Plan de Marketing pentru Pasta de Dinți pentru Animale de Companie Pet-A-Den

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3244
Mărime: 503.83KB (arhivat)
Publicat de: Narcis Chivu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bobalca
mixul de marketing , feea

Extras din proiect

Firma “Pet-A-Dent” îşi propune să lanseze un nou produs pe piaţă şi anume pasta de dinţi ce nu necesită periaj. Acest obiectiv a fost stabilit şi implementat de directorii departamentului de Marketing din cadrul companiei: Diac Cristian, Sălăgeanu Paul şi Simin Vlad.

Aceştia au elaborat un plan de lansare a noului produs, formulat în trei etape:

Ø analiza de piaţă: cercetare prin care am observat elementele specifice mediului de marketing (analiza macro şi microeconomică), am realizat studiul de piaţă compus din identificarea pieţei (oraşul Iaşi), structura (consumatori – femei şi bărbaţi), segmentarea pieţei pe diverse criterii (geografice, psihografice, demografice şi comportamentale) şi stabilirea pieţei ţintă (reprezentată de femei şi bărbaţi care locuiesc în mediul urban din oraşul Iaşi, cu venituri de peste 1200 RON). În continuare am indentificat concurenţa: Petrodex Kit Start, Blend-A-Dog, Friskies Cheweez Beefhide Treats şi tendinţele pieţei, conform cărora piaţa pastei de dinţi pentru animale de companie a evoluat într-un timp foarte scurt în urma cererii clientelor de a utiliza un produs care să păstreze igiena dentară a animalului de companie.

Ø cercetare de marketing: studiu centrat pe consumatorii ţintă (atât femei cât şi bărbaţi) care constă în completarea a 40 de chestionare cu 10 întrebări privind nevoile, dorinţele şi atitudinile cumpărătorilor faţă de ideea lansării noului produs, pasta de dinţi ce nu necesită periaj Pet-A-Dent. Firma noastră a luat o decizie în ceea ce priveşte viitoarea lansare a noii paste de dinţi pentru animale de companie ce nu necesită periaj: numele produsului nostru va fi la fel cu cel al firmei “Pet-A-Dent”, formă va fi una accesibilă şi anume: lungimea tubului – 10 cm, volumul tubului – 75 ml, lăţime -3 cm, greutate – 100 g. Nouţa pastă de dinţi va avea ca avantaj utilizarea produsului care nu necesară o periuţă de dinţi atunci când îl folosesc, având un preţ accesibil cuprins între 10-15 lei. Principalele surse de informare vor fi internetul, mass-media şi flyere.

Ø mixul de marketing: proiect format din descrierea, structura şi interpretarea celor 4 P (produs, preţ, promovare/publicitate, plasare), pe care îi vom prezenta în cele ce urmează.

1. Configurarea Produsului

1.1 Atribute

Fizionomie

Dezvoltarea şi structura dinţilor câinelui sunt foarte asemănătoare cu ale oamenilor; aşa cum copiii au dinţi de lapte care se vor schimba ulterior, şi puilor de câine la apar după naştere dinţi temporari; ca formă, aceştia diferă de dinţii permanenţi care apar între 4 şi 6 luni de la naştere.

Oamenii folosesc periajul zilnic pentru a-şi menţine dantură sănătoasă; fără acest periaj zilnic ar apărea placă dentară, tartrul, mirosul neplăcut al respiraţiei şi alte afecţiuni ale dinţilor şi gingiilor; la fel se întâmplă şi în cazul câinilor şi ei au nevoie de curăţarea dinţilor şi de îndepărtarea resturilor de mâncare rămase între dinţi şi măsele; dacă acestea nu sunt îndepărtate se formează placă bacteriană, tartrul şi în final dinţii vor începe să se mişte în gingie şi vor cădea. Acest proces se poate preveni curăţând dinţii câinelui.

Astfel Pet-A-Dent a introdus pe piaţă un nou produs de curăţare a dinţilor la animalele de companie, o pastă de dinţi şi nu una oarecare ci o pastă de dinţi cu granule ce nu necesită periaj. Foarte uşor de utilizat, această pastă de dinţi trebuie doar aplicată pe dinţii animăluţului de companie şi ea îşi face treabă singură. Datorită granulelor dinţii se vor curată în urmă mestecării ei de animăluţ iar partea cea mai bună este că poate fi înghiţită apoi pentru că nu este toxică. Aceast produs este destinat special pentru câini dar poate fi folosită şi la alte animale de companie cum ar fi pisici, iepuri, hamsteri, porcuşori de Guinneea, şi altele. Noua pastă de dinţi are forma unei paste de dinţi obişnuite doar că în comparaţie cu normalul, acest produs se diferenţiază prin specificul atributelor având ca factori de referinţă pe lângă dorinţele şi exigenţele clientelor, următoarele caracteristici fizice:

- textura – sub forma unei paste , uşor abrazivă pentru curăţarea eficientă a dinţilor

- culoarea şi nuanţa – culoarea este albă, monocromă , cu nişte granule albastre

- gustul – are un gust asemanantor mâncării pentru câinii pentru a facilita autoperiajul, dar şi mentol şi eucalipt

Caracteristici fizice

Aceste caracteristici ale produsului nostru sunt folositoare pentru estetică. O culoare adecvată duce la o dorinţă mai mare de folosire a produsului. Culorile folosite pentru produsul nostru sunt verde, roşu şi albastru şi totodată şi combinaţii din aceste trei culori întregite de alb. Acestea au fost alese atent pentru a acoperii plăcerile referitoare la culori a stăpânilor, aceste, de aceasetă dată, deoarece el este cel care cumpără produsul şi nu necuvântătoarea.

Pe lângă acest aspect granulele care întregesc produsul îl fac să fie optim în raportul de dorinţe şi nevoi.Dar granulele nu sunt făcute pentru aspectul fizic neapărat ci şi pentru marea lor necesitate de a curăţa dinţii care nu sunt periaţi iar toată treaba revenindu-le lor. Masajul pe care îl oferă acestea îi crează animalului de companie o senzaţie de bine, de plăcere şi o dorinţă din ce în ce mai mare să consume acest produs.

O a treia caracteristică fizică a pastei de dinţi Pet-A-Dent este gustul care variază de la mentol şi eucalipt, arome care o feră o respiraţie mai proaspătă la arome ce reprezintă alimentaţia animalului de companie cum ar fi ficăţel, cărniţă, lapte, salată, brânză, etc.

Preview document

Plan de Marketing pentru Pasta de Dinți pentru Animale de Companie Pet-A-Den - Pagina 1
Plan de Marketing pentru Pasta de Dinți pentru Animale de Companie Pet-A-Den - Pagina 2
Plan de Marketing pentru Pasta de Dinți pentru Animale de Companie Pet-A-Den - Pagina 3
Plan de Marketing pentru Pasta de Dinți pentru Animale de Companie Pet-A-Den - Pagina 4
Plan de Marketing pentru Pasta de Dinți pentru Animale de Companie Pet-A-Den - Pagina 5
Plan de Marketing pentru Pasta de Dinți pentru Animale de Companie Pet-A-Den - Pagina 6
Plan de Marketing pentru Pasta de Dinți pentru Animale de Companie Pet-A-Den - Pagina 7
Plan de Marketing pentru Pasta de Dinți pentru Animale de Companie Pet-A-Den - Pagina 8
Plan de Marketing pentru Pasta de Dinți pentru Animale de Companie Pet-A-Den - Pagina 9
Plan de Marketing pentru Pasta de Dinți pentru Animale de Companie Pet-A-Den - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing pentru Pasta de Dinti pentru Animale de Companie Pet-a-Den.doc

Alții au mai descărcat și

Avantajele publicității online în mixul de media. Campania virală Sprite

Introducere În condiţiile în care piaţa a devenit din ce în ce mai segmentată, companiile care doresc să pătrundă pe piaţă sau să lanseze un nou...

Pastă de dinți - analiză antreprenorială

Capitolul 1 Analiza pietei 1.1.Piata de referinta 1.1.1.Evolutie si perspective de dezvoltare Piata pastelor de dinti a avut un curs ascendent,...

Fundamentarea Mixului de Marketing în Maximizarea Profitului

ARGUMENT Din resursele pe care le are la dispozitie, firma poate realiza o paleta larga de combinatii. In limitele profilului in care s-a...

Pasta de Dinți pentru Animale de Companie

PIAŢA DESCRIEREA FIRMEI Firma DIXI-PHARM s-a înfiinţat în anul 2009 şi comercializează produse pentru hrana şi îngrijirea animalelor de...

Studiu de Caz - Mix Marketing

Specialiștii apreciază că mixul de marketing este unul dintre cele mai vechi și mai utile concepte de marketing, elegant prin simplitatea lui....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?