Plan de marketing pentru promovarea unui judet ca destinatie turistica

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de marketing pentru promovarea unui judet ca destinatie turistica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 45 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Epuran Gheorghe

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Capitolul 1. Rezumatul planului de marketing

1.1. Descrierea planului

Planul de marketing pentru promovarea judeţului Buzău ca o destinaţie turistică reprezintă un mijloc eficient prin care atracţiile turistice existente la nivelul judeţului să fie făcute cunoscute societăţii şi prin care se poate obţine creşterea numărului de turişti care vor vizita judeţul, a duratei sejurului şi implicit creşterea şi dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea contribuţiei turismului la realizarea produsului intern brut. Oportunităţile turistice ale judeţului reprezintă cel mult atracţii locale sau regionale, turiştii care locuiesc în orasele din ţară preferă destinaţii cu renume. Astfel este necesară dezvoltarea de proiecte si elaborarea unei strategii de marketing la nivel judetean ce trebuie armonizata cu strategiile de marketing naţionale şi internaţionale pentru a face cunoscut potenţialul turistic buzoian.

1.2. Principalele recomandări ale planului de marketing

Planul de marketing pentru acest proiect prevede principalele căi şi mijloace de acţiune în vederea promovării la nivel naţional a produsului turistic ,,Trasee Buzoiene” ce presupune patru pachete turistice pentru judeţul Buzău respectiv: ,,Turismul de agrement si recreere- Frumusetea Buzaului” , ,,Turismul cultural si religios – Pe urma timpurilor trecute’’, ,,Traditii si obiceiuri buzoiene – festivaluri buzoiene” şi ,,Turismul de ingrijire al sanatatii- balnear – Cură de sănătate”.

Prin planul de marketing propus se recomandă următoarele elemente şi aspecte importante:

- construirea unor pachete de servicii turistice integrate şi nu prezentarea unor produse sau servicii şi evenimente turistice izolate. Se vor creea patru pachete complexe, care acoperă o mare parte din cererea turistică, fără a fi afectate într-o prea mare măsură de sezonalitate: turismul de agrement şi de recreere, turismul balnear, turismul cultural şi turismul ecleziastic.

- utilizarea unor strategii de comunicare persuasive astfel încât să poată fi prezentată şi evocată în mod adecvat semnificaţia şi atractivitatea inerente acestor pachete;

- acţiuni bine definite şi corelate, astfel încât planul de marketing şi întreg proiectul să poată fi implementat cu succes.

- Promovarea la nivel naţional a pachetelor turistice integrate din judeţul Buzău, în concordanţă cu principiile europene şi naţionale privind dezvoltarea durabilă.

1.3. Modalitatea de monitorizare a rezultatelor atinse prin implementarea acţiunilor planului de marketing

Activitatea de audit şi monitorizare a rezultatelor obţinute prin implementarea acţiunilor de marketing trebuie să fie bine organizată şi să aibă un caracter continuu. Va fi prevăzută ca activitate distinctă şi programată în minimum 4 momente ale implementării acţiunilor de marketing, minimum 3 în perioada de implementare a planului şi una la un

an după implementare.

Capitolul 2.Justificarea produsului specific/ evenimentului care face obiectul promovării

Potenţialul turistic de excepţie al României este marcat prin două componente esenţiale:

- componenta naturală, reprezentată prin peisaje spectaculoase, configuraţia variată a reliefului, condiţiile climatice favorabile, valoarea terapeuticã şi abundenţa unor factori naturali de cură;

- componenta antropică, reprezentată prin vestigii ale civilizaţiilor ce s-au succedat pe teritoriul României din vremuri imemoriale, monumente şi obiective de artă laică sau religioase, muzee şi colecţii muzeale, elemente de etnografie şi folclor de mare frumuseţe şi originalitate, realizări actuale de prestigiu.

Acestea constituie elementele de mare atractivitate ale ofertei turistice româneşti,

prezentând o paletă largă de forme de turism: de sejur (de litoral, montan, balnear), vânătoare şi pescuit sportiv, turism itinerant cu valenţe culturale, turism profesional etc.

Am ales să realizez un program de promovare a judeţului Buzău deoarece locuiesc în acest judeţ şi consider că are o multe de oferit din punct de vedere turistic, are un potenţial turistic natural şi antropic complex, frumuseţea locurilor este deosebită, însă este foarte puţin cunoscut ca şi destinaţie turistică la nivel naţional. Prin acest program se doreşte creşterea vizibilităţii judeţului pe harta destinaţiilor turistice din ţară şi creşterea numărului de turişti şi de înnoptări în judeţul Buzău.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de marketing pentru promovarea unui judet ca destinatie turistica.docx

Alte informatii

s-a ales promovarea judetului Buzau