Plan de Marketing Optik Vision

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 4511
Mărime: 409.96KB (arhivat)
Publicat de: Zeno Dumitrascu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Arina Balaceanu
Universitatea Ecologica din Bucuresti Facultatea de stiinte economice ANUL I

Cuprins

  1. I. Expunere introductiva – pag 2
  2. II. Situatia actuala – pag 4
  3. III. Mediul concurential – pag 8
  4. IV. Obiective de marketing – pag 10
  5. V. Strategia de marketing – pag 11
  6. VI. Programul de activitate – pag 19
  7. VII. Bugetul de marketing – pag 20
  8. VIII. Evaluarea – pag 21

Extras din proiect

I. EXPUNEREA INTRODUCTIVA

Ochelarii au fost utilizati prima oara de italieni in Europa, fapt dovedit si de picturi medievale care reprezinta personalitati cu ochelari .In 1268 filozoful si omul de stiinta englez Roger Bacon scria intr-o lucrare despre folosirea lentilelor pentru imbunatatirea vederii.Ca o consecinta pana la sfarsitul secolului al XIII membrii de elita ai societatii purtau ochelari in Europa , Asia si Africa .

O problema importanta era purtarea dispozitivelor optice : lentilele erau prinse in diverse materiale ( coarne de vita , alama , fanon) care nu asigurau o elasticitate corespunzatoare pentru mentinerea ochelarilor intr-o pozitie corecta.De abia la sfarsitul secolului al XVI –lea ramele au fost prevazute cu sfori , care legate dupa ureche , asigurau o stabilitate satisfacatoare purtatorului.

Ochelarul este un instrument optic care are rolul de a proteja ochiul , sau de a corecta anumite defecte ale vederii.Este format din rama propriu – zisa si doua lentile. Rolul principal al ramelor este de a pozitiona , cat mai corect lentila , pe axul optic.

Rama pentru ochelari este formata dintr-un suport pentru lentile , numit cadru, bratele pentru fixarea ochelarului dupa ureche si sau nazala, ramele pentru ochelari trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici : sa fie estetice , sa fie usoare , sa fie rezistente la agenti fizici si chimici , neinflamabile , durabile , usor de prelucrat .

Firma OPTIK VISION, prin produsele sale se adreseaza persoanelor cu probleme oftalmologice: diverse afectiuni ale vederii sau care comporta o anumita sensibilitate la unii factori externi.

Produsele noastre sunt destinate consumatorilor cu venituri medii si mari, desi costul unei perechi de ochelari reprezinta echivalentul zilnic al unei cesti de cafea, al unui ziar, sau al unei jumatati de pachet de tigari.

Dorim ca marca noastra sa fie asociata cu interesul pentru preferintele clientilor, cu ambianta placuta, familiaritatea personalului din magazine, cu grija ca alegerea facuta sa fie cea mai buna (sustinute si de felul in care numele produsului este scris).

Impunerea marcii pe piata se va face prin respectul acordat clientilor nostri si drepturilor individuale ale acestora, prin identificarea si rezolvarea problemelor, mentinerea unei legaturii stranse, prin comunicare permanenta si ascultarea si anticiparea dorintelor acestora.

Dorim sa atingem standarde inalte de performanta si responsabilitate in activitatea noastra, scopul fiin de a crea o companie valoroasa. Suntem hotarati sa ne evaluam performantele cu cele mai inalte standarde internationale.

Ne vom concentram eforturile in cresterea continua a calitatii serviciilor pe care le oferim clientilor si pacientilor nostri, ridicand standardele de calitate si performanta pe piata romaneasca a ochelarilor de vedere.

II. SITUATIA ACTUALA

Dupa cum am spus firma noastra se numeste S.C. OPTIK VISION S.A. si se adreseaza persoanelor cu probleme oftalmologice detinand un mare lant de magazine proprii in Iasi, Galati, Buzau, Constanta, Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Cluj, Tirgu Jiu si Oradea.

Firma este pe piata de 2 ani functionand sub acelasi nume dar sub o alta sigla, iar acum intentiona sa o relansam.

Preview document

Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 1
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 2
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 3
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 4
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 5
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 6
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 7
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 8
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 9
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 10
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 11
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 12
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 13
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 14
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 15
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 16
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 17
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 18
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 19
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 20
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 21
Plan de Marketing Optik Vision - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing Optik Vision.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?