Plan de publicitate

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de publicitate.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 53 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Introducere 2
Capitolul 1. Compania 3
Capitolul 2. Piaţa 8
Capitolul 3. Concurenţa 15
Capitolul 4. Produs 17
Capitolul 5. Audienţă 18
Capitolul 6. Obiectivele de marketing 21
Capitolul 7. Mixul de marketing 22
Bibiliografie 25

Extras din document

Rezumat introductiv

La inventarea Coca Cola din 1886 nimeni n-ar fi putut preconiza evoluţia spectaculoasă a acesteia. La 12 decenii de la lansarea companiei (1892) Coca Cola este cea mai cunoscută marcă de băuturi carbogazoase şi cel mai valoros brand. Dincolo de gustul unic care a cucerit toate continentele, Coca Cola a atras datorită amestecului dintre clasic şi modern. Nevoită să ţină pasul cu schimbările vremii, imaginea Coca Cola s-a reinventat ori de câte ori a fost nevoie, dar a rămas fidelă mesajului şi ideii transmise: Coca Cola uneşte pe toţi!

Proiectul încearcă să surprindă evoluţia companiei şi factorii care au contribuit la acest lucru. O misiune, o viziune, o multitudine de valori – toate acestea oferă o imagine clară ce reuşeşte să răspundă la întrebările definitorii pentru orice companie, indiferent de mărimea acesteia sau de natura produselor/serviciilor oferite de aceasta: “Cine sunt?”, “Care este scopul activităţii lor?” şi “Cum îşi vor atinge scopul?”. Pentru Coca-Cola misiunea reprezintă o balanţă ce cântăreşte acţiunile şi deciziile luate pentru buna funcţionare atât a companiei ca întreg, cât şi a personalului ce o duce la bun sfârşit încă din 1892. Această misiune poate fi redată prin intermediul unor afirmaţii cât se poate de simpliste, dar în acelaşi timp încrezătoare, solicitante: “To refresh the world in body, mind and spirit”, “To inspire moments of optimism through our brands and our actions”, “To create value and make a difference everywhere weengage”.

Viziunea Coca-Cola trebuie raportată la factorii ce influenţează activitatea sa zilnică precum: personal, parteneri, profit, planetă. Relaţiile cu angajaţii, distribuitorii, clienţii şi alte persoane/grupuri de interese sunt şi vor fi mereu situate în marja win-win, reciprocitatea fiind caracteristica ce oferă durabilitate oricărui tip de relaţie. Coca-Cola are o responsabilitate faţă de acţionari – prioritatea aici fiind maximizarea venitului acestora pe termen lung, faţă de client– anticipând şi satisfăcând dorinţele şi nevoile acestora prin intermediul unor produse de calitate, faţă de planetă – fiind un membru responsabil care face o diferenţă ajutând la construirea şi “susţinerea” de comunităţi. Valorile companiei servesc ca busolă pentru acţiunile susţinute de aceasta şi oferă o imagine clară asupra comportamentului acesteia, asupra modului în care aceasta interacţionează cu lumea înconjurătoare. Valorile sau mai bine zis tipurile de valori întâlnite în cadrul Coca-Cola, deşi diferite prin natura ariei lor de cuprindere, evidenţiază cu o claritate incontestabilă ce este bine, adevărat pentru comunitatea Coca-Cola:

“Ceea ce facem, facem bine!”, “Fii realist!”, “Curajul de a modela un viitor mai bun”– sunt doar câteva dintre valorile ce au stat la baza a peste 125 ani de excelenţă.

Brief de agentie sintetizat

Capitolul 1. Compania

Acum, în al doilea secol de existenţă, Coca-Cola Company vinde aproape 300 de branduri în 200 de ţări. Doug Daft , preşedinte şi CEO,este convins de eficienţa aplicării strategiilor în funcţie de specificitatea fiecărei ţări, deci acţionând la nivel local. Statisticile ne arată că azi, la fiecare 10 secunde, 126.000 de oameni se bucură de un produs Coca-Cola.

2012- "Volumele din România au scăzut cu o cifră în procentaj (sub 5% - n.r.) în ambele perioade analizate (primul semestru, trimestrul al doilea). Cuplate cu incertitudinile politice recente, condiţiile economice rămân dificile", se spune în comunicat, care prezintă rezultatele grupului elen pentru prima jumătate a anului.

Vânzările sub brandul Coca-Cola au crescut uşor, în special în cazul Coca-Cola Zero, care a avansat cu 36%, precizează compania elenă referitor la România. Ponderea vânzărilor de produse consumate la o singură servire a crescut însă semnificativ, se arată în comunicat.

Compania notează că şi-a majorat cota de piaţă în România în trimestrul al doilea pe segmentul băuturilor acidulate atât ca volum, cât şi ca valoare a vânzărilor.

La nivel internaţional, Coca-Cola Hellenic a vândut în prima jumătate a anului peste un miliard de navete de băuturi răcoritoare şi ape minerale, în scădere cu 2% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Veniturile grupului elen au urcat cu 1%, la 3,4 miliarde euro, în timp ce cheltuielile operaţionale au avansat cu 5%, la 2,19 miliarde euro, potrivit comunicatului. Profitul net al companiei a scăzut cu 25%, de la 146 milioane euro la 109 milioane euro.

La nivel global, volumul total al vânzarilor realizate de companie a înregistrat în 2007 un profit net de patru miliarde euro, în creştere cu 18% faţă de anul 2006, şi venituri operaţionale nete mai mari cu 20%, de 19,7 miliarde euro. La nivel local, în anul 2007, când a trecut pentru prima dată pragul de vânzări anuale de un miliard de litri - volum ce reprezintă circa jumătate din piaţa locală de băuturi răcoritoare -Coca-Cola HBC România a raportat la Ministerul de Finanţe un profit net de 61,5 mil. euro la ocifră de afaceri de 515,8 mil. euro. Creşterea profitului companiei a fost de aproape 20% faţă de anul 2006. Coca-Cola HBC are activităţi în 27 de ţări din Europa şi Africa. În România, îmbuteliatorul Coca-Cola deţine o cotă de piaţă de circa 50% în volum, afacerile Coca-Cola depăşind un miliard de lei. Portofoliul Coca-Cola Romania cuprinde băuturile răcoritoare Coca-Cola, Sprite, Fanta, sucurile Cappy, ceaiurile Nestea, băutura energizanta Burn şi apa minerală Dorna. Piaţa internă a băuturilor răcoritoare (care include şi apa minerală) depăşeşte 850milioane de euro, respectiv 2,2 miliarde litri, potrivit datelor companiilor din piaţă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de publicitate.docx

Bibliografie

www.zf.ro (Ziarul Financiar)
http://standard.money.ro/ (Business Standard)
http://www.doingbusiness.ro/financiar/raport/939261/coca-cola-hbc-romania-srl/ -
http://www.iqads.ro/stire_9939/coca_cola_romania_incepe_anul_cu_doua_campanii_noi.html -
http://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/45277/Coca-Cola-schimba-strategia-de-marketing-pentru-a-economisi-sute-de-milioane-de-dolari.html
http://heritage.coca-cola.com/
http://www.zf.ro/companii/vanzarile-coca-cola
http://aleeda.wordpress.com/2009/01/02/coca-cola-vs-pepsi/ -
http://www.businessmagazin.ro/printare/analize/comert/fara-bule-dar-cu-profit-4856716
www.coca-cola.ro/...coca_cola/istoria_companiei/
http://www.ziare.com/articole/vanzari+coca+cola+romania
Popescu, Ioana Cecilia – “Comunicarea in marketing”, Editia a II a, Editura Uranus,Bucuresti, 2003
Catoiu, Iacob; Teodorescu, Nicolae – “Comportamentul consumatorului”, Editia a IIa,Editura Uranus, Bucuresti, 2004
Balaure, Virgil (coordonator) – “Marketing”, Editura Uranus, Bucuresti, 2000
Philip Kotler – Marketing de la A la Z
Shirley Harrison Public relations: an introduction pag 47-52
Michael E Portrer – “Techniques for Analyzing Industries and Competitors ,1980
Philip Kotler – Marketing de la A la ZShirley Harrison Public relations: an introduction pag 47-52Michael E Portrer – “Techniques for Analyzing Industries and Competitors ,1980Peter F Drucker “Management: Tasks, Responsabilities , Practices
http://www.brandinfo.ro/http://www.marketingportal.rohttp://www.bizwords.rowww.coca-cola.ro26
http://www.wall-street.ro/articol/Companii/103184/Vanzarile-Coca-Cola-din-Romania-au-scazut-in-T1.html
http://www.slideshare.net/MShahab/coca-cola-case-study-nsac-boston-university