Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2986
Mărime: 85.01KB (arhivat)
Publicat de: Mia Carmina Robu
Puncte necesare: 8
Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica
Academia de Studii Economice, Bucuresti

Cuprins

  1. I. 1.Prezentarea firmei .3
  2. a. Înființarea firmei
  3. b. Obiect de activitate
  4. c. Cifra de afaceri
  5. d. Lansarea liniei de produse
  6. e. Numele firmei
  7. 2. Identificarea nevoii ..4
  8. a. Avantajul competitiv
  9. b. Produs/Servicii
  10. 3. Analiza pieței ...4
  11. a. Volumul vânzărilor și numărul de cumpărători
  12. b. Principalii competitori
  13. c. Segmentul țintă
  14. 4. Strategia concurențială - diferențierea calitativă ...5
  15. 5. Obiective de marketing ..5
  16. a. Cantitative
  17. b. Calitative
  18. II. 6. Mixul de marketing ...6
  19. a. Produs
  20. b. Preț
  21. c. Distribuția: canalul de marketing și tipul distribuției
  22. 7. Promovarea ...7
  23. a. Promovarea vânzărilor
  24. b. Relații publice
  25. c. Reclama
  26. d. Canale de comunicare

Extras din proiect

1. PREZENTAREA FIRMEI

Beiersdorf România, reprezentanta companiei internaționale cu sediul la Hamburg, care este cunoscută la noi mai ales datorită cosmeticelor Nivea, a avut în 2000 (primul an de activitate pe piața românească) o cifră de afaceri de 250 mld. de lei (adică peste 11,5 mil. de $) și în 2001 intenționa să crească valoarea vânzărilor cu peste 15%. Beiersdorf crează, produce și distribuie produse de marcă în domeniul îngrijirii pielii, îngrijirii rănilor și în domeniul benzilor adezive.

Beiersdorf România importă din Germania produsele pe care le comercializează pe plan local prin intermediul unor companii de distribuție. Compania are 82 de angajați full-time. Beiersdorf a fost prezentă în România încă de la începutul secolului, mai precis din 1906, când compania Samy Hornstein din București devenea distribuitor unic al produselor Beiersdorf. În 2000, compania a revenit pe piața românească după o întrerupere de 54 de ani, întrerupere cauzată de naționalizarea fabricii Beiersdorf de la Brașov. Compania Beiersdorf deține unități de producție în Europa, Africa, Asia, Australia și pe continentul american. Produsele sunt vândute prin 70 de companii afiliate și, prin export sau licențe, în peste 100 de țări. Compania are peste 17.000 de angajați și a avut în 1999 o cifră de afaceri de 7,116 miliarde DM, cifră care a reprezentat un record. Investițiile în cercetare și dezvoltare au o valoare de 3,1% din cifra de afaceri. Produsele Nivea sunt pe poziția de lider mondial pe piața produselor cosmetice de îngrijire a pielii, poziție pe care o ocupă de peste 10 ani.

- Număr de angajați în 2009: 22.000.

- Cifra de afaceri în 2008: 5,9 miliarde Euro.

Compania este prezentă în România începând cu anul 2000, an în care înregistra o cifră de afaceri de 11,5 $ iar până în anul 2007 cifra de afaceri s-a ridicat până la 36 $.

Nivea este unul dintre cele mai cunoscute branduri, care a reușit de-alungul timpului, să se mențină în topurile preferințelor consumatorilor datorită unei permanente adaptări la cerințele manifestate pe piața produselor cosmetice. Nivea își propune să își crească popularitatea prin lansarea de noi game care speră să aibă succes ca și până acum asupra comsumatorilor.

2. IDENTIFICAREA NEVOII

Nivea actualizează conceptul de îngrijire răspunzând nevoilor femeii tinere, contemporane, active, dornice să facă față provocărilor. O marcă aproape centenară, Nivea a fost întotdeauna alături de tinerele femei, înțelegându-le nevoile și răspunzând acestora cu cele mai potrivite produse, iar azi mai mult ca oricând, se alătura și bărbaților.

a. Avantajul competitiv

Nivea a avut un succes enorm în toată lumea, datorită ingredientelor sale naturale și gradului ridicat de recunoaștere a mărcii, de încrederea consumatorilor în produse și în marca Nivea - considerată o marcă de încredere, sub care se vând produse de calitate superioară, produse în țările din Vestul Europei.

b. Produsul

Nivea va lansa noul șampon cu extract de frunze de măslin și aloe vera în data de 15.06.2017, o combinație nouă, de două ori îngrijire a părului. Produsul va fi lansat în cadrul unei promovări dedicată îngrijirii personale intitulată “Sănătatea e tot ce contează”.

3. ANALIZA PIEȚEI

Piața produsului este formată din cumpărători cu dorințe diferite, cu obiceiuri diferite și care își doresc un produs de calitate și eficient. Numărul cumpărătorilor se află într-o continuă creștere spre deosebire de primii ani ai activității firmei.

Pe piața totală a cosmeticelor și produselor de îngrijire, Beiersdorf are o cotă de piață de 14,6%, în creștere cu 1,2% față de anul precedent.

Concurența este foarte importantă pentru o firmă. Existența concurenței o ajută să rămână pe poziția deținută sau chiar să lupte să atingă o poziție mai ridicată. Pe piața din România, produsul nostru are ca și concurent direct șamponul Dove. Este produsul care se adresează aceluiași segment de piață ca și al nostru. Se bazează pe aceleași avantaje, are un preț chiar mai mic și se bucura de renumele firmei . Însă avantajul nostru față de ei este că produsul nostru este mai cunoscut pe piața românească datorită intensei campanii publicitare desfășurate. Nu trebuie neglijați nici concurenții indirecți, adică ceilalți producători de șampon care au un preț apropiat de al nostru. Aceste firme ar putea fi: Head&Shoulders, Wash&Go, Palmolive, Pantene Pro-v, Garnier, Gliss și lista poate continua, care au produse cu un preț apropiat de al nostru, dar care sunt pe baza de alcool și se bazează mai mult pe miros, decât pe îngrijire și hidratare, deci piața noastră este un pic diferită de a lor.

Preview document

Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea - Pagina 1
Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea - Pagina 2
Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea - Pagina 3
Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea - Pagina 4
Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea - Pagina 5
Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea - Pagina 6
Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea - Pagina 7
Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea - Pagina 8
Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea - Pagina 9
Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea - Pagina 10
Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Plan de marketing pentru lansarea pe piata a noului sampon Nivea.docx

Alții au mai descărcat și

Lansarea unui produs nou pe piață - produse bio-organice

I. PREZENTAREA FIRMEI Firma ‘ONLY YOU”, producatoare de produse bio organice se va lansa pe piata din Romania in urmatorul an cu produse de cea...

Marketing la SC Viorica Cosmetic SA - produse de îngrijire a tenului

1. Prezentarea generală a întreprinderii Nume: S. A. „Viorica-Cosmetic” Sediul social: Moldova, 2069, Chişinău, str. Mesager 1 Cod fiscal:...

Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină

I.INTRODUCERE Cosmetica este cea care ne ajuta uneori sa redescoperim magia frumusetii si naturaletii femeilor de demult. Mici secrete cosmetice...

Marketing direct - șampon bio

1. Obiective ale campaniei de mailing Produsele BIO Logona sunt un brand al companiei germane Logocos. Unul dintre produsele promovate de companie...

Planul de marketing pentru lansarea ciocolatei Foret pe piața românească

Planul de marketing pentru lansarea ciocolatei Fôret pe piaţa românească 1. Rezumatul planului de marketing Dorind să ofere consumatorilor un nou...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?