Plan de Marketing - Termometrul de Baie

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2461
Mărime: 90.35KB (arhivat)
Publicat de: Emil Dragu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Termometrul este un instrument folosit la măsurarea temperaturii. Cel mai des folosit tip de termometru este cel cu mercur, care este alcătuit dintr-un capilar de sticlă cu diametrul uniform care este deschis într-un balon umplut cu mercur la un capăt.

Cine a inventat termometrul?

Termometrul este invenţia lui Galileo Galilei, deşi termometrul etanş a fost inventat abia în 1650. Termometrul modern cu alcool a fost inventat de fizicianul german Gabriel Fahrenheit, care a propus de asemenea şi prima scală termometrică larg folosită, ce-i poartă numele: Scala Farenheit.

Cele mai întâlnite tipuri de termometre sunt:

• termometru cu mercur

• termometru cu rezistenţă

• termometru din Nichel, Mangan, Cobalt, Platină (termistori)

• termometru cu circuit electric

• termometru optic

• termometru cu scopuri speciale

• termometru digital.

1.Piaţa de aparatură medicală

Potrivit experţilor, în anul 2007 pe piaţa echipamentelor medicale a ajuns la 200 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creştere cu 10% faţă de anul precedent. 30% din tot echipamentul medical a fost vândut la companii private, iar restul în sectorul public, în timp ce în 2006 a fost invers. Oferta a crescut de echipamente pentru instituţiile publice se datorează achiziţii făcute de Ministerul român al Sănătăţii

Piaţa românească de echipamente medicale este estimată in acest an la 394 milioane de dolari, in creştere cu 9,4% comparativ cu valoarea din 2009, de 360 de milioane de dolari.

Vânzările de aparatură medicală din România vor ajunge în acest an la 316 milioane dolari, în avans cu 11,7%, potrivit datelor firmei britanice Espicom, creşterea fiind atribuită achiziţiilor din sectorul privat, în contextul în care în sistemul public nu s-au derulat licitaţii importante, conform Mediafax. Trebuie menţionat faptul că România nu are o industrie foarte dezvoltată echipamente medicale şi, prin urmare, ea se bazează pe importuri, care furnizează aproximativ 80% din cererea. În cazul de mai multe echipamente sofisticate, importurile se referă la chiar 100% din cererea.

Piaţa dispozitivelor medicale din România este estimată la aproximativ 150 mil. euro. In prezent pe aceasta nişă de piaţă activează nu mai puţin de 250 de companii, care au activităţi de producţie, import ,distribuţie service pentru aparatura medicală. Conform reprezentanţilor companiilor din acest domeniu, piaţa dispozitivelor medicale are un important pontenţial de creştere in perioada următoare, mai ales in condiţiile in care se estimează ca sectorul medical privat in domeniul sănătăţii va atinge cel puţin nivelul inregistrat de sectorul de stat in prezent. Domeniile de activitate sunt extrem de variate, de la producţia de dispozitive ortopedice până la aparatele destinate medicinei dentare sau instalaţii şi echipamente specializate.

Piaţa termometrelor este în continuă dezvoltare datorită emancipării mentalităţii în ceea ce priveşte modul de creştere al copiilor, dar şi datorită creşterii continue a natalităţii. Dacă înainte mămicile utilizau metode tradiţionale de măsurare a temperaturii apei pentru baia copilului, în timp lucrurile au evoluat, trecându-se de la termometrul cu mercur la termometre digitale, cu diverse accesorii şi o mai mare precizie în stabilirea temperaturi.

Preview document

Plan de Marketing - Termometrul de Baie - Pagina 1
Plan de Marketing - Termometrul de Baie - Pagina 2
Plan de Marketing - Termometrul de Baie - Pagina 3
Plan de Marketing - Termometrul de Baie - Pagina 4
Plan de Marketing - Termometrul de Baie - Pagina 5
Plan de Marketing - Termometrul de Baie - Pagina 6
Plan de Marketing - Termometrul de Baie - Pagina 7
Plan de Marketing - Termometrul de Baie - Pagina 8
Plan de Marketing - Termometrul de Baie - Pagina 9
Plan de Marketing - Termometrul de Baie - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Termometrul de Baie.docx

Te-ar putea interesa și

Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo

1.Analiza preliminară a produsului/brandului 1.1. Analiza conjuncturii de piaţă a produsului respectiv “Johnson & Johnson este o companie...

Ai nevoie de altceva?