Plan de Marketing - SC Art of Design SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 9301
Mărime: 281.55KB (arhivat)
Publicat de: Adam Busuioc
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristian Dutu
UNIVERSITATEA DE VEST TIMISOARA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

Extras din proiect

1. SUMAR MANAGERIAL

S.C. Art Of Design S.A. este cunoscuta ca fiind cea mai renumita firma de mobilier din vestul tarii si cu o continua dezvoltare. A fost înfiintata în 1997, cu capital 100% privat. Cu un numar redus de angajati, Art Of Design a reusit sa evolueze foarte mult in diverse domenii, ajungând la un numar de peste 200 de angajati la începutul anului 2007 si o cifra de afaceri de peste 5 milioane EURO. Tehnologia germana de vârf, procesul de productie în mare parte automatizat si selectarea cu multa atentie a materiilor prime si materialelor constituie o garantie a calitatii produselor sale.

Putem preciza faptul ca principalul obiect de activitate al societatii este productia de mobilier de birou, produsele sale acoperind o gama larga de solicitari, de la amenajarea sediilor de firma, unitati de învatamânt, sali de conferinta pâna la hoteluri si restaurante. Pe langa acest obiectiv, în dorinta de modernizare si dezvoltare societatea produce si alte game sortimentale ca: mobilier de bucatarie, de hotel, majoritatea produselor sale fiind realizate la comanda.

Societatea Art Of Design detine o mare cota de piata în cadrul judetului Timis, dar îsi doreste o extindere si în vecinatate si nu numai. Agentia din Bucuresti încearca noi tehnici de promovare pentru a face cunoscute produsele firmei si în aceasta parte a tarii. Noile tinte sunt judete mai mici ca Gorj, Vâlcea, Satu - Mare si alte judete ale tarii.

Obiectivele organizatiei, desi firma are o imagine buna datorita produselor si serviciilor de calitate pe care le ofera, dar si eforturilor pe care le face pentru promovarea acestei imagini; sunt cele de a-si creste competitivitatea, de a facilita vânzarile si de a face modernizarile necesare. Problema este lipsa unor strategii de promovare suficient de performante pentru a aduce la cunostinta non-consumatorilor calitatea produselor Art Of Design. Se urmareste modernizare, promovare si cresterea vânzarilor totale pentru anul 2005.

Misiunea declarata a firmei este producerea si comercializarea mobilierului de birou, bucatarii si dezvoltarea unor noi linii de produse care sa ajute la modernizarea si dezvoltarea societatii, precum si imbunatatirea imaginii pe piata autohtona, promovarea produselor (in contextul unei productii de calitate superioara), si castigarea increderii clientilor prin indreptarea atentiei spre oferte pre si post cumparare.

Firma este amplasata într-un punct strategic foarte valoros datorita :

- posibilitatiilor create – materii prime si tehnologie de cea mai buna calitate;

- judetul Timis este una din principalele porti spre vest;

- posibilitatea de export în Uniunea Europeana.

In zona industriala a orasului Timisoara societatea detine o platforma de productie, mai multe birouri administrative si 2 magazine de prezentare si comercializare, în Timisoara si Bucuresti. Pentru comercializarea produselor societatea utilizeaza agentii de vânzari si distribuitorii.

1.1. REZUMAT

Anul 2006 a fost unul în care a continuat evolutia negativa a indicatorilor financiari Art Of Design în conditiile în care rezultatele cumulate ale concurentei au avut o evolutie pozitiva. Totodata valoarea la client a marcii Art Of Design este crescuta, (Declaratia de valoare totala si indicele de satisfactie a clientilor 0,97%). De aici se poate desprinde concluzia ca principalele probleme Art Of Design le reprezinta distributia, comunicarea si costurile Art Of Design pentru furnizarea valorii la client.

Printre cauzele rezultatelor negative se numara managementul defectuos al Agentiei Art Of Design Bucuresti, scaderea investitiilor în Timisoara si vecinatatea apropiata pe fondul cresterii investitiilor în Transilvania, unde prezenta Art Of Design este scazuta, lipsa contractelor pentru mobilier de hotel, notorietatea scazuta în rândul firmelor mijlocii din Timisoara.

În ceea ce priveste piata de mobilier de hotel, au fost create în 2006 premisele pentru recuperarea pierderilor înregistrate pe aceasta piata prin numirea responsabilului pentru mobilierul de hotel. De asemenea au fost facuti pasi pentru intensificarea prezentei în zona Transilvania prin achizitionarea mijloacelor de transport. În 2007 este necesara recrutarea, formarea si organizarea fortei de vânzare. Pentru agentia din Bucuresti sunt necesare schimbari în managementul acesteia.

Reamenajarea show room-ului este o oportunitate pentru crearea unor evenimente locale cu clientii, dar prezinta si un risc cu privire la identitatea si identificarea marcii Natura, motiv pentru care este necesara crearea unei strategii de comunicare clare cu privire la aceasta.

Costurile crescute ale valorii la client are una dintre cauze ponderea ridicata a personalului foarte instruit, care de altfel, a generat si un volum ridicat de informatii si cunostinte, fructificat, însa, insuficient ca si valoare la client. Acest fapt, poate fi transformat în principalul factor de diferentiere sau beneficiu de baza, si care totodata contribuie la realizarea misiunii Art Of Design – oferirea de solutii profesionale de amenajare cu mobilier. Aceasta presupune orientarea efortului catre formarea unei forte de vânzare profesioniste. Forta de vânzare trebuie sa poata oferii si justifica solutiile de amenajare cu mobilier care asigura eficacitatea maxima pentru client.

Anul 2007 trebuie sa fie un an al recuperarii scaderii din 2005 si 2006 cu o crestere a vânzarilor de circa 20% fata de 2006 si totodata un an al crearii premiselor pentru o crestere majora începând cu anul 2008.

Preview document

Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 1
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 2
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 3
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 4
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 5
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 6
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 7
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 8
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 9
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 10
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 11
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 12
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 13
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 14
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 15
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 16
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 17
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 18
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 19
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 20
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 21
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 22
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 23
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 24
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 25
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 26
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 27
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 28
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 29
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 30
Plan de Marketing - SC Art of Design SA - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - SC Art of Design SA.doc

Te-ar putea interesa și

Program de Marketing de Promovare a Mobilierului din PAL în România

Introducere Prin continutul sau, lucrarea isi propune sa identifice, sa contureze si sa evidentieze cat mai clar aspectele cele mai importante ale...

Agenția de publicitate prestator de servicii promoționale

1.Comunicaţia promoţională Intervenţia întreprinderii în domeniul comercial, constă în sporirea şi diversificarea produselor, bunurilor materiale...

Plan de Afaceri SC Art Design Deco Stil SRL

Introducere În procesul conducerii întreprinderilor se întâlnesc, zilnic, situaţii care impun conducătorilor acestora să analizeze, conform unei...

Business Administration Project - Hip Design

1. MARKETING AND IT’S ENVIRONMENT 1.1 Company and its description Hip Design was started this year by a group of 6 people, each one of them bound...

Piața vinurilor

Capitolul I: EXPRESIVITATEA COMUNICAŢIONALĂ A BRANDULUI 1.1. Consideratii generale privind brandul Etimologia cuvântului: “brand” vine din Old...

Plan de Afaceri - SC IT Consulting & Service SRL

S.C. IT Consulting & Service SRL este o societate cu capital integral privat. Firma functioneaza in domeniul tehnologiei informatiei si al...

Marketingul micilor afaceri - firmă de amenajări exterioare

1. Descrierea afacerii 1.1 Descrierea propriu-zisa a afacerii SC. GREENLAND SA. este o societate pe acţiuni cu un număr de patru acţionari,...

Business plan PDG Design

Executive Summary PDG Design is a proposed business that will offer complete interior design services for homes and offices in the Suceava area....

Ai nevoie de altceva?