Plan de Marketing - Milka

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 4078
Mărime: 409.19KB (arhivat)
Publicat de: Flaviu Dogaru
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Introducere

Pe 17 noiembrie 1825, Philippe Suchard, un cofetar elvetian, isi deschide propria ciocolaterie in Neuenburg. Intr-un anunt publicat, el face reclama pentru un nou desert proaspat, "au chocolat fin de sa fabrique", ceea ce inseamna in romana “ciocolata fina de casa”. Din pacate, nu se cunoaste exact cum producea aceasta ciocolata. Probabil ca totul era produs manual, la acea vreme neexistand in Neuenburg nici macar o moara de apa. La un an dupa deschiderea ciocolateriei, Philippe Suchard pune in practica cel de-al doilea proiect al sau.

Pentru a nu mai fi nevoit sa produca totul manual, se hotaraste sa isi extinda afacerea. Astfel, in 1826 el reuseste sa inchirieze foarte avantajos o moara parasita, in satul invecinat, Serriéres. In continuare, el reconstruieste moara, dotand-o cu o roata, care ii va servi drept masina de framantat, respectiv rotor cu doua pietre de moara imense. Cu ajutorul acestui utilaj, Suchard putea produce 25-30 kg de ciocolata pe zi, pe care in prima faza a vandut-o sub forma de tablete.

In 1887, Carl Russ Suchard, ginerele lui Philippe Suchard fondeaza prima fabrica de ciocolata din Imperiul Austro-Ungar de la acea vreme. La acel moment, ciocolatei (cu exceptia ciocolatei lichide) nu ii fusese adaugat lapte, astfel incat acesta era o delicatesa inchisa la culoare si amaruie. Abia in anii 1890 a fost scoasa pe piata ciocolata cu lapte Suchard. Unsprezece ani mai tarziu, in 1901 „Legenda Mov” vede lumina zilei, cand numele marcii „Milka” este inregistrat. Inca de la aparitie, ambalajul tabletei Milka este mov, pe acesta fiind imprimate o vacuta si o vedere panoramica a Alpilor. Numele „Milka” reprezinta, de fapt alaturarea primelor silabe ale cuvintelor lapte (Milch) si cacao (Kakao) in limba germana.

Dar, de ce neaparat o vacuta? Aceasta intruchipeaza mai bine decat oricare alt animal originea marcii Milka: lumea Alpilor si laptele din Alpi. Si cum a capatat vacuta culoarea mov?

Inspirata din motto-ul „Apropie-ti departarile, indeparteaza-te de toate cele cunoscute“, Milka nu a colorat numai ambalajul; emblema marcii – vacuta – a primit de asemenea culoarea mov, atragand atentia din primul moment asupra ciocolatei.

Dupa ce, in prima campanie publicitara au aparut multe alte obiecte de culoare mov – brazi de Craciun, baloane etc – vacuta mov va ramane, peste ani, emblema marcii Milka.

Aceasta se incadreaza perfect in imaginea marcii, intruchipand finetea laptelui din Alpi. „In Alpi, aerul este mai curat, apa este mai pura si iarba mai verde. De aceea vacutele dau cel mai bun lapte. Din cel mai bun lapte, se produce cea mai buna, cea mai fina ciocolata”. Aceasta sintagma a deschis calea vacutei mov din Alpi, si de atunci este esenta reclamelor Milka.

In 1973, apare primul spot publicitar cu vacuta mov, pentru care agentiei Young & Rubicam i-a fost decernata medalia de aur de catre Art Directors Club. Din 1973, vacuta Milka a fost protagonista unui numar de 100 spoturi televizate.

Din anii 90, vacuta, emblema a marcii, se regaseste pe toate ambalajele Milka, devenind una dintre cele mai de succes figuri publicitare. 40.000 de copii din Bavaria au participat, in anul 1995, la un concurs de desenat vacute, unde fiecare al treilea copil a ales culoarea mov. Vacuta mov, un simbol al calitatii, este considerata un personaj simpatic, credibil si plin de bunavointa. Si-a castigat, intre timp, fani in intreaga lume. Vacuta Milka contribuie decisiv la vanzarile anuale: cca 400 de milioane de tablete de ciocolata, 30 de milioane de Iepurasi de Paste si Mosi Craciuni si multe alte produse din ciocolata fina Milka cu lapte din Alpi, in intreaga lume.

Principala sursa de venit a marcii Milka provine din vanzarea ciocolatei. O alta sursa este insusi compania multinationala Kraft Foods, de care apartine.

Pe piata ciocolatei, una dintre cele mai bine cotate marci este Milka. Clientii acesteia considera ca produsele sunt de o calitate superioara. Aceasta se datoreaza faptului ca gustul produselor este acelasi in toate tarile in care sunt comercializate.

In contextul unei piete competitive a ciocolatei si a faptului ca produsele comercializate in Romania sunt importate din Bulgaria, am decis readucerea fabricii in Brasov si cresterea cifrei de afaceri a marcii Milka cu 10% pana in august 2013.

Motivul intocmirii acestui plan consta in identificarea pozitiei actuale pe piata, determinarea oportunitatilor si a resurselor necesare scopului propus.

Dupa realizarea obiectivelor prezentate in acest plan se asteapta cresterea cifrei de afaceri a marcii cu 10% si reducerea costurilor de distributie a produselor comercializate in Romania.

Capitolul 1.

Sumar managerial

Motivatia realizarii proiectului. Am realizat acest plan de marketing in incercarea de a atrage cat mai multi consumatori de ciocolata Milka pe segmentul de piata vizat si pentru a creste volum de vanzarii a produselor acestei marcii, precum si reducerea costurilor de distributie.

Prezentarea problemei(Misiunea). Misiunea noastra este de a oferi consumatorilor de ciocolata produse ale marcii Milka fabricate in Romania si un nivel de satisfactie cat mai ridicat.

Scopul proiectului este de a reduce costurile de distributie prin readucerea fabricii Milka in Romania si cresterea cifrei de afaceri a marcii.

Obiective generale ale proiectului:

1.Readucerea fabricii in Brasov pana in data de 31.08.2012

2.Incheierea contractelor cu distribuitori din Romania pana la 05.09.2012

3.Cresterea cifrei de afaceri cu 10 % pana in data de 01.08.2013

Prezentarea pe scurt a activitatilor proiectului: Ne-am propus sa realizam activitati la nivelul tuturor politicilor din cadrul mixului de marketing , activitati care determina realizarea obiectivelor propuse.

Pornind de la o activitate mai putin complexa cum ar fi analizarea gamei de produse si pana la cea mai complexa activitate de readucerea fabricii Milka in Brasov.

Costul total al proiectului privind activitatile propuse in cadrul acestui plan se ridica la o valoare estimata de 8.779.385 lei.

Modul de acoperire a necesarului de finantare se realizeaza prin autofinantare (din profitul obtinut in anul anterior), prin credit bancar si prin subventii.

Preview document

Plan de Marketing - Milka - Pagina 1
Plan de Marketing - Milka - Pagina 2
Plan de Marketing - Milka - Pagina 3
Plan de Marketing - Milka - Pagina 4
Plan de Marketing - Milka - Pagina 5
Plan de Marketing - Milka - Pagina 6
Plan de Marketing - Milka - Pagina 7
Plan de Marketing - Milka - Pagina 8
Plan de Marketing - Milka - Pagina 9
Plan de Marketing - Milka - Pagina 10
Plan de Marketing - Milka - Pagina 11
Plan de Marketing - Milka - Pagina 12
Plan de Marketing - Milka - Pagina 13
Plan de Marketing - Milka - Pagina 14
Plan de Marketing - Milka - Pagina 15
Plan de Marketing - Milka - Pagina 16
Plan de Marketing - Milka - Pagina 17
Plan de Marketing - Milka - Pagina 18
Plan de Marketing - Milka - Pagina 19
Plan de Marketing - Milka - Pagina 20
Plan de Marketing - Milka - Pagina 21
Plan de Marketing - Milka - Pagina 22
Plan de Marketing - Milka - Pagina 23
Plan de Marketing - Milka - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Milka.docx

Alții au mai descărcat și

Strategia de comunicație comercială a campaniei - Cu Milka mergi la schi în Alpi

INTRODUCERE Comunicaţia comercială este unul dintre domeniile cele mai dinamice din societatea contemporană, dobândind un rol deosebit de...

Comunicarea de Marketing pentru Marca Milka pe Piața din România

Analiza comunicării de marketing pentru marca MILKA în perioada 2011 – 2012 1.1 Prezentarea succintă a companiei care deţine în portofoliu marca...

Plan de Marketing Milka

Introducere Scurt istoric: - 9 octombrie se naste in Elvetia, la Boudry, Philippe Suchard - 1814 septembrie, el isi incepe ucenicia de cofetar...

Analiza Pieței Produsului Kinder

I Descrierea produsului a) Scurt istoric al produsului la nivel mondial şi naţional - Ferrero Principalul protagonist in dezvoltarea Grupului...

Cosmetică pentru animale

Optiunea strategica de marketing, exprima  a face ceea ce trebuie; dar pentru a face cel mai bine ceea ce trebuie este nevoie si de implementarea...

Kinder

1.1 Istoric Ferrero este un producător italian de ciocolată și de alte produse dulci. Principalul protagonist in dezvoltarea Grupului este Michele...

Batonul autentic Rom

Capitolul 1 Prezentarea firmei Obiectul de activitate Lansat în 1964, Rom Autentic.. a fost primul baton. de ciocolată pe piața românească....

Proiectarea unei campanii de comunicare integrată cu ocazia lansării unui nou produs-serviciu pe piață

Partea I: Analiza comunicării de marketing pentru marca “MILKA” 1.Analiza mărcii “X” 1.1.Pozitionarea marcii Ciocolata Milka este una dintre...

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a comunicării de marketing Milka vs Primola

PARTEA I Elemente definitorii ale pietei produselor din ciocolata 1. Caracterizare generala 1.1. Capacitatea pietei Piata ciocolatei este...

Proiect de Marketing pentru Produsele Milka

In 1901 „Legenda Mov” vede lumina zilei, cand numele marcii „Milka” este inregistrat. Inca de la aparitie, ambalajul tabletei Milka este mov, pe...

Plan de Marketing Milka

Introducere Scurt istoric: - 9 octombrie se naste in Elvetia, la Boudry, Philippe Suchard - 1814 septembrie, el isi incepe ucenicia de cofetar...

Plan de marketing Kinder

INTRODUCERE Motivația alegerii temei are la bază intenția noastră de a promova marca Kinder mult mai intens în rândul unei game cât mai largi de...

Analiza pieței batoanelor de ciocolată în România

CAPITOLUL I: Produsul a) Scurt istoric al produsului: Ciocolata este un un produs alimentar obţinut dintr-un amestec de cacao, zahăr, uneori...

Ciocolată Milka

Capitolul 1: Analiza preliminara a produsului/serviciului ales La trei ani de la momentul lansării ciocolatei Milka pe piaţa românească,...

Piața ciocolatei

SCURT ISTORIC. DRUMUL CIOCOLATEI Arborele de cacao a fost descoperit in urma cu mai bine de 2000 de ani in padurile tropicale din continentul...

Plan de marketing pentru lansarea și promovarea produselor Milka de sărbători

INTRODUCERE Am ales realizarea acestui proiect pentru ca Milka este una dintre cele mai delicioase si recunoscute ciocolate de pe piata nationala...

Ai nevoie de altceva?