Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe

Proiect
8.2/10 (5 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 9854
Mărime: 67.94KB (arhivat)
Publicat de: Liviu Chiș
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gheorghe Ciubota
Proiectul a fost realizat in cadrul facultatii de Marketing, ASE.

Cuprins

  1. 1. Rezumatul planului de marketing.3
  2. 2. Analiza mediului de marketing (Bosman Alexandru).5
  3. 3. Analiza SWOT (Boboia Nicoleta).11
  4. 4. Evaluari si ipoteze (Calin Claudia).13
  5. 5. Obiective de marketing (Bob Mihaela).14
  6. 6. Strategii de marketing (Calin Mihai).15
  7. 7. Bugetul de marketing (Calota Ana-Laura).16
  8. 8. Programul de marketing (Bobocel Andreea).16
  9. 9. Revizia si controlul (Bulfinski Kazimir).19
  10. Bibliografie.26

Extras din proiect

1. Rezumatul planului de marketing

Arca lui Noe, hotelul de 4 stele din staţiunea montană Sinaia, a fost proiectat în 2005 în stilul marilor hoteluri din Europa iar scopul a fost îndeplinit cu succes. Cu 31 de camere şi 2 apartamente pe 9 nivele, clădirea se ridică impozant la 27 m înălţime, Arca lui Noe oferă o privelişte deosebită asupra Munţilor Bucegi. Hotelul Arca lui Noe este un exemplu inedit de lux în Sinaia. Nouă etaje cu un design clasic unic, îmbogăţit de finisaje şi detalii din marmură şi lemn, trepte şi dale din marmură.

In anul 2009 se înregistrează cu 13,5% mai puţini turişti în structurile hoteliere , la români reducerea fiind de 12,9% , iar la străini se consemnează o diminuare de 15,7%. La înnoptări se înregistrează o diminuare de 16,1 % pe total, la români dimuarea fiind de 14,8% , în timp ce la străini se înregistrează o reducere de 23,1%. Zona montană înregistrează o reducere cu 13,6 % a numărului de turişti cazati şi cu 15,1 % a numărul de înnoptări. Se estimeaza pentru anul 2010 o creştere a gradului de satisfacţie a clienţilor care vor beneficia de serviciile hotelului Arca lui Noe, întrucât firma s-a ocupat intens de creşterea calităţii serviciilor prin finanţarea cursurilor de calificare profesională a salariaţilor sucursalei.

Evoluţia viitoare a componenetelor mediului va fi influenţată de:

1. Criza financiara care va determina o scădere a gradului de ocupare, dar şi a investiţiilor în domeniul hotelier.

2. Creşterea cererii pentru hoteluri de 3 stele

3. Atingerea unui prag de saturaţie pe piaţa hoteliera a hotelurilor de 4 şi 5 stele.

Serviciile de hotel fiind cele de bază, în viitor va fi necesar:

- creşterea ponderii turiştilor organizaţi pe bază de contracte, cu posibilitatea oferirii unor servicii organizate de societate şi în alte zone ale ţării;

- intensificarea publicităţii şi reclamei turistice în străinătate prin contractarea unui număr cât mai mare de agenţi de turism;

- preluarea de la punctele de frontieră a turiştilor individuali prin crearea unui serviciu special;

- acordarea de facilităţi, în perioadele de circulaţie turistică scăzută atât pentru turiştii români cât şi pentru cei străini.

Obiectivele pentru activitățile de marketing ale hotelului vor fi: motivarea mai bună a personalului; creșterea calității produselor turistice; creșterea notorietății prin formarea unei tradiții specifice hotelului (element ce va diferenția hotelul Arca lui Noe de concurenți) și astfel creșterea numărului de clienți, precum si creșterea profitului cu 15% in urmatoarele trei luni.

Din analiza punctelor S,W,O,T putem spune că se va opta pentru o strategie de tip „ST” prin care se vor valorifica punctele forte, protejându-se în acelaşi timp de ameninţările mediului.

Strategiile alese pot fi grupate in functie de diferite criterii. Primul dintre criterii il reprezinta starea cererii pe piata. Tipul strategiei aplicate in acest caz este acela de intretinere a cererii. Un alt criteriu de grupare a strategiilor se refera la comportamentul firmei in raport cu dinamica mediului. In cazul Hotelului Arca lui Noe, cea mai potrivita strategie ar fi cea anticipativa. Arca lui Noe este un hotel de 4 stele care ofera servicii de inalta calitate intr-o ambianta deosebita. Astfel se poate spune ca se adreseaza unui segment bine definit de consumatori. Cea mai adecvata ar fi strategia concentrata. Se urmareste de asemenea cresterea eficientei activitatiilor de marketing, in special a distributiei si promovarii. Obictivul unei astfel de strategii este atragerea de noi clienti, dar si cresterea frecventei achizitionarii serviciilor oferite de hotel.

Vom aplica metoda obiectivelor, prin stabilirea cu prioritate a obiectivelor campaniei promotionale si determinarea sumelor necesare realizarii acestora. Prin metoda obiectivelor spacialistii isi stabilesc programul promotional pornind de la obiectivele specifice, determinand sarcinile ce trebuie indeplinite in vederea atingerii acestor obiective si estimand costurile aferente ducerii la bun sfarsit a acestor sarcini.

Veniturile sunt sumele alocate pentru marketing in planul de afaceri. Acestea provin din incasarile anterioare si curente a camerelor, precum si de pe urma serviciilor suplimentare oferite de hotel. Aceste venituri vor acoperi cheltuielile cu implementarea planului de marketing, precum si costurile aferente. In final, cheltuielile totale vor fi de 99.700 Euro.

În vederea atingerii obiectivului principal, acela de creșterea notorietății prin formarea unei tradiții specifice hotelului (element ce va diferenția hotelul Arca lui Noe de concurenți) se va avea în vedere crearea unui program promoțional de marketing. Deoarece clienții consideră prețurile practicate de hotel ridicate, în crearea programului se va lua în calcul și crearea unui avantaj față de concurență.

Programul va avea la bază o campanie de relații publice, mai avantajoasă din punct de vedere al costurilor, prin care se incearcă atragerea turiștilor în perioade mai puțin solicitate în mod normal, respectiv perioada verii. Înițial, datorita costurilor, programul va fi promovat în special în rândul publicului român, urmând ca în cazul în care acesta va avea succes, promovarea să fie extinsă și în afara țării.

Pentru susținerea acestei campanii se va apela, de asemenea la tehnici promoționale precum promovarea prin intermediul site-ului, concursuri și ofertele speciale și tehnici specifice marketingului direct (trimiterea de invitații prim e-mail sau poștă).

Controlul miscarii banilor are o importanta primordiala in activitatea de cazare deoarece:

- o mare parte a serviciilor sunt incasate in numerar;

- cresterea importantei debitorilor impune aplicarea de controale riguroase, termenele de recuperare trebuind sa fie, in principiu relativ scurte;

- cu exceptia grupurilor de turisti si manifestarilor de tipul conferintei, totalul incasarilor este compus dintr-o multitudine de mici incasari, fiecare in parte corespunzând unui client individual;

- in principiu, clientul este mereu altul;

- din ce in ce mai mult, furnizorii solicita plata in momentul livrarii sau consimt asupra unor vânzari pe credit numai pentru perioade scurte.

Sistemul de evaluare a performantelor porneste de la: definirea aspectelor evaluate, inregistrarea evaluarilor, discutia intre evaluator si evaluat. Cea mai des utilizata tehnica de evaluare a performantelor este o schema orientata pe rezultate – evaluarea performantelor pe baza unor standarde si tinte de performanta agreate si stabilite anterior de catre manager impreuna cu angajatul.

Preview document

Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 1
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 2
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 3
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 4
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 5
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 6
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 7
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 8
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 9
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 10
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 11
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 12
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 13
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 14
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 15
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 16
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 17
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 18
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 19
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 20
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 21
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 22
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 23
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 24
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 25
Plan de marketing pentru Hotelul Arca lui Noe - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing pentru Hotelul Arca lui Noe.doc

Alții au mai descărcat și

Organizarea activității de marketing la S.C. Belcar S.A. Timișoara

Noile exigenţe impuse agenţilor economici de trecere la economia de piaţă stimulează interesul acestora pentru modernizarea proceselor economice,...

Planul de marketing al societății comerciale Ursus Breweries

CAP. 1 SCURTA DESCRIERE A FIRMEI Nume: URSUS BREWERIES S.A. Obiectul de activitate: producerea bauturilor alcoolice (bere) Reconstructia unei...

Strategii de Marketing Folosite de Compania Ursus România

Capitolul 1 Marketingul teorie şi practică Ultimele decenii ale acestui secol au impus un nou concept – MARKETING – ce se vehiculează cu mare...

Plan marketing firma Soft

1. Sistem Soft,Development Data Sistem Soft,Development Data este o firma producatoare de soft, este infintata in octombrie 2004 de catre un grup...

Plan de Marketing - Bon Mariage

Introducere Desfasurarea unei activitatii de marketing moderne nu se poate limita doar la producerea serviciilor, stabilirea unui pret atractiv si...

Studiu de marketing eMAG

Capitolul I. Elementele de caracterizare ale firmei eMAG I.1. Date de identificare eMAG este o companie din România care se ocupă cu vânzarea...

Plan de Marketing - Salonul Unika Studio

I. MEDIUL INTERN DE MARKETING S.C. MERIT GRUP SRL este o societate cu răspundere limitată, cu personalitate juridică română, care îşi desfăşoară...

Plan de marketing - Pensiunea Casa Timiș

Capitolul 1:Expunere Introductiva Pensiunea Casa Timis din Timisul de Sus Preturi rezonabile, curatenie si confort maxim! La numai 12 km de Brasov...

Ai nevoie de altceva?