Plan de Marketing - Starbucks Plaza Center Timisoara

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de Marketing - Starbucks Plaza Center Timisoara.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 29 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul 1. Sumarul Managerial 1
Capitolul 2. Analiza Situaţiei 3
2.1. Analiza SWOT 3
2.2. Detalierea analizei SWOT 4
2.2.1. Puncte Forte 4
2.2.2. Puncte Slabe 5
2.2.3. Analiza Oportuniţilor 5
2.2.4. Analiza Situaţiilor nefavorabile 6
2.3. Analiza Concureţei 6
2.4. Analiza Situaţiei 7
Capitolul 3. Scopul si obiectivele planului 8
3.1. Scopul planului 8
3.2. Obiectivele generale ale planului 8
3.3. Obiective specifice 9
Capitolul 4. Planul de activităţi 10
4.1.Identificarea activităţilor 10
4.1.1. Activităţi la nivelul politicii de produs 11
4.1.2. Activităţi la nivelul politicii de preţ 12
4.1.3. Activităţi la nivelul politicii de distribuţie 13
4.1.4. Activităţi la nivelul politicii de comunicare 14
4.2. Programarea activităţilor (diagrama GANTT) 15
Capitolul 5. Bugetul proiectului 16
5.1.Estimarea costurilor proiectului 16
5.2 Surse de finanţare 21
5.3 Tabelul de buget 22
Capitolul 6. Control si evaluare 23
6.1. Modalităţi de înregistrare şi control al rezultatelor 23
6.2. Calendar de verificare 24
6.3. Responsabilităţi de înregistrare şi intervenţie corectivă 25

Extras din document

Capitolul 1 : Sumarul Managerial

Prin alegerea companiei Starbucks ca subiect principal al planului nostru de marketing echipa noastră a urmărit să înțeleagă, să analizeze, să înţeleagă activitatea şi organizarea de marketing a celui mai mare lanț de cafenele din lume.

Compania Starbucks s-a clădit treptat, devenind lider mondial pe piaţa cafenelelor, cu peste 16.000 de locaţii în 49 de tari. Misiunea companiei Starbucks este aceea de a inspira şi a respecta oamenii. Astfel ei îşi propun asigurarea unui mediu de lucru extraordinar şi a respectului şi demnităţii reciproce, adoptarea diversităţii, aplicarea celor mai înalte standarde de excelentă în achiziţionare, prăjirea şi servirea proaspătă a cafelei, atragerea de clienţi mereu entuziaşti şi mulţumiţi, aducerea unei contribuţii pozitive asupra mediului înconjurător, recunoaşterea importanţei rentabilităţii pentru succesul nostru viitor. Majoritatea locaţiilor Starbucks sunt deţinute de companie în vederea asigurării unui control cât mai ridicat asupra calităţii produselor şi a modului de servire. Ca excepţie, Starbucks accepta contracte de licenţiere cu firme ce oferă acces la spaţii vizate de Starbucks şi asupra cărora licenţiatul deţine controlul ca de pildă în campusurile universitare, spitale, lanţuri de băcanii firme mari de servicii alimentare, aeroporturi etc. În România compania Starbucks a intrat pe piaţa în uramaunui joint-venture cu compania Marinopolus Group din Grecia.

Pe piaţa timişoreana se constată o cerere neacoperită, încă, de cafenele cu produse de calitate şi cu o ambiantă plăcută, în care clienţii să-şi petreacă timpul liber sau să-şi desfăşoare întâlnirile de afaceri. Având în vedere că firma Starbucks deţine o singură locaţie în acest oraş, ar trebui să profite de această ocazie pentru a-şi extinde reţeaua de cafenele pentru a nu pierde teren în fata principalului concurent Turabo Cafe

Scopul proiectului îl constituie extinderea brandului Starbucks pe teritoriul oraşului Timişoara.

Obiectivele generale ale planului de marketing sunt:

- localizarea unui spaţiu poziţionat strategic care să ţintească acoperirea clientele din o altă parte a oraşului;

- asigurarea unei ambianţe plăcute în conformitate cu standardele Starbucks pentru a crea un "al treilea loc" (pe lângă casa şi birou) pentru a petrece timpul;

- creşterea numărului de clienţi cu 15% într-un an de zile informarea consumatorilor cu privire la deschiderea unei noi locaţii Starbucks şi cu privire la gama sortimentală pe care lanţul de cafenele o comercializează și prin servirea impecabilă aclienților;

- majorarea cotei de piaţa cu 10% într-un an de zile se realizează prin creşterea cifrei de afaceri şi prin atragerea clienţilor care frecventează în mod normal cafenelele concurente.

Se propune găsirea unei locaţii corespunzătoare, amenajarea și utilarea spaţiului în conformitate cu standardele de calitate Starbucks , achiziţionarea unui stoc iniţial de materii prime precum şi încheierea contractelor cu furnizorii de sucuri şi sandvişuri. Candidaţii selectaţi în urma interviurilor, beneficiază de un stadiu de 4 săptămâni de pregătire în care învaţă cum să prepare ceaiurile, cafelele precum şi cum să se poarte cu clienţii. La nivelul politicii de preţ se recomanda acordarea de discounturi în intervalul orar 11-14 pentru atragerea clienţilor pe toată perioada zilei în cafenea. Prin achiziția a doua autoturisme şi înfiinţarea unei linii telefonice se poate realiza livrarea la domiciliul clienţilor, lucru care poate stimula vânzările.

Costul total al proiectului reprezintă suma necesară pentru evaluarea şi implementarea acestui plan de marketing. Suma totală necesară este 483.900 RON.

Costul acestui proiect este acoperit prin autofinanţare cu suma de 243.900 RON iar cealaltă parte în valoare de 240.000 RON este acoperit prin cofinanţare de către partenerul Marinopolus Group Grecia

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Marketing - Starbucks Plaza Center Timisoara.docx