, lejeritate, libertate de mişcare şi stil. Fabricarea produselor decurge astfel:

• Crearea unui prototip, pe baza unui manechin;

• Tăierea şi asamblarea variatelor materiale folosite în prototip;

• Spălarea şi tratarea tuturor materialelor, în special al denimului, cu scopul de a i se testa calitatea şi rezistenţa;

• Corectarea şi modificarea;

• Determinarea preţului;

Preview document

Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 1
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 2
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 3
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 4
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 5
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 6
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 7
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 8
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 9
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 10
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 11
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 12
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 13
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 14
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 15
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 16
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 17
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 18
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 19
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 20
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 21
Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing la SC Lee Cooper Jeans SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Activitățile în Domeniul Marketingului la SC Carrefour SA

Introducere Marketingului constă în faptul ca el este una dintre cele mai vechi activităţi ale omului şi totuşi este privit ca cea mat recentă...

Analiza Mediului de Marketing pentru SC Termic SRL

INTRODUCERE Performanţele întreprinderii sunt determinate, în mare parte, de adoptarea unei viziuni integratoare asupra evoluţiei şi modalităţilor...

Plan de afaceri - rochii de mireasă

1. Rezumat 1.1. Misiunea firmei Nunta – cel mai fericit moment din viaţă, dar care aduce cu sine şi mult stres. Toate miresele, fie cã sunt la...

SC B&B Fashion SRL

Misiunea firmei este de a comercializa îmbrăcăminte de cea mai înaltă calitate la preţuri avantajoase pe piaţa internă pentru început, iar dacă...

Promovarea unei companii în mediul online

Introducere Am ales această temă deoarece consider că este extrem de important să abordez și să studiez modalitățile de promovare prin intermediul...

Prezentarea Firmei Doncafe

I. Prezentarea firmei Doncafe 1.1 Scurt istoric Istoria cafelei este una complexă și savuroasă. Drumul cafelei a început în Africa,iar licoarea...

Analiza de Marketing la Nivelul Firmei Jolidon Import Export

Capitolul 1 Scurta caracterizare a SC. JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L. Societatea comercială S.C. JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L., cu sediul social în...

Analiza Portofoliului de Produse și Mărci a Companiei Kraft Foods

INTRODUCERE De-a lungul timpului, societatea a căpătat o formă cât mai bună pentru individul care are nevoie de schimbare, de dezvoltare și...

Ai nevoie de altceva?