Plan de marketing - teste de sarcină

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3198
Mărime: 151.95KB (arhivat)
Publicat de: Barbu Aleodor Pană
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Firma “DR.MAGGIC Pharm.SA.” îşi propune să lanseze un nou produs pe piaţă şi anume testul de sarcină GodFather Check. Acest obiectiv a fost stabilit şi implementat de directorii departamentului de Marketing din cadrul companiei: Aceştia au elaborat un plan de lansare a noului produs, formulat în trei etape:

- analiza de piaţă: cercetare prin care am observat elementele specifice mediului de marketing (analiza macro şi microeconomică), am realizat studiul de piaţă compus din identificarea pieţei (regiunea Moldova), structura (consumatori – femei cu vârsta cuprinsă între 15 şi 45 de ani), segmentarea pieţei pe diverse criterii (geografice, psihografice, demografice şi comportamentale) şi stabilirea pieţei ţintă (reprezentată de femeile cu vârsta cuprinsă între 15 şi 45 de ani care locuiesc în mediul urban din regiunea Moldova, cu venituri de peste 500 RON). În continuare am indentificat concurenţa: Testul Barza, Sure Check, Minut, Cara, Clear Blue, Clue Femina; şi tendinţele pieţei , conform cărora piaţa testelor de sarcină a evoluat într-un timp foarte scurt în urma cererii clientelor de a utiliza un mijloc de aflare rapidă a sarcinii.

- cercetare de marketing: studiu centrat pe consumatorii ţintă (femei) care constă în completarea a 40 de chestionare cu 11 întrebări privind nevoile, dorinţele şi atitudinile cumpărătorilor faţă de ideea lansării noilor teste de sarcină GodFather Check. În urma sondajului realizat de către echipa noastră privind lansarea pe piaţă a noilor teste de sarcină, am observat că femeile au preferinţe asemănătoare. Firma noastră a luat o decizie în ceea ce priveşte viitoarea lansare a noilor teste de sarcină: numele produsului nostru va fi “GodFather Check”, forma va fi una accesibilă, de tip stilou. Noul test de sarcină va avea ca avantaje promptitudine şi acurateţe în privinţa rezultatului pentru a oferi femeilor siguranţă atunci când îl folosesc, având un preţ accesibil cuprins între 10-15 lei. Principalele surse de informare vor fi cabinetele medicale care ramân în top, alături de farmacii, reviste şi internet care în viitor va deveni o sursă si mai intens utilizată.

- mixul de marketing: proiect format din descrierea, structura şi interpretarea celor 4 P (produs, preţ, promovare/publicitate, plasare), pe care îi vom prezenta în cele ce urmează.

1. Configurarea produsului

1.1. Atribute

Femeia zilelor noastre se află într-o continuă mişcare şi lipsa de timp, testele de sarcină sărind în ajutorul ei prin utilizarea lor rapidă şi eficientă.

Dacă în urmă cu aproximativ 5 – 10 ani testele de sarcină nu erau destul de cunoscute în ziua de azi acestea sunt folosite din ce în ce mai des pentru că multe femei doresc să utilizeze cea mai uşoară şi mai simplă metodă pentru a afla dacă sunt sau nu însărcinate.

Ca regulă generală, aproape orice produs acţionează asupra consumatorului în două ipostaze: o dată ca produs fizic, şi încă o dată, ca produs psihologic.

Firma noastră a creat un nou produs pe piaţa testelor de sarcină, ce deţine o mare varietate de caracteristici, unele care îl diferenţiazǎ faţǎ de cele cunoscute deja.

Testul de sarcină GodFather Check prezintă următoatele caracteristici fizice:

• lăţime 1,5 cm

• lungime 13 cm

• greutate 6 grame

Produsul nostru este realizat dintr-un material ecologic, este de tip stilou,fiind usor de folosit şi in acelaşi timp poate fi ascuns în geantă cu uşurinţă. Culoarea testului este alba deoarece aceasta reprezintă perfecţiunea.

Principala şi singura utilizare este de a depista existenţa sarcinii într-o stare incipientă putând fi utilizat în intimitatea propriului cămin. Ce aduce nou acest produs, este faptul că este realizat dint-un material ecologic. La baza acestui produs s-a luat în vedere, în special, latura practică a acestuia, fiindcă la acest lucru se aşteaptă consumatoarele de la acest tip de produs.

1.2 Sistemul de susţinere

Sistemul de sustinere are urmatoarele componente:

• Numele si marca

• Ambalajul

• Eticheta

• Garantie

• Servicii

Numele comercial al firmei este DR.MAGGIC Pharm.SA. înregistrat la Registrul Comerţului Iaşi cu numărul de ordine B125938 la data de 15.01.2010.

Fiindca suntem o firma nou intrată pe piaţă am ales un nume sugestiv produsului nostru, usor de pronunţat(inclusive în alte limbi), memorat si reamintit dar şi în acelaşi timp distinctiv şi unic, GodFather Check.

Marca este un nume, un desen, un simbol şi orice combinaţie a acestora care confer identitate produsului şi îl diferenţiază de cele concurente. Marca noastră este alcătuită din 2 elemente:

Numele de marcă: GodFather este asociat noilor teste de sarcină produse de firma noastră. Denumirea de “Godfather” provine de la numele celebrului film The GodFather, în care toţi ii cereau sfaturi pentru orice problemă personajului principal, acesta le rezolva toate problemele in cel mai rapid mod. Astfel, în prezent toate femeile atunci când folosesc un test de sarcină doresc obţinerea unui rezultat rapid şi în acelaşi timp de o acurateţe ridicată, din aceste considerente firma noastră a luat decizia de a alege acest nume de marcă.

Semnul de marcă:

Este reprezentativ pentru produsul nostru, în care apare Domnul GodFather care va avea o soluţie pentru toate problemele dumneavoastră.

Eticheta. Informaţiile esenţiale necesare identificării produsului nostru vor apărea pe eticheta lui, care va însoţi fiecare produs în parte.

Preview document

Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 1
Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 2
Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 3
Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 4
Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 5
Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 6
Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 7
Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 8
Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 9
Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 10
Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 11
Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 12
Plan de marketing - teste de sarcină - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Teste de Sarcina.doc

Te-ar putea interesa și

Strategii de fidelizare a clienților - studiu de caz Carrefour

I. Abordarea teoretică a temei 1. Conceptul de fidelizare a clienţilor 1.1. Orientarea spre client – premiza fidelizării clienţilor Marketingul...

Mediul de Marketing

Cap. 1. MEDIUL DE MARKETING Rezultatele pe care o firmă le obţine depind nu numai de activitatea pe care ea o desfăşoară, ci şi de factorii care...

Abordarea în optica de marketing a activității agenției de publicitate Graffiti - BBDO

INTRODUCERE MOTTO: “Am învăţat că este mult mai uşor şă scrii un discurs despre cum să faci publicitate bună, decât să scrii o reclamă bună”....

Proiect SIM (Sisteme Informaționale de Management)

PLANIFICREA SISTEMULUI 1. Planul de afaceri A. Descrierea firmei S.C. “SODDA PRO” S.R.L. Sibiu, înfiintatã în anul 1994, este printre cele mai...

Studierea influenței reclamei asupra atitudinii și comportamentului consumatorului

Introducere Trecerea de la sistemul totalitar de comanda la un sistem nou, bazat pe principiile democraţiei şi pieţei libere, valorificarea...

Strategii de Marketing în Suedia Spania Portugalia Cehia și Irlanda

I) Introducere Scurt istoric al companiei Pfizer În 1848, la un an de la plecarea din Germania la New York, Charles Pfizer, un chimist, și vărul...

Lansarea pe piață a mărcii Marco Polo

Obiective comune Pentru anul 2004 firma Omnitron Trading s.r.l. si-a propus lansarea pe piata romaneasca a unei game de produse alimentare sub...

Examen marketing

1.Preturile cu doua componente sunt: a)preturi care se dubleaza odata cu dublarea cererii b)preturi care contin componenta profit si componenta...

Ai nevoie de altceva?