Planul de Marketing al Firmei McDonald's

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 6117
Mărime: 2.31MB (arhivat)
Publicat de: Mia Elena Cazan
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Barbu Catalin, Sitnikov Catalina

Extras din proiect

McDonald's este cel mai mare si mai cunoscut lant de restaurante cu servire rapida din lume, operând peste 30.000 de restaurante în 121 de tari.

Viziunea McDonald's este de a fi recunoscut ca restaurantul cu servire rapida ce ofera cea mai buna experienta clientilor sai. A fi cel mai bun înseamna atingerea si mentinerea unor standarde de calitate, servire si curatenie deosebite, astfel încât sa-l facem pe fiecare client care ne trece pragul sa zâmbeasca si sa se simta bine.

Totul a început cu cei doi frati, Mac si Dick McDonald, în restaurantul lor din San Bernardino, California. În mod corect, acestia au intuit ca limitând meniul, scazând preturile si sistematizând procedeele de pregatire a produselor în bucatarie vor putea servi mai multi clienti în timp mai scurt. Ei au folosit aceasta idee pâna au reusit într- adevar sa serveasca fiecare client în mod rapid si eficient.

Compania, asa cum este ea astazi, nu a fost fondata de catre cei doi frati, ci de catre Ray Kroc. În 1954, când Ray Kroc i-a cunoscut pe fratii McDonald în San Bernardino, a fost impresionat de cât de bine si cât de rapid acestia puteau sa serveasca un numar impresionant de soferi înfometati. Masinile intrau, clientii îsi comandau mâncarea, apoi plecau. Concluzia lui Ray Kroc a fost clara: "Clientii au nevoie de calitate. Asta înseamna o servire buna, dar cel mai important, rapida. Oamenii cauta o alternativa la modul traditional de a mânca."

Ray Kroc a negociat un contract cu fratii McDonald, contract care îi permitea sa foloseasca sistemul lor de vânzari si numele Companiei. Un an mai târziu, Ray Kroc a adoptat principiile fratilor McDonald în primul sau restaurant care a fost deschis în 1955 în Des Plaines, Illinois.

Având încredere în potentialul si viitorul tarii noastre, McDonald's a investit, într-un interval de timp relativ scurt, peste 54.000.000 USD, astfel încât la ora actuala functioneaza un numar de 52 de restaurante în principalele orase din România. McDonald's va împlini in vara acestui an zece ani de prezenta pe piata româneasca. Compania are în România în jur de 2.300 de angajati.

Primul restaurant McDonald's, în tara noastra, si-a deschis portile în data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzactii în ziua deschiderii la nivel central european.

Compania McDonald's este bine cunoscuta în România - suntem una dintre primele marci din lume. Suntem numarul unu mondial în reteaua restaurantelor cu servire rapida si nu am ajuns aici din întâmplare.

Principiile noastre referitoare la Calitate, Servire si Curatenie încep cu oamenii nostri. Ne instruim managerii pentru a conduce afacerea în fiecare restaurant.

A conduce un restaurant McDonald's înseamna mai mult decât îti imaginezi. Nu înseamna numai sa oferi clientilor sandwichuri si bauturi racoritoare, sa-ti instruiesti echipa pentru acordarea unui serviciu impecabil clientului sau sa-ti conduci restaurantul profitabil.

În plus, este vorba de propria contributie la nivelul comunitatii si totodata la dezvoltarea unei marci mondiale recunoscute.

McDonald's România este unul dintre cei mai mari angajatori privati de pe piata româneasca si în acelasi timp o cunoscuta scoala de educare si formare a tinerilor. Restaurantele McDonald's sunt deschise în medie 18 ore pe zi sau 24 de ore pe zi. Pe parcursul acestui program, volumul vânzarilor poate avea fluctuatii, atingând o cota maxima în jurul orelor de masa traditionale. Aceasta caracteristica semnificativa a vânzarilor necesita existenta unei forte de munca flexibile, în felul acesta oferind posibilitatea de a îmbina lucrul cu studiile sau responsabilitatile familiale.

La McDonald's exista angajamentul de atragere si retinere a oamenilor de un înalt calibru. Aceste lucruri se realizeaza prin asigurarea unei dezvoltari continue, pe termen lung, la nivelul individului, prin instruire si implementarea unor practici adecvate de resurse umane.

McDonald's îsi coopteaza angajatii în propria-i dezvoltare organizationala. Noi le acordam libertatea îndeplinirii activitatii si responsabilitatea de a merge la pas cu provocarile ce apar.

Exista o vorba la McDonald's care spune ca "Nici unul din noi nu este la fel de bun ca noi toti". Oamenii sunt bucurosi sa lucreze si sa faca parte dintr-o echipa câstigatoare.

Deschiderea unui restaurant din lantul fast- food McDonald's necesita o investitie ce variaza intre 800.000 si 1 milion de euro, potrivit oficialilor McDonald's România.

Reteaua de restaurante tip "fast food" McDonald's Romania isi diminueaza capitalul social cu 700.000 de dolari, în numerar, suma reprezentând cumulul a doua majorari de capital efectuate in anii 1996 si 1997. Astfel, capitalul social al companiei va fi de circa 50,2 milioane dolari, potrivit unui anunt al companiei publicat în Monitorul Oficial.

Costurile medii lunare pe care le înregistreaza fiecare restaurant în parte, ating suma de 88.060 lei, dintre care:

- costurile fixe în valoare de 18.000 lei, incluzând aici cheltuielile lunare cu salariile angajatilor în suma de 15.000 lei; iar restul reprezentând cheltuielile cu energia electrica, telefonia, apa, salubritatea etc.;

- costurile variabile în valoare de 72.060 lei cu materia prima, ambalajele, campaniile publicitare etc.

Tinând cont ca aceste calcule reprezinta cheltuielile unui restaurant de talie medie din Craiova, ne putem da seama cu usurinta ca unul amplasat în marile orase ar putea ajunge la costuri uriase.

Aceste cifre ne fac sa avem o viziune mai clara asupra costurilor anuale pe care le poate implica întretinerea unui astfel de restaurant cunoscut la nivel mondial, atingând în medie 1.056.720 lei, la care se mai adauga plata impozitului si contributia entitatii la diferitele categorii de fonduri ale bugetului de stat.

Compania McDonald's România, care opereaza restaurantele McDonald's, a realizat pe primele trei luni ale anului o crestere cu 14-15% în lei a vânzarilor, a spus Cristian Savu, directorul de comunicare al companiei. "Cresterea realizata pe primul trimestru confirma continuarea trendului pozitiv de anul trecut si este conforma cu obiectivele fixate. Ne mentinem asteptarile pentru final în ceea ce priveste vânzarile totale”. Compania a anuntat pentru anul 2006 un obiectiv de vânzari de 1.700 de miliarde de lei (circa 61 milioane de dolari). McDonald's si-a stabilit anul acesta obiectivul in moneda nationala, ca urmare a evolutiei ascendente a leului fata de principalele valute din ultimii ani.

Preview document

Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 1
Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 2
Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 3
Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 4
Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 5
Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 6
Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 7
Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 8
Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 9
Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 10
Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 11
Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 12
Planul de Marketing al Firmei McDonald's - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Planul de Marketing al Firmei McDonald's.doc

Te-ar putea interesa și

Evoluția Conceptului de Franciză

Introducere Scimbările climatului economic din ultimii zece ani, tendinţele privind modelele de cumpărare ale clientului final şi marele val al...

Lucrare de licență - strategii de marketing pentru penetrarea pieței internaționale

CAPITOLUL I COORDONATE ALE PIETEI INTERNATIONALE 1.1. Definirea si caracteristicile pietei internationale Piata internationala este locul unde...

Contractul de franciză - studiu de caz

INTRODUCERE Lucrarea de faţă îşi propune să se concentreze asupra importanţei contractului de franciză într-o reţea care leagă titularul afacerii...

Corporațiile transnaționale

Prin natura lor, CTN (Corporatii Transnationale) integreaza productia la nivel international si, în acest mod, joaca un rol central în cresterea...

Strategii de Pătrundere pe o Piață Internațională

Introducere Pătrunderea pe piaţa internaţională a devenit, în zilele noastre, un obiectiv important pentru întreprinderile din toată lumea....

McDonald's

1. Ce este franciza ? Franciza - metodă modernă de a începe şi de a desfăşura o afacere pe cont propriu, respectiv de a produce şi/sau...

Strategia Mc Donalds

STRATEGIA MC DONALD’S ÎN ROMÂNIA I. Prezentarea generala a companiei McDonald’s McDonald’s este cel mai mare şi mai cunoscut lanţ şi mai...

Mediul cultural și influența culturii asupra afacerilor internaționale

INTRODUCERE Mi-am propus ca în această lucrare să fac o pledoarie argumentată în favoarea interdependenței structurale între climatul cultural și...

Ai nevoie de altceva?