Plan de Marketing - McDonald’s

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Marketing - McDonald’s.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Preda Gheorghe

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Cap. 1 Aspecte introductive
1.1 Introducere în lumea McDonald’s
1.2 Franchising: un concept câştigător.
1.3 Structura organizatorica a companiei McDonald's Romania
Cap. 2 Sumar managerial
2.1 Motivatia realizarii proiectului
2.2. Viziunea, misiunea si obiectivele McDonald’s România
2.3 Scopul proiectului
2.4 Prezentarea activitatilor
2.5. Costul total al proiectului si modul de acoperire a necesarului de finantare
Cap. 3 Analiza mediului
3.1. Macromediul
3.2. Micromediul
Cap. 4 Analiza SWOT
4.1. Detaliere analiză SWOT
Cap. 5 Scopul si obiectivele proiectului
5.1.Obiective generale
5.2.Obiective specifice
5.3. Scopul proiectului
Cap. 6 Planul de activitate
6.1. Identificarea activitatilor necesare
6.2. Politica de produs
6.3. Lanţul de valori McDonald’s
6.4. Politica de preţuri
6.5. Politica de distribuţie
6.6. Politica de promovare

Extras din document

Cap 1. Aspecte introductive

1.1. Introducere in lumea McDonald’s

Afacerea a inceput in 1940, cu un restaurant deschis de fratii Dick si Mac Macdonald in San Bernardino, California. Introducerea "Sistemului de Servire Rapida" in 1984 stabilea principiile restaurantelor fast food. Corporatia prezenta isi dateaza fondarea din timpul deschiderii restaurantului franciza de catre Ray Kroc, din Des Plaines, Illinois din 15 aprilie 1955, acesta fiind al noualea restaurant McDonald's. Kroc a cumparat mai tarziu drepturile legale ale fratilor McDonald asupra companiei si a condus expansiunea sa in toata lumea.

Având încredere în potenţialul şi viitorul ţării noastre, McDonald's a investit, într-un interval de timp relativ scurt, peste 54.000.000 USD, astfel încât la ora actuala funcţionează un număr de 52 de restaurante în principalele oraşe din România. McDonald's va împlini in vara acestui an zece ani de prezenţa pe piaţa românească. Compania are în România în jur de 2.300 de angajaţi.

Primul restaurant McDonald's, în ţara noastră, şi-a deschis porţile în data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzacţii în ziua deschiderii la nivel central european.

Compania McDonald's este bine cunoscută în România - suntem una dintre primele mărci din lume. Suntem numărul unu mondial în reţeaua restaurantelor cu servire rapidă şi nu am ajuns aici din întâmplare.

Principiile noastre referitoare la Calitate, Servire şi Curăţenie încep cu oamenii noştri. Ne instruim managerii pentru a conduce afacerea în fiecare restaurant.

A conduce un restaurant McDonald's înseamnă mai mult decât îţi imaginezi. Nu înseamnă numai să oferi clienţilor sandwichuri şi băuturi răcoritoare, să-ţi instruieşti echipa pentru acordarea unui serviciu impecabil clientului sau să-ţi conduci restaurantul profitabil.

În plus, este vorba de propria contribuţie la nivelul comunităţii şi totodată la dezvoltarea unei mărci mondiale recunoscute.

McDonald's România este unul dintre cei mai mari angajatori privaţi de pe piaţa româneasca şi în acelaşi timp o cunoscută şcoală de educare şi formare a tinerilor. Restaurantele McDonald's sunt deschise în medie 18 ore pe zi sau 24 de ore pe zi. Pe parcursul acestui program, volumul vânzărilor poate avea fluctuaţii, atingând o cota maxima în jurul orelor de masa tradiţionale. Această caracteristică semnificativă a vânzărilor necesită existenţa unei forţe de muncă flexibile, în felul acesta oferind posibilitatea de a îmbina lucrul cu studiile sau responsabilităţile familiale.

La McDonald's există angajamentul de atragere şi reţinere a oamenilor de un înalt calibru. Aceste lucruri se realizează prin asigurarea unei dezvoltări continue, pe termen lung, la nivelul individului, prin instruire şi implementarea unor practici adecvate de resurse umane.

McDonald's îşi cooptează angajaţii în propria-i dezvoltare organizaţională. Noi le acordăm libertatea îndeplinirii activităţii şi responsabilitatea de a merge la pas cu provocările ce apar.

Există o vorbă la McDonald's care spune că "Nici unul din noi nu este la fel de bun ca noi toţi". Oamenii sunt bucuroşi să lucreze şi să facă parte dintr-o echipă câştigătoare.

1.2. Franchising: un concept câştigător.

Astăzi, McDonald’s are succes în 121 ţări din întreaga lume pentru mai multe motive. În afară de QSC&V (Calitate, Servire, Curăţenie şi Valoare), un factor important pentru succesul nostru îl reprezintă sistemul de franchising al McDonald’s.

Ce este franchising-ul- Franchising-ulul este un sistem modern de vânzare a bunurilor şi a serviciilor. Sistemul este bazat pe o cooperare contractuală pe termen lung între doi parteneri independenţi: un francizor, în cazul nostru McDonald's, şi un francizer. Fiecare francizer poate folosi numele, facilităţile şi alte drepturi autorizate ale francizorului. De cealaltă parte, francizerul trebuie să respecte standardele de calitate ale francizorului şi trebuie să plătească acestuia o taxă. Francizerii sunt întreprinzători independenţi care iau propriile lor decizii.

Peste 70% din toate restaurantele din lume sunt operate în sistem franchising. În toată lumea, peste 70% din restaurantele McDonald's sunt operate de către francizeri independenţi. 22% din restaurante sunt operate de ramurile locale ale Corporaţiei McDonald's. 13% sunt operate prin asociere sau sub licenţa. În general, Corporaţia McDonald's oferă licenţe doar persoanelor fizice. Francizerii reprezintă o parte importantă a sistemului McDonald's datorită interesului deosebit pe care aceştia îl au faţa de afacerea lor personală. De aceea, participarea investitorilor de capital nu este agreată de McDonald's. Francizerul este de obicei un întreprinzător independent, cu o afacere de mărime medie, care va avea între 60 si 100 de angajaţi în restaurantul său. Întreprinzătorul trebuie să aibă cunoştinţele şi abilitaţile necesare pentru a conduce o afacere cu un profit excepţional care necesită de multe ori investiţii semnificative. Francizerul îşi asumă responsabilitatea atât pentru profituri, cât şi pentru riscuri, luând deciziile corecte.

Francizerii se pot baza pe suport consistent din partea sistemului McDonald's

Pregãtirea: Francizerii pot beneficia de avantajele unui sistem elaborat şi verificat. Pentru a forma posibili francizeri, McDonald's oferă o pregătire foarte bine pusă la punct. Hamburger University din Chicago, Illinois sau Centrul de Pregatire din Austria pentru Europa Centrală oferă activitaţi în acest sens. În Europa Centrală, McDonald's se foloseşte de experienţa unor ţări mai dezvoltate, ca de exemplu Ungaria şi Polonia, pentru a oferi pregătire lucrătorilor şi francizerilor.

Construcţia: McDonald’s oferă, de asemenea, suport, construind şi instalând facilitaţile şi deschizând restaurantele. Biroul din Viena pentru Europa Centrală oferă servicii de consultanţă şi de suport pe toată durata fiecărui contract de franciza. În acest fel, francizerul are acces la cele mai noi cunoştinţe din domeniul managementului restaurantului.

Dezvoltarea: Departamentul de Dezvoltare al McDonald’s se ocupă de găsirea unor locaţii favorabile pentru restaurante. Acestea sunt alese în urma unei analize a punctelor strategice pe termen lung. Departamentul de Construcţii, colaborând cu firme locale, construieşte sau renovează clădirea şi instalează echipamentul din interiorul restaurantului. Pe tot parcursul acestui proces, francizerul participă la luarea deciziilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Marketing - McDonald's.doc

Alte informatii

Universitatea de Vest Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor Anul 2