Plan marketing - Astra Asigurări

Proiect
8.9/10 (8 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3398
Mărime: 27.32KB (arhivat)
Publicat de: Fiodor Paraschiv
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. 1.Scurta descriere a firmei care va face obiectul acestui plan de marketing. 2
  2. Istoria Astra Asigurari 2
  3. UNIQA 2
  4. ASTRA-UNIQA:
  5. Obiectul de activitate
  6. 2. Misiunea firmei
  7. 3. Obiectivele firmei
  8. Obiective calitative:
  9. Obiective cantitative:
  10. 4. Analiza mediului de marketing al firmei
  11. 4.1. Piata
  12. 4.2. Concurenta
  13. 4.3. Analiza SWOT
  14. 5. Obiective specifice de marketing
  15. 6. Strategii de marketing propuse
  16. 6.1. Strategia de piata
  17. 6.2. Strategia de pret
  18. 6.3. Strategia de produs
  19. 6.4. Strategia de distributie
  20. 6.5. Strategia de promovare
  21. 7. Activitati relevante propuse pentru implementarea planului de marketing
  22. 8. Bugetul alocat activitatilor de marketing
  23. 9. Monitorizarea planului de marketing
  24. Bibliografie

Extras din proiect

1.Scurta descriere a firmei care va face obiectul acestui plan de marketing.

Istoria Astra Asigurari

ASTRA Asigurari s-a desprins in anul 1991 din compania de stat ADAS, beneficiind de experienta de1 de ani a acesteia, devenind a doua companie de asigurari din piata romaneaca. Inca de la inceputuri, ASTRA a detinut o pozitie importanta in piata asigurarilor, fiind in present cea mai mare companie dupa marimea capitalului social si una dintre primele companii in ceea ce priveste cifra de afaceri.

Patrimoniul impresionant, actionarii sai puternici, TNG - The Nova Group, unul dintre cele mai mari holdinguri din Romania si UNIQA Group, liderul pietei austriece pe segmentul de asigurari de viata si unul dintre cei mai mari asiguratori europeni, reprezinta garantia unei companii solide si stabile.

In anul 2005, UNIQA Group Austria a achizitionat 27% din actionariatul ASTRA, urmand ca pana la finele lui 2007 participatia UNQA sa fie majorata. Odata cu lansarea colaborarii dintre cele doua companii, identitatea vizuala a ASTREI s-a transformat prin alaturarea insemnelor ambelor companii. ASTRA-UNIQA este in prezent societatea de asigurari cu cel mai mare capital social din piata autohtona, in valoare de 55 milioane de EURO.

Parteneriatul incheiat intre ASTRA si UNIQA a condus la implementarea unor strategii de vanzare si de produs avand ca principale atuuri modernizarea, flexibilitatea si apropierea de clienti.

Avand 220 de unitati teritoriale in toata tara, ASTRA-UNIQA are acoperire teritoriala completa, oferind peste 60 de tipuri de asigurari generale si de viata.

UNIQA

UNIQA este lider al pietei austriece de asigurari si a devenit printr-o evolutie dinamica, una dintre cele mai importante grupuri de asigurare din Europa Centrala. Oferirea de solutii individuale si dezvoltarea produselor personalizate sunt menite sa intruneasca necesitatile din ce in ce mai diversificate ale clientilor.

Este cea mai mare companie de asigurari din Austria si una dintre cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala. Grupul include peste 25 de companii de asigurare in 16 tari europene.

UNIQA are un numar de 12.500 angajati si parteneri exclusivi, care servesc 4,2 milioane de clienti in toata Europa. Are un portofoliu de prime de 4,2 miliarde Euro.

UNIQA are una dintre cele mai mari retele de vanzare si are ratingul Standard and Poors „A”, privind puterea financiara.

ASTRA-UNIQA:

Astra Asigurari ocupa locul 4 in topul asiguratorilor la asigurari generale si este jucător de tradiţie pe segmentul RCA, lider de piaţă la asigurări maritime şi de aviaţie. Astra-Uniqa se numără printre companiile cele mai capitalizate din piaţa autohtonă a asigurărilor, având un capital social cu o valoare de 55 de milioane de Euro. Astra-Uniqa este cea mai importanta companie de asigurări din România cu capital şi acţionariat preponderent autohtone.

Cu o retea de 238 de unităţi teritoriale în toată ţara, Astra-Uniqa se remarca drept partener puternic şi cu experienţă, flexibil, detinand un portofoliu ce cuprinde peste 60 de tipuri de asigurări generale, de viaţă şi de sănătate, adaptabile la nevoile clientilor.

Obiectul de activitate

ASTRA Asigurari este una dintre companiile private de elită din România, poziţionându-se încă de la înfiinţare pe primele locuri în topul asigurătorilor autohtoni. Activitatea de bază a companiei constă în încheierea de asigurări generale şi de viaţă, precum şi în operaţiuni de reasigurare.

2. Misiunea firmei

Misiunea companiei este sa preia toate riscurile clientilor sai, oferindu-le in schimb calitate maxima a serviciilor. De aceea, se concentreaza in permanenta pe cresterea standardelor calitative, in acord cu cerintele pietei, si dezvolta constant serviciile si produsele astfel incat clientul sa fie multumit deplin.

3. Obiectivele firmei

Obiective calitative:

plasarea companiei în topul primilor 4 asigurători,

implementarea unei serii de proiecte care au ca scop continuarea procesului de dezvoltare şi consolidare şi vizează, printre altele, adaptarea portofoliului actual la cerinţele pieţei, prin lansarea unor noi produse şi prin actualizarea celor existente.

Respectarea cu strictete a regulilor de subscriere.

Obtinerea unui portofoliu echilibrat asigurari auto si non-auto

Continuarea procesului de evaluare anuala.

Introducerea schemelor de bonus pentru recompensarea salariatilor, in functie de performante.

Lansarea de noi produse de asigurare.

Incheierea unor noi parteneriate cu băncile.

Obiective cantitative:

incheierea exercitiului financiar al anului 2009 cu un profit de 9.171 mii lei si un venit din prime brute subscrise de 773.601.000 RON, in crestere cu 19% fata de 2008.

4. Analiza mediului de marketing al firmei

4.1. Piata

Piaţa organizaţiei ASTRA Asigurări este acea parte din piaţa produsului, pe care producătorul sau distribuitorul vinde în nume propriu, în interes propriu şi sub marcă proprie. Ponderea pieţei organizaţiei sau mărcii în piaţa produselor se numeşte cotă de piaţă. În ceea ce priveşte chiar volumul de prime subscris ASTRA Asigurări deţine o cotă de piaţă importantă ~ 13% din piaţa asigurărilor, iar numărul de clienţi este în jur de un milion. Urmând atât dinamica pieţei interne cât şi cerinţele pieţei internaţionale, ASTRA şi-a dezvoltat şi îmbunătăţit constant de-a lungul anilor portofoliul de produse şi servicii oferite clientilor săi. ASTRA Asigurări s-a clasat in 2004 printre liderii de pe piata asigurarilor, realizand o crestre a incasarilor de 46,3%.

Începând cu anul 2003, ASTRA a relansat divizia asigurărilor de viaţă, oferind clienţilor următoarele produse: asigurarea mixtă de viaţă Tezaur, asigurarea de pensie privată cu capitalizare Respect şi asigurarea de viaţă fără capitalizare Garant. In 2004 ASTRA îşi consolidează poziţia pe piaţa asigurărilor generale.

Preview document

Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 1
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 2
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 3
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 4
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 5
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 6
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 7
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 8
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 9
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 10
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 11
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 12
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 13
Plan marketing - Astra Asigurări - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Plan Marketing - Astra Asigurari.doc

Alții au mai descărcat și

Identificarea momentelor adevărului în cadrul unui serviciu prestat de compania SC Impact SA

INTRODUCERE Obiectivul studiului consta in identificarea “momentelor adevarului” in relatia dintre o importanta companie, S.C. Impact S.A., care...

Analiza pieței produselor de lux din cadrul companiei SC Impact SA

IMPACT S.A. este prima companie din Romania care a inceput sa construiasca vile in ansambluri rezidentiale. Principalele categorii de servicii...

Cercetare de marketing privind lansarea pe piață a unui produs nou

I. Prezentarea firmei “Time” este o companie privata infiintata in 1992,din Moldova producătore de ceasuri și componente de precizie Compania...

Plan de Marketing - SC Farmer Logistic SRL

1.EXPUNEREA INTRODUCTIVA Societatea comerciala Farmer Logistic SRL, a fost infiintata la data de 26.06.2002, cu sediul in loc. Tg.Mures, str....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Studiu Privind Activitatea Societății de Asigurare Reasigurare Ardaf

INTRODUCERE Lucrarea intitulată "Studiul privind activitatea societăţii de asigurarea reasigurare ARDAF" este structurată în 4 capitole:...

Modernizarea Pieței Autohtone a Asigurărilor în Procesul Aderării La Uniunea Europeană

Introducere Un principiu important în viaţa şi în dezvoltarea firească a omului, încă din cele mai vechi timpuri l-a constituit preocuparea...

Rolul Echipelor în Creșterea Performanței Organizaționale

Introducere În literatura de specialitate, unul dintre cele mai discutate subiecte îl constituie managementul lucrului în echipă. Fenomenul a luat...

Plan de afaceri - SC Mario SRL

Prezantarea societatii. DENUMIRE SC MARIO SRL ADRESA GALATU, STR. MOVILEI, NR 10 NR.INREG LA OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI J17/901/2005 COD...

Ai nevoie de altceva?