Plan de Marketing - SC Home Market SRL

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Marketing - SC Home Market SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc de 14 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

I. PREZENTAREA AFACERII
1. Scopul
2. Denumirea afacerii
3. Obiectul de activitate
4. Descrierea produsului
5. Misiunea
6. Sloganul
II. ANALIZA CURENTĂ A SITUAŢIEI DE MARKETING
A : Macromediul
B : Micromediul
1. Clienti
2. Analiza STPD
3. Furnizori
4. Parteneri
5. Resurse
6. Concurenta
III. ANALIZA SWOT
IV. OBIECTIVE DE MARKETING
1. Obiective pe termen scurt
2. Obiective pe termen mediu
3. Obiective pe termen lung
V. STRATEGII DE MARKETING
VI. CONTROL SI ADAPTARE
VII. REZUMAT SI ANEXE

Extras din document

I. PREZENTAREA FIRMEI

1. Scopul

Firma noastră are drept scop eficientizarea timpului prin eliminarea stresului psihologic şi a timpului pierdut aşteptând la randurile interminabile din supermaketurile oraşului, precum şi deplasarea pe străzile aglomerate.

Interesul nostru este sǎ avem un rulaj cât mai mare, prin aceasta reducând cheltuelile privind achizitionarea produselor.

2. Denumirea firmei

S.C. HOME MARKET S.R.L

3. Obiectul de activitate

S.C. HOME MARKET S.R.L oferǎ servicii de livrarea la domiciliu a produselor alimentare şi de uz casnic de la cele mai mari supermarketuri din oraş.

4. Descrierea serviciului

Prin serviciul nostru de comenzi online vǎ oferim aprovizionarea cu produsele dorite de la supermarketuri, direct la domiciliu, in maxim 24 de ore de la lansarea comenzii.

Comanda se poate realiza doar prin intermediul site-lui www.homemarket.ro la orice ora, in orice zi. Pe aceastǎ paginǎ gǎsiti actualizate sǎptǎmanal cataloagele partenerilor nostrii: Kaufland, Carrefour, Selgros- Metro.

Printr-un singur click pe imaginea produsului, clientul isi poate intocmi propria listǎ de cumpǎrǎturi.

Plata serviciului se face in numerar sau cu cardul in momentul livrǎrii constand in: pretul integral al comenzii plus un comision de 20% din valoarea comenzii, avand transport inclus.

5.Misiunea

Sa comunice cu clientii sai (actuali sau potentiali) mai departe decat oferta de produse, sa satisfaca nu doar simple nevoi, ci sa vina in intampinarea unor dorinte de factura umana si emotionala.Firma isi propune sa se pozitioneze pe piata printr-o oferta de produse&servicii de calitate, dar mai ales printr-o abordare “human orientated”, personalizata, apropiata, deschisa, transparenta fata de clienti.

Sǎ oferim servicii de calitate, confidentialitatea datelor clientilor, respectarea si sadisfacerea cerintelor cumpǎrǎtorilor.

6.Slogan

Acorda mai multe ore timpului tǎu liber….de restul ne ocupǎm noi.

II ANALIZA CURENTA A SITUATIEI DE MARKETING

A. MACROMEDIUL

1.Criteriul demografic

Numǎrul locuitorilor din judetul Iasi este de 306,6 mil. locuitori, din care 98% sunt romani.

Indicatorii demografici înregistraţi în judeţul Iaşi denotă faptul că aici există un spor natural semnificativ de +1,9, faţă de -2,9 valoarea naţională, spor rezultat atît din numărul mai mare de născuţi-vii, 12,6 (faţă de 9,8 media pe ţară) cît şi din numărul mai redus de decese, 10,7 (faţă de 12,7media naţională); în privinţa dinamicii familiale, indicele căsătoriilor de 6,1 este peste media naţională (5,6) iar cel al divorţurilor, 1,18, sub valoarea medie pe ţară (1,36).

2.Criteriul economic

Veniturile populaţiei influenţează direct sucesul afacerii noastre. În urma unei statistici preluate de pe site-ul INS Iaşi am observat ca salariul mediu este de 1000 lei.

3.Criteriul tehnico – stintifiic

Criteriul tehnico-stintifiic influenteazǎ desfǎsurarea afacerii noastre,deoarece realizarea comenzilor se desfǎsoarǎ prin intermediul internetului.

51,2% din populatia judetului Iasi care utilizeazǎ internetul il reprezintǎ partea femininǎ, iar populatia masculinǎ doar 48,8%. Sondajele online realizate au arǎtat cǎ varsta medie a utilizatorilor de internet este de 39 de ani. În medie, din totalul acestora un procent de 51,8% petrec in fata calculatorului 3 ore/zi.

4.Criteriul legislativ

 Legea concurentei neloiale 11/ 1991

 Legea concurentei 449/2003

 Legea 677/ 2001 privind securitatea informatiilor persoanelor

5.Criteriul ecologic

Afacera noastra nu are nici un efect negativ asupra mediului sau asupra clientilor nostri.

6.Criteriul socio- cultural

Populaţia manifestă atracţie faţă de afacerea noastră deoarece sunt deschişi la modalitaţile modernede trai, ei adaptandu-se repede la la cerinţele pietei

Fisiere in arhiva (3):

  • Plan de Marketing - SC Home Market SRL
    • marketing.doc
    • Plan de Marketing - SC Home Market SRL.doc
    • prima pag.doc

Alte informatii

UNIV.TEHNICĂ “GH.ASACHI” IAŞI FAC. TEXTILE – PIELARIE ŞI MANAGEMENT INDUSTRIAL SECŢIA: INGINERIE ECONOMICĂ ŞI MANAGEMENT INDUSTRIAL