Plan de marketing - Restaurant Gustărica

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3753
Mărime: 30.24KB (arhivat)
Publicat de: Livia Mocanu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Rezumatul: “Gustarica” va fi un restaurant de familie, cu o atmosfera pe placul iubitorilor de mincare buna si a anilor interbelici. Restaurantul pune accent pe servirea ireprosabila a clientilor si pe oferirea unor preparate culinare de buna calitate, astfel incat decorul unic inspirat din epoca trecuta reprezinta doar o parte din imaginea localului. “Gustarica” urmareste crearea unui mediu confortabil, distractiv, care sa permita generatiei mai in varsta sa retraiasca momentele din perioada interbelica, bucurandu-se de aceasta atmosfera impreuna cu familia si cu nepotii lor.Pe parcursul vizitelor, clientii vor fi tratati cu atentie si respect de catre personalul nostru, care va fi mereu cu zambetul pe buze si va asigura multumirea clientilor. Aici este inclusa si curatenia din restaurant, prestanta uniformelor si comportamentul angajatilor fata de client.Meniul propus va fi variat, incluzand toate preparatele oferite de restaurantele direct concurente.Preturile practicate vor fi similare cu cele ale competitorilor. Ceea ce va distinge meniul vor fi “specialitatile casei, in general, specifice bucatariei franceze. Ele vor contine ingrediente naturale si de cea mai buna calitate.Clientii cu disponibilitate de a cheltui vor constitui piata tinta si vor oferi o imagine de prestigiu restaurantului.O alta caracteristica proprie afacerii va fi personalul de deservire, acesta evidentiindu-se prin comportament, tinuta si”eticheta”.Toate acestea vor conduce la formarea unei imagini pozitive despre afacerea firmei, concretizandu-se in castigarea unei clientele fidele, daca nu frecvente, dispusa sa cheltuiasca pentru a-si oferi un serviciu diferentiat.Frecventarea acestui restaurant distinct prin atmosfera, meniul si personalul sau va da clientilor sai certitudinea unui serviciu deosebit.

1.1.Scopul si sarcinile afacerii

“Gustarica” S.R.L se doreste a fi o firma care prin serviciile pe care le va oferi sa schimbe imaginea despre restaurantele din Chisinau , prin aparitia unuia “mai altfel” decat celelalte. Principalul scop al afacerii este de a reusi atragerea unei clientele fidele, si mai ales deosebite, chiar daca aceasta necesita timp si investitii ridicate.

1.2. De cine si cum va fi realizat

Dupa propria mea initiativa voi deschide aceasta afacere.La realizarea acestei idei voi depune mult efort, voi studia toate domeniile ce tin de restauratie.Strainii, functionarul “cu dare de mana”, micii sau marii proprietari, intreprinzatorii de succes, intelectualii sau oamenii de cultura, toti acestia trebuie sa formeze in mare clientela restaurantului. Acest restaurant ar trebui sa fie un restaurant select prin el insusi, select prin ceea ce ofera, prin atmosfera sa, prin clientii sai.

1.3. Perioada de realizare

Prognozez sa imi realizez idea acestei afaceri in decurs de 3 luni.Este nevoie de timp pentru analiza, studia integral planul de marketing al restaurantului.

1.4.Posibilitatile umane, finantare, tehnice de realizare

Capitalul necesar initierii afacerii este evaluat la 200.000 lei(cheltuieli de lansare, costul utilajelor, a echipamentelor, a mobilierului si mijlocului de transport si cheltuielile previzionate a fi facute in prima luna de desfasurare a activitatii.Forma juridica – SRL- a fost considerata cea mai potrivita din urmatoarele motive:

• raspundere limitata a asociatilor;

• capitalul social al firmei este distinct de cel al asociatilor;

• formulare simple la constituire;

• capital social redus.

Dezavantajul principal prezentat de o astfel de forma juridica: obiect limitat de activitate nu constituie un impediment pentru scopul propus.Activitatea vizata prin constituirea societatii este in sectorul tertiar respectiv servicii, concretizat in deschierea unui restaurant cu specific francez si nu numai.

Produsele oferite, asa cum s-a precizat, vor avea in general specific francez fara a fi insa exclusiv. Se vor avea in vedere si alte preparate de bucatarie selecta, deosebita prin calitate, aroma si savoare.Restaurantul prin care se vor oferi serviciile, va fi pe cat posibil amplasat in zona centrala a orasului. Calitatea, modul de prezentare al preparatelor, serviciul si amabilitatea personalului si nu in ultimul rand amplasarea vor fi atuurile acestui restaurant.Ca perspective se va incerca, in principalele orase ale tarii dezvoltarea unui lant de restaurante. Ele vor avea aceeasi fatada exterioara, aceeasi firma (nume, tip de scris, culoare) si decoratiuni interioare.In ceea ce priveste meniul oferit va fi identic in toate orasele, fara diferente notabile. Se va evita oferirea de specialitati culinare care nu exista in planul de productie al vreunuirestaurant echivalent aflat in alt oras. Intr-un cuvant, meniul va fi acelasi pentru intreglantul de restaurante tinand cont de gusturile consumatorilor din fiecare oras si incercand o cat mai buna satisfacere a cerintelor generale indiferent de zona de provenienta.

1.5. Termenii de realizare

Dezvoltarea unui lant de restaurante este o politica necesara pentru atingerea unor scopuri pe termen mediu si lung( formarea unei clientele fidele, selecte, marirea profitului societatii). Prin aceasta strategie se evita fluctuatiile in nivelul general al vanzarilor societatii, aplatizand nivelurile minime si maxime generate de perioadele estivale.

Preview document

Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 1
Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 2
Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 3
Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 4
Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 5
Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 6
Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 7
Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 8
Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 9
Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 10
Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 11
Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 12
Plan de marketing - Restaurant Gustărica - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Restaurant Gustarica.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?