Plan de marketing - Restaurantul Four Seasons

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de marketing - Restaurantul Four Seasons.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

1. Expunerea introductivă

Restaurantul Four Seasons oferă clienților locul ideal pentru a descoperi minunatul farmec al bucătăriei tradiționale libaneze. Restaurantul este potrivit atât pentru mese uşoare, cât şi pentru persoanele gurmande, ieşiri cu prietenii sau o cină specială. Restaurantul este localizat pe strada Vasile Lascăr, nr. 81, sector 2, București, o zonă intens circulată deoarece leagă Șoseaua Ștefan cel Mare de Bulevardul Dacia.

1.1 Misiunea restaurantului Four Seasons

Misiunea este aceea de a satisface cele mai exigente cerințe ale persoanelor care apreciază bucătăria libaneză, cunoscută drept un adevărat tur de forță al simțurilor, de la feeria culorilor și bogația miresmelor din condimente până la multitudinea de feluri de mâncare, care fac din bucătăria libaneză una dintre cele mai căutate și apreciate din lume.

1.2 Viziunea restaurantului Four Seasons

Restaurantul Four Seasons se canalizează pe promovarea unui mod de alimentație sănătos, punând la dispoziție clienților un meniu diversificat, conținând atât rețete clasice, cât și rețete originale, în care toate ingredientele sunt de calitate. Four Seasons își propune ca preparatele sale să fie cât mai aproape de perfecțiune și să creeze o legatură pe termen lung cu clienții prin rețetele proprii, să-și transforme consumatorii în iubitori ai mărcii.

1.3 Obiectivul general de marketing

Obiectivul de marketing al restaurantului este să ajungă lider de piață și să devină cel mai bun restaurant libanez din București. Alte obiective de marketing:

• Notorietate în rândul clienţilor - convingerea consumatorului că este locul și modul preferat pentru a mânca

• Diferențiere de concurenți prin originalitatea preparatelor proprii pe care să nu le mai găsească în niciun alt restaurant, prin reproducerea experienței libaneză/orientală, fie prin elemente orientale (narghilea, ibric, perne, tablouri), fie prin elemente naturale (plante curgătoare, ghivece cu flori).

• Promovarea calității bucătăriei libaneze de a fi foarte sănătoase

• Raport calitate-preț bun

• Poziţionare: consolidarea poziţiei pe piaţa serviciilor de alimentație publică

• Inovaţie: prin lansarea unei aplicații pentru smartphone pentru a comnada mâncare sau rezervări online

1.4 Strategii de marketing

Dezvoltarea unor strategii de atragere și revenire a consumatorilor în restaurant, prin implementarea unui program de loialitate, promovat atât online cât şi offline, unor stategii de distribuție orientate către piață, poziționarea clientului ca element central al startegiei, unor stategii de inovare a serviciului prin lansarea unei aplicații pentru smartphone pentru a comnada mâncare sau a face rezervări online, a unei starategi de comunicare a restaurantului.

1.5 Recomandări

• Crearea unui website adaptat oricărui dispozitiv mobil

• Crearea unui sistem de feedback pentru clienți, ca astfel serviciul să beneficieze de inovarea corespunzătoare cerințelor segmentului vizat

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de marketing - Restaurantul Four Seasons.doc

Bibliografie

http://www.optimum-communication.ro/ro/13-greseli-in-marketingul-strategic-al-unui-restaurant
http://brandixit.ro/de-ce-ne-place-four-seasons/
http://www.four-seasons.ro/
http://www.unica.ro/top-5-restaurante-libaneze-in-bucuresti-2701/2
http://www.four-seasons.ro/meniu
http://www.newminorities.com/comunitati/libanezi/

Alte informatii

Academia de Studii Economice din București