Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 57 în total
Cuvinte : 11953
Mărime: 5.24MB (arhivat)
Publicat de: Stancu Păduraru
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. Introducere
  2. Capitolul 1. Planul de marketing – aspecte teoretice
  3. Rezumat
  4. 1.1 Mediul de marketing
  5. 1.1.1 Mediul extern
  6. 1.1.2 Mediul intern
  7. 1.2 Planificarea strategica
  8. 1.3 Mixul de marketing
  9. 1.4 Auditul de marketing si analiza SWOT
  10. 1.4.1 Auditul de marketing
  11. 1.4.2 Analiza SWOT
  12. Capitolul 2. Planul de marketing pentru pachetul de servicii FiberClass
  13. Rezumat
  14. 2.1. Euroweb România – Coordonate ale activităţii
  15. 2.1.1. Servicii prestate
  16. 2.1.2. Obiective generale
  17. 2.1.3. Analiza SWOT pentru Euroweb
  18. 2.1.4. Strategii elaborate de Euroweb România
  19. 2.2. Prezentarea serviciului FiberClass
  20. 2.2.1. Obiectivele de marketing
  21. 2.2.2. Soluţia tehnică
  22. 2.2.3. Pachetele comercializate
  23. 2.3. Auditul de marketing
  24. 2.3.1. Auditul de marketing extern
  25. 2.3.2. Auditul de marketing intern
  26. 2.3.2.1. Analiza concurenţei
  27. 2.3.2.2. Analiza pieţei ţintă
  28. 2.3.2.3. Impactul serviciului cu celelalte departamente
  29. 2.3.3. Analiza SWOT pentru serviciul FiberClass
  30. 2.4 . Mixul de marketing
  31. 2.4.1. Politica de produs
  32. 2.4.2. Politica de preţ
  33. 2.4.3. Politica de distribuţie
  34. 2.4.4. Politica de promovare
  35. 2.5. Planificarea şi controlul activităţii
  36. 2.5.1. Bugetul de marketing
  37. 2.5.2. Planificarea activităţii
  38. 2.5.3. Controlul activităţii
  39. Concluzii
  40. BIBLIOGRAFIE
  41. ANEXE

Extras din proiect

1.1 Mediul de Marketing

In cadrul conceptului de marketing mediul in care actioneaza intreprinderile, organizatiile ori institutiile ocupa o pozitie centrala.

Asa dupa cum s-a aratat in capitolele anterioare, marketingul presupune desfasurarea activitatilor intreprinderii in concordanta cu evolutia mediului economico-social. O astfel de abordare necesita, pe de o parte, cunoasterea mediului extern, iar pe de alta parte, conectarea (adaptarea) activitatii la mediu. In acelasi timp, desfasurarea activitatii intr-o asemenea maniera depinde, nu in ultimul rand, de capacitatea organizatiei de a se adapta la mediul extern, capacitate care corespunde mediului intern al intreprinderii. Intr-o astfel de acceptiune, studierea interactiunii mediului intern cu cel extern si formularea celor mai potrivite cai de maximizare a efectelor pozitive si de minimizare a celor negative, reprezinta obiectul marketingului ca stiinta. Din acest motiv, intelegerea si mai ales aplicarea in practica a marketingului presupune cunoasterea conceptelor de mediu extern, mediu intern si a relatiilor dintre acestea. Pe buna dreptate, Ph. Kotler remarca faptul ca o firma de inalta performanta este „o firma al carei model este bazat pe patru factori: beneficiarii afacerii, procesele, resursele si organizatia”. Dupa cum vom vedea, acesti factori nu sunt altceva decat punctele nodale ale interactiunii mediului intern cu cel extern.

1.1.1 Mediul extern

Ca agent economic, avand un anumit profil de activitate, intreprinderea functioneaza in conditiile concrete pe care i le ofera mediul sau extern. Iar daca pentru intreprindere, asa cum bine observa Kotler, „mediul de marketing = oportunitati si primejdii”, inseamna ca rezultatele activitatii sale vor depinde, pe de o parte, de masura cunoasterii fizionomiei si mecanismului de functionare a mediului, iar pe de alta parte, de capacitate si priceperea intreprinderii de a fructifica oportunitatile si de a evita primejdiile pe care acesta i le furnizeaza.

1.1.2 Mediul intern

Fructificarea ocaziilor oferite de mediul extern ori contracararea amenintarilor acestuia este determinata de potentialul intreprinderii, de capacitatea sa de a realiza acest lucru. Un astfel de potential este expresia modului in care s-a angajat. Cunoasterea potentialului presupune deci cunoasterea elementelor ce stau la baza desfasurarii activitatii intreprinderii, a modului in care acestea se combina si a efectelor pe care le genereaza in cadrul mediului extern.

Mediul intern al intreprinderii este alcatuit din totalitate elementelor ce asigura realizarea obiectului de activitate al acesteia. Acesta intra in actiune nu ca o suma aritmetica, ci ca un ansamblu in care componentele concluzeaza, conditionandu-se reciproc, potentandu-se sau anihilandu-se una pe cealalta dupa caz. Rezulta deci ca mediul intern are deopotriva un continut static si unul dinamic.

Continutul static al mediului este dat de elementele sale componente privite izolat, fara surprinderea legaturii dintre acestea si a raporturilor in care se afla unele cu altele. Evidentierea continutului static permite evaluarea dimensiunilor resurselor si descrierea acestora, reprezentand primul pas in cadrul procesului de studiere a mediului intern.

Continutul dinamic al mediului intern este exprimat de efectul sinergic produs prin asamblarea in procesul activitatii a resurselor de care dispune firma. El este pus in evidenta de „sinergia” firmei definita ca „rezultanta a fortelor motrice interne ireductibile ale intreprinderii.

1.2. Planificarea strategica

Orice firma trebuie sa dispuna de o strategie de adaptare la conjunctura dinamica a pietei. Nu exista o strategie universal valabila in acest sens, fiecare firma trebuind sa gaseasca singura solutia cea mai potrivita situatiei, posibilitatilor, obiectivelor si resurselor sale. Marketingul joaca un rol foarte important in privinta planificarii strategice. El furnizeaza informatii, precum si alte elemente necesare elaborarii planului strategic. De asemenea, planificarea strategica este prima etapa a planificarii de marketing si ea este cea care defineste locul activitatii de marketing in structura organizatiei. Planul strategic reprezinta o calauza pentru compartimentul de marketing, obligat sa colaboreze cu celelalte compartimente in vederea atingerii obiectivelor strategice.

De regula in cadrul firmelor se elaboreaza planuri anuale, planuri pe termen lung si planuri strategice:

• Planul anual este un plan pe termen scurt in care se prezinta situatia actuala si obiectivele firmei, strategia pentru anul urmator, planul de actiune, bugetul si masurile de control.

• Planul pe termen lung reprezinta principalii factori si forte care influenteaza activitatea firmei in urmatorii ani. El cuprinde obiective pe termen lung, principalele strategii de marketing folosite pentru atingerea lor si resursele necesare. Acest plan este revazut si actualizat in fiecare an, astfel incat firma sa dispuna permananet de un plan pe termin lung. Planul anual si cel pe termen lung vizeaza activitatile prezente ale firmei si modul in care poate fi mentinuta eficienta acestora.

• Planul strategic implica adaptarea firmei in vederea valorificarii ocaziilor oferite de mediul aflat intr-o permananta schimbare. Planificarea strategica este procesul de creare si de mentinere a echilibrului strategic intre obiectivele si posibilitatile organizatiei, pe de o parte, si ocaziile ivite pe piata dinamica pe de alta parte.

1.3 Mixul de marketing

Odata ce firma si-a ales strategia generala de marketing, ea este pregatita pentru a trece la planificarea componentelor mixului de marketing. Mixul de marketing constituie una dintre ideile dominante ale teoriei si practicii de marketing moderne. Mixul de marketing este definit ca fiind un ansamblu de instrumente tactice de marketing controlabile pe care firma le combina cu scopul de a produce pe piata tinta reactia dorita. El cuprinde toate elementele de care se poate folosi firma ca sa influenteze cererea pentru produsul sau. Aceste elemente pot fi impartite in patru categorii de variabile, cunoscute si sub numele de „cei patru P”: produsul, pretul, plasamentul (distributia) si promovarea.

[Politica de produse este deseori comparata cu „inima marketingului”] prin aceasta metafora incercandu-se a se exprima ideea ca dezvoltarea de produse, servicii si idei si conducerea acestora pe piata de-a lungul ciclului lor vital se constituie in nucleul activitatii de marketing. Politica de produs reprezinta conduita pe care o adopta intreprinderea referitor la dimensiunile, structura si evolutia gamei de produse si servicii care fac obiectul propriei sale activitati, atitudine ce se raporteaza permanent la cerintele mediului de piata, la tendintele manifestate de ceilalti concurenti. La randul ei intreprinderea, prin oferta pusa la dispozitia pietei, joaca un rol activ in modelarea cererii atat a agentilor economici cat si a populatiei.

Preview document

Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 1
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 2
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 3
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 4
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 5
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 6
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 7
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 8
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 9
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 10
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 11
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 12
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 13
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 14
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 15
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 16
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 17
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 18
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 19
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 20
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 21
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 22
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 23
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 24
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 25
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 26
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 27
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 28
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 29
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 30
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 31
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 32
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 33
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 34
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 35
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 36
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 37
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 38
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 39
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 40
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 41
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 42
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 43
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 44
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 45
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 46
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 47
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 48
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 49
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 50
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 51
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 52
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 53
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 54
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 55
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 56
Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass - Pagina 57

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing pentru Pachetul de Servicii FiberClass.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing SC Poseidon SA

CAPITOLUL I Sumar managerial Firma S.C. Poseidon S.A. şi-a început activitatea în vara anului 2000, odată cu inaugurarea primului nostru hotel,...

Plan de marketing - mobilă GreenForest

INTRODUCERE S.C Green Forest. S.R.L. este o firma cu capital integral privat, membra a Asociatiei Producatorilor de Mobila din România si a...

Plan de Marketing - Salonul Unika Studio

I. MEDIUL INTERN DE MARKETING S.C. MERIT GRUP SRL este o societate cu răspundere limitată, cu personalitate juridică română, care îşi desfăşoară...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?