Plan Strategic Personal

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Plan Strategic Personal.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 42 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf. Dr.Corneliu Munteanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Obiectivul nr. 1: sa devin studenta FEAA pâna la data de 15 august 2003.

Strategia aleasa : prin concurs de dosare;

I. ANALIZA MACROMEDIULUI

I.1. FACTORI POLITICI

Regimul orientat spre democratie din România ne-a permis accesul la studii superioare prin deschiderea învatamântului economic. Prin aceasta au început sa se desfasoare activitati de publicitate, promovare, cercetari de piata, vânzari etc. În urma acestora s-au deschis agentii de publicitate, research etc.

Regimul politic actual permite importul si exportul multor produse si punerea acestora la dispozitia populatiei, astfel ca îti poti cumpara tot ce doresti, singura conditie fiind sa îti permiti din punct de vedere financiar (haine pentru diferite gusturi, ceaiuri si produse pentru slabit, masini aduse din strainatate etc.).

Bineînteles s-a aprobat si existenta unor camine de familisti pentru studenti si desfasurarea unor activitati religioase, care pe timpul comunismului interzise.

I.2 FACTORI LEGISLATIVI

Un rol deosebit de important l-a avut regulamentul de admitere la facultate (pe baza mediei obtinute în anii de liceu – 60% si a mediei de la bacalaureat 40%), codul penal privind pedepsele pentru infractiuni (fals în acte, mita etc.)

Un rol tot atât de important l-a avut si regulamentul concursului de admitere pentru specializari (pe baza mediilor obtinute în primii doi ani). Influenteaza, de asemeni, si regulamentul de ordine interioara în ceea ce priveste angajarea, salarizarea, penalizarile si bonusurile aplicate în cadrul unei firme de programme soft, regulamentul firmei în privinta promovarii în functie.

Un factor important în ceea ce priveste caminele de familisti este regulamentul de cazare si acordarea cazarilor (pentru familisti, cazari sociale, pentru medii exceptionale).

I.3 FACTORI ECONOMICI

Factorul important de influenta în viata mea a fost optarea pentru Facultatea de economie si Administrarea Afacerilor. Am facut acest lucru deoarece mi-a placut acest domeniu, am absolvit un liceu cu profil economic si acest fapt a coincis si cu cererea ridicata pe piata muncii.

Mi-a folosit mai devreme decât ma asteptam deoarece, fiind studenta la FEAA am avut posibilitatea sa efectuez stagiul de practica în compartimentul financiar-contabil al unei firme, unde am învatat multe lucruri ce tin de gestiunea unei firme iar acum am certitudinea ca voi efectua si stagiul de practica din anul III în cadrul acestei firme.

Datorita faptului ca la Universitatea „Al. I. Cuza” exista foarte multi studenti din alte localitati, cererea pentru locurile de cazare din camine este foarte mare. Te poti considera un om norocos daca reusesti sa obtii un loc în caminele universitatii, dar daca esti sârguincios în timpul anului cu siguranta te vei numara printre norocosi. Altfel singura posibilitate este sa-ti închiriezi ceva ori sa stai în gazda, cheltuielile administrative fiind mult mai mari decât cele practicate de caminele campusurilor studentesti.

I.4 FACTORI SOCIO – CULTURALI

Un rol important îl au normele si valorile aplicate în domeniul economic si ale persoanelor capabile sa lucreze în acest domeniu, ceea ce influenteaza si angajarea într-o astfel de firma (cu sistem part-time), în care sunt angajati în majoritate studenti de la FEAA – Marketing si de la Sociologie. Trecerea timpului si evolutia învatamântului românesc da drept studentilor la libera exprimare, participarea la diverse sesiuni si comunicari stiintifice, prezentari de companii etc.da

Alt tip de influente sociale constituie existenta multor facultati pentru care ai posibilitatea sa optezi, doar ca în cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor exista o mai mare diversitate de specializari. Astfel ai sansa sa fii vazut mult mai bine în ochii celor din jur spre deosebire de o persoana care a absolvit doar liceul.

Posibilitatile materiale ale Universitatii „Al. I. Cuza” de a asigura mai multe locuri în caminele studentesti si de a mai construi alte camine accesibile studentilor români afecteaza pe majoritatea dintre noi, deoarece trebuie sa cautam diferite metode de a obtine o camera.

I. 5 FACTORI TEHNOLOGICI

Informarea cu privire la posibila educatie si activitate în domeniul Economic, tehnologiile de fabricatie si aspectul produselor finite (care te determina sa cumperi mai multe tipuri de haine, masini, produse pentru slabit etc.). Facultatea pune la dispozitia studentilor biblioteca dotata cu carti si calculatoare pentru o mai buna pregatire si informare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan Strategic Personal.doc

Alte informatii

Prezentul document este un proiect realizat in anul 3 de studiu la disciplina Marketing Strategic, Falultatea de Economie si Administrarea Afacerilor Iasi. Am avut de prezentat 12 obiective de viitor ,cu analiza macromediului, micromediului, SWOT si a concurentei. In urma prezentarii am obtinut nota 9