Planul de Afaceri al Firmei Snails

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 9409
Mărime: 42.05KB (arhivat)
Publicat de: Nicu Stănescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionescu Maria
Academia de Studii Economice

Cuprins

  1. Sumar 3
  2. 2.Descrierea initiatorilor(initiatorului) 4
  3. 3. Descrierea produsului oferit 4
  4. 4.Descrierea pietei si concurentei 11
  5. 5.Strategia de marketing 12
  6. 6. Mobilizarea resurselor necesare 13
  7. 7.Conducerea afacerii 13
  8. 8.Ipoteze si riscuri 13
  9. 9.Planul financiar 25
  10. Bibliografie 27

Extras din proiect

1.Sumar

Planul de afaceri intocmit de Irimia Valentin este unul cu reale sanse de generare de profit deoarece sumele pentru demararea proiectului sunt unele maximale iar la sfarsitul celui de-al doile an ,daca acest plan s-a respectat profitl net de 2590 € Deoarece cheltuielile scad considerabil pana in al III-lea an estimez ca cheltielile vor fi amortizate in cel de-al IV an de functionare.

Cererea pe piata exista ,deoarece in Romania acest gen de afacere neexploatat la maximum are reale sanse de reusita

Publicitatea on-line ne ajuta ca sa ne creem o imagine in fata clientului ,sa tinem legatura cu acesta ,raspunzand la orice cerinta sau nedumerire ar avea.

Totuşi întrucât această activitate este la noi în stadiul de pionierat este absolut necesar ca să fie privită ca o afacere în sine şi nu ca un mod de îmbogăţire peste noapte şi ca atare tratată cu seriozitate. În plus în momentul demarării unei astfel de iniţiative omul trebuie să ia în calcul şi posibilităţile sale financiare şi să nu se hazardeze la accesarea unor credite, a căror valoare depăşeşte posibilităţile lui financiare. Cel mai recomandat este demararea afacerii cu cumpătare prin accesarea unor fonduri nerambursabile (gen SAPARD, etc.) sau a unor credite cu dobândă redusă (ex: creditele oferite de Statul Român prin programul Fermierul), astfel încât să nu ajung în incapacitate de plată.

Dacă e făcută respectând toate condiţiile din recomandările specialiştilor, ferma de melci poate aduce chiar în primii ani recuperarea investiei facute + un profit substanţial. Preţul en-gros pe kilogramul de melc viu poate varia între 3,5 şi 5,8 euro iar carnea de melc (cunoscută sub numele de escargot) poate ajunge până la 50 euro.

Valoarea nutritivă a cărnii de melci este dată de ponderea părţii comestibile şi de substanţele nutritive conţinute de aceasta. Din greutatea totală a melcului, partea moale destinată consumului reprezintă circa 40%, iar cochilia 60%. În stare proaspătă, nedeshidratată, partea comestibilă a melcului conţine în structura sa 79-79,5% apă, 16-17% proteină, 2% glucide, 1,7% lipide (carnea de vită are 15,4%), 1-1,5% substanţe minerale. În proteinele din carnea melcului se găsesc 9 din cei 10 aminoacizi de care omul are nevoie, în cantităţi adecvate pentru sinteza proteică. Datorită cantităţii şi calităţii ridicate a aminoacizilor din proteinele sale carnea de melc este uşor digerabilă, sănătoasă şi hrănitoare. Numărul de bacterii din carnea crudă de melc este redus (85000 germeni/g carne crudă) comparativ cu alte tipuri de carne crudă O cantitate de 100 g are o valoare calorică de circa 80 calorii. Un kilogram de carne de melci rezultă din 4-4,5 kg melci vii.

2.Descrierea initiatorilor(initiatorului)

Analizand oportunitatile oferite , Irimia Valentin s-a orientat catre Helicicultura( cultura melcilor ), un domeniu relativ nou in tara noastra, dar in prisma evolutiilor din ultimii ani, cu un potential mare de dezvoltare

Irimia Valentin se caracterizeaza ca fiind o persoana ambitioasa, dinamica si cu spirit de echipa , capabila si dornica sa investeasca timp si capital in succesul afacerii.

Unul din asptectele cele mai importante ale afacerii este faptul ca detin un teren de 2000 mp in comuna Albesti(la 2 km de Curtea de Arges).

Un alt atu este faptul ca detin cunostintele creari unui site de prezentare, iar costurile unui site fiiind eliminite(doar spatiul de gazduire mai este platit).

3 Descrierea produsului oferit

3.1 Tipul de melc utilizat

Specia pe care o vom folosi este Helix aspersa maxima (20 g ), denumit şi Marele Gri sau gros gris. În stare naturală Helix aspersa aspersa poate fi întâlnit pe ţărmurile Mediteranei până pe coastele Spaniei şi ale Franţei Habitatul lui este reprezentat de grădini, parcuri şi alte zone cultivate. Helix aspersa are o mare capacitate de adaptare şi o durată de exploatare cuprinsă între 2 şi 5 ani. În prezent în Italia, ocupă peste 60% din piaţa melcilor comestibili.

Principalele motive care au determinat această situaţie sunt: ritmul rapid de creştere, precocitatea ridicată (este matur la vârsta de 1 an), prolificitatea crescută (depune circa 120 ouă în două reprize) şi este considerată specia care se vinde cel mai bine.Acest melc are cochilia conică, convexă la vârf şi lăţită oblic la bază.

Cochilia unui melc adult are 4,5 sau 5 spire şi atinge un diametru de 30-45 mm şi o înălţime de 20-35 mm.Ouăle speciei sunt albe, sferice, cu un diametru de aproximativ 3 mm. În funcţie de condiţiile climatice şi variaţiile regionale ale habitatului acestui melc, ouăle sunt depuse într-un interval de timp cuprins între 5-21 zile de la împerechere, iar incubaţia variază între 1-2 săptămâni.

Depune în medie aproximativ 85 de ouă într-un cuib (acest număr poate varia între 30-102 ouă) situat la adâncimea de 3-4 cm.

Preview document

Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 1
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 2
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 3
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 4
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 5
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 6
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 7
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 8
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 9
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 10
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 11
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 12
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 13
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 14
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 15
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 16
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 17
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 18
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 19
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 20
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 21
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 22
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 23
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 24
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 25
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 26
Planul de Afaceri al Firmei Snails - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Planul de Afaceri al Firmei Snails.doc

Ai nevoie de altceva?