Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL

Proiect
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4098
Mărime: 80.19KB (arhivat)
Publicat de: Eftimie Sandor
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihai Rosca

Extras din proiect

I. REZUMAT

S.C. NATURA LAND S.R.L este o companie infiintata in 2001 cu capital integral romanesc. Ideea care sta la baza activitatii acestei companii este "O alimentatie sanatoasa pentru oameni sanatosi". În deplin acord cu aceasta idee compania si-a propus înca de la început sa promoveze pe piata româneasca produse alimentare, cu calitati nutritive deosebite, autohtone si de peste hotare. Deja în ultimii ani în România populatia a devenit si devine din ce în ce mai constienta de importanta hranei de calitate pentru dezvoltarea armonioasa a organismului uman cât si a gândirii. În acest sens în tara noastra se poate deja percepe influenta occidentala a unei alimentatii naturiste, mai sanatoase. Aceasta tendinta de ’ healthy nutrition ’este la noi, deci, în plina dezvoltare si va lua o amploare si mai mare în viitor.

Concret, compania abordeaza preponderent domeniul alimentatiei ecologice urmarind sa contribuie la extinderea si dezvoltarea acestui concept în rândul populatiei din tara noastra, importând, comercializând si promovând produse finite (gata preparate) certificate ecologic în UE, pe de-o parte, si exportând materii prime ecologice (cereale, miere, legume, fructe), pe de alta parte, sprijinind astfel agricultura ecologica româneasca.

O alta modalitate prin care S. C. NATURA LAND S.R.L sprijina producatorii români, care îsi exporta aproape integral produsele preponderent în UE, este distributia acestor produse ecologice si în România în magazinele de profil naturist si în retelele de supermarket-uri, contribuind astfel la formarea si dezvoltarea pietei românesti de produse ecologice dar si la educarea consumatorilor catre un mod de alimentatie sanatos.

In cadrul acestui plan de marketing am analizat componentele mediului intern si extern ce interactioneaza cu produsul ce urmeaza a fi lansat pe piata. De asemenea am trasat in cadrul acestui plan ipotezele si obiectivele de la care pleaca lansarea biscuitilor BON LIFE, dar si strategiile si programul de marketing ce vor fi aplicate, precum si bugetul si modalitaile de control si de evaluare necesare pentru a putea fi determinata eficienta cu care a fost desfasurat procesul de lansare a produsului.

II. ANALIZA MEDIULUI INTERN SI EXTERN

S.C. NATURA LAND S.R.L foloseste in realizarea produselor sale retete traditionale, calitatea produselor sale fiind recunoscuta atat pe plan national cat si international.

Patronul companiei, Radu Panait, a declarat pentru Business Standard ca, in 2008, principalele noutati in oferta companiei din Bucuresti vor fi produse dietetice precum napolitane, halva, la care se vor adauga ketchup, condimente, supe la pachet, produse vegetale pe baza de soia, care vor fi importate in principal din statele UE.

Pe langa alimente, care au cea mai mare pondere in vanzarile Natura Land, firma va oferi clientilor, incepand cu acest an, si cosmetice (crema de zi si gel de dus), dar si detergenti ecologici. In prezent, firma comercializeaza pe piata locala produse ecologice precum zahar brun, miere, oua si lactate.

O mare parte din sortimente provin din import, in special din tari precum Olanda, Belgia, Germania, Polonia, Brazilia si Thailanda. Cele mai mari vanzari se inregistreaza la zaharul brun ecologic, cantitatile livrate ridicandu-se la aproximativ 10 tone lunar, insa exista cerere si pentru laptele vegetal sau dulciurile fara zahar.

Natura Land vrea sa intre in acest an si pe segmentul productiei. Firma dispune de o hala construita in apropiere de Bucuresti, in urma unei investitii de aproximativ un milion de euro, unde vor fi realizate produse mai simple (dulciuri si snacks-uri), afirma Panait.

Tot in 2008, compania vrea sa deschida un magazin specializat in vanzarea de produse ecologice, urmand ca in viitor sa fie inaugurat chiar un minirestaurant specializat in meniuri vegetale, care sa includa o cofetarie si o patiserie vegetale.

Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro, dubla fata de anul anterior.

Valoarea pietei interne a produselor ecologice a fost, in 2007, de aproximativ cinci milioane de euro, iar estimarile pentru acest an se ridica la 10 milioane de euro, potrivit reprezentantului Natura Land. In general, preturile la produsele ecologice sunt mai mari fata de cele practicate in mod normal, fiind uneori chiar si duble.

Productia interna este destul de redusa si include produse lactate, cereale, fructe si legume, precum si fructe de padure. Romania este mai degraba un exportator de materii prime, deoarece nu dispune de capacitati de procesare, ceea ce face ca o mare parte a produselor finite vandute pe piata interna sa provina din import.

Succesul companiei se datoreaza unei echipe manageriale eficiente si profesionale, la aceasta contribuind si angajatii impreuna cu specialistii experimentati in domeniu. Compania se mandreste cu angajati pregatiti corespunzator.

In Romania, piata de biscuiti este evaluata, ca volum, la 40.000 de tone anual, iar ca valoare, la aproximativ 50 de milioane de euro. Biscuitii reprezinta un segment de sine statator al industriei de produse de panificatie/zaharoase, cu o prezenta constanta in consumul general al populatiei. Potrivit statisticilor, biscuitii dulci si cei ambalati formeaza cea mai mare parte a pietei de profil. "Doar pe segmentul de venituri mici, ponderea biscuitilor vrac depaseste 20% - un procentaj totusi in scadere fata de anii anteriori, semn al revigorarii consumului in anul 2004", precizeaza Otilia Stanciu, director marketing la Dobrogea Grup SA. "Marea masa a biscuitilor se concentreaza pe intervalul de pret 1.500 – 15.000 de lei, pe segmentele medii si de jos, au intre 50 si 150 de grame si un pret mediu de 11.500 de lei la 100 de grame. Pentru segmentul premium, oferta provine, in general, din import, dar cu premise favorabile in viitorul apropiat si pentru producatorii interni", mentioneaza Otilia Stanciu. Anul trecut, Dobrogea Grup a investit peste patru milioane de euro pentru achizitionarea unor linii de productie a biscuitilor, ceea ce a permis lansarea unor game noi de produse. In viitorul apropiat, societatea intentioneaza sa se pozitioneze printre jucatorii importanti la nivel national, cu un cuvant greu de spus in ceea ce priveste directiile de dezvoltare si viitorul pietei de biscuiti din Romania.

Preview document

Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL - Pagina 1
Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL - Pagina 2
Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL - Pagina 3
Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL - Pagina 4
Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL - Pagina 5
Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL - Pagina 6
Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL - Pagina 7
Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL - Pagina 8
Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL - Pagina 9
Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL - Pagina 10
Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing pentru un Produs Ecologic - SC Natura Land SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Strategii de produs - panificație

Panificația face parte din alimentația de zi cu zi a românului, fie că se consumă franzela simpla, feliata, pâine neagra, sau specialități din...

Lansarea unui produs pe piață

CAPITOLUL I PIAŢA Rezumat introductiv Din cele mai vechi timpuri femeile au fost preocupate de frumuseţea lor. Să fii frumoasă nu înseamnă numai...

Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat

1. INTRODUCERE « Ceaiul iti trezeste spiritul si gandurile intelepte.El iti reimprospateaza corpul si iti linisteste sufletul, daca esti abatut si...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?