Planul de Marketing al Hypermarketului Real

Proiect
9.4/10 (10 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 8548
Mărime: 420.56KB (arhivat)
Publicat de: Sabin Aldea
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Remus Naghi
Planul de marketing a fost realizat pt seminarul de marketing, in anul 2, Facultatea de Stiinte Economice.Nota a fost 10. UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMISOARA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

Cuprins

  1. 1. SCURT ISTORIC… …………………… 2
  2. 1.1. Hypermarket-ul Real .2
  3. 2. SUMARUL MANAGERIAL…… ………… 5
  4. 3. AUDITUL EXTERN AL HYPERMARKET-ULUI REAL. ANALIZA MACROMEDIULUI .6
  5. 3.1. Auditul extern al hypermarket-ului Real. .6
  6. 3.2. Analiza macromediului 6
  7. 4. ANALIZA SWOT 12
  8. 5. SCOPUL SI OBIECTIVELE PROIECTULUI 16
  9. 5.1. Scopul proiectului 16
  10. 5.2. Obiectivele proiectului .16
  11. 5.2.1. Obiective pe termen lung 16
  12. 5.2.2. Obiective pe termen scurt .16
  13. 6. PLAN DE DESFASURARE A ACTIVITATILOR DE MARKETING PENTRU HYPERMARKETUL REAL 19
  14. 7. BUGETUL PROIECTULUI 22
  15. 8. CONTROLUL SI EVALUAREA 24
  16. 8.1. Modalitati de înregistrare si masurare a rezultatelor 24 8.2. Masuri organizatorice cu privire la buna desfasurare a activitatii de marketing .24

Extras din proiect

1 . Scurt istoric al hypermarket-urilor

Hypermarket-urile sunt puncte de vânzare care au suprafata de peste 2500mp. Gama sortimentala cuprinde intre 25000-50000 produse. Aceste magazine se caracterizeaza prin prezenta tuturor raioanelor, inclusiv a celor care practica vânzarea clasica. Constructia magazinului este pe un singur nivel, iar amplasarea, de regula, la periferia orasului.

Din punct de vedere comercial hypermarket-ul este o combinatie între supermarket si centru comercial. Rezultatul este un gigant comercial care pune în vânzare o imensa gama sortimentala sub acelasi acoperis, incluzând, de la produse alimentare, pâna la produse electrocasnice si confectii.

Daca este construit corespunzator, un consumator poate sa-si faca toate cumparaturile necesare pentru o saptamâna în acest loc.

Primul hypermarket a aparut în Statele Unite, în 1931, în Portland, Oregon.

Dupa succesul înregistrat de supermarket-uri si hypermarket-uri s-a creat o teama în rândul detinatorilor de mici magazine, acestia crezând ca vor ajunge sa dea faliment. Francezii au fost primii care au luat masuri din punct de vedere legislativ pentru îngradirea dezvoltarii lanturilor de hypermarket-uri.

Piata supermarketurilor si a hipermarketurilor este în plina expansiune. Aceasta înseamna ca si structura consumului în România sufera un proces de modificare. Produsele sunt tot mai „tintite“, iar obiceiurile consumatorilor se schimba. Hypermarket-ul e deja o lume la noi. Una din ce în ce mai populata.

La nivel mondial cel mai mare hypermarket se gaseste în Statele Unite, acesta fiind Wall-Mart, iar în Europa se întâlnesc hypermarket-uri ca: Tesco în Anglia, Markkauft în Germania, Eroski si Hiperscor în Spania,Carrefour si Real în Polonia.

1.1 Hypermarket-ul Real

Real Hypermarket România SRL a carui sediu central se afla situat in Ilfov/Bucuresti apartine Grupului METRO, unul din cele mai importante grupuri de comert international si cu amanuntul, aflat pe locul trei in lume. La ora actuala grupul METRO este prezent în treizeci de tari si are in jur de 250.000 de salariati în peste 2.300 de unitati.

Real o marca de succes

In cadrul Grupului Metro, Real reprezinta conceptul de succes al hypermarketului cu autoservire într-un spatiu mare de vânzare cu amanuntul. Conceptul hypermarketului real aduce succesul deoarece el combina accesul simplu al clientului la produse, dimensiunile generoase ale spatiului, structura clara a gamei de produse si un sortiment cuprinzator la preturi competitive.

Într-un spatiu de vânzari cu suprafata de 6.000-8.000 metri patrati clientul gaseste rapid si cu usurinta toate produsele de uz cotidian, de la mancare, trecând prin electrocasnice si pâna la îmbracaminte. In fiecare zi îsi fac cumparaturile aici un milion de clienti in Germania, si peste o jumatate dintre acestia vin la magazinele Real cel putin o data pe saptamana. Lantul de magazine Real cuprinde 328 de hypermarketuri, din care 288 în Germania si 40 în strainatate. În segmentul hypermarketurilor Real detine o pozitie de frunte pe piata, atât în Germania cât si în strainatate.

Viitorul este international Real si-a deschis primul hypermarket în Polonia înca din 1997, având acum un portofoliu de 30 de hypermarketuri la nivel national. În 1998 a urmat deschiderea primului magazin în Turcia, unde alte sapte hypermarketuri au fost deschise în total.În vara lui 2005 a fost inaugurat primul, din cele trei actuale, hypermarket Real în Rusia, si incepând din 2006 a intrat si pe piata din România. În total au aparut aproape patruzeci de hypermarketuri ale acestei firme în afara Germaniei, si într-un timp foarte scurt. Un proiect ambitios de expansiune la nivel international, îndeosebi în Rusia si România, întareste si confirma orientarea catre crestere sustinuta a firmei Real care este hotarâta sa-si continue dezvoltarea internationala si pe viitor.

Varietate si prospetime

Segmentul alimentar reprezinta 75% din totalul vânzarilor Real.În sectorul produselor alimentare un accent deosebit se pune pe calitate si prospetime.Fie ca e vorba de fructe si legume, fie ca e vorba de carne, mezeluri, peste, brânzeturi sau gama larga de produse lactate si de panificatie, Real pune zilnic la dispozitia clientilor sai o oferta de marfuri proaspete din toata lumea, precum si din regiune, în functie de anotimp. În fiecare zi se prelucreaza si prepara sute de produse proaspete în fiecare magazin Real. Pâinea si alte produse de panificatie de exemplu sunt coapte pe parcursul zilei chiar în hypermarketul Real.

Pentru asigurarea calitatii ridicate a produselor proaspete, multi dintre angajatii din România au fost instruiti în tari ca Polonia, Rusia si Germania.

Calitatea de top – la preturi accesibile

Segmentul nealimentar convinge cumparatorii prin concepte inovative de sortimente.Acestia vor gasi tot ce le este necesar pentru nevoile cotidiene, într-un singur magazin. Real dispune de o gama larga de produse, un sortiment variat, orientat catre familie la preturi favorabile: calitate la preturi accesibile.Tot pe acest segment se pot gasi o gama larga de produse electronice si electrocasnice, carti si muzica, precum si bunuri de larg consum, articole de sport, jocuri si articole pentru timpul liber, textile si incaltaminte, etc.

Salariatii nostri – fundamentul succesului nostru

Personalul nostru reprezinta garantia succesului companiei noastre. Acesta este motivul pentru care Real investeste în pregatirea si în cursuri de specializare oferite celor aproximativ 50.000 de salariati ai sai din Germania si din tarile unde este prezent pe piata.

În fiecare an un numar de 2.000 de tineri beneficiaza de o pregatire profesionala bine fundamentata si orientata catre viitor – pregatire care se adreseaza fie personalului care lucreaza în head office, sau celor implicati in activitatti de comert cu amanuntul, de comercializare de alimente, fie vânzatorilor. De asemenea oferim cursuri de specializare atât pentru absolventii de liceu cât si pentru cei cu studii superioare.

Piata si regiunea – parteneri puternici

Real hypermarket se afla în strânsa legatura cu regiunea în care functioneaza.Real reprezinta un utilizator pe scara larga a ofertei locale de produse si creeaza pâna la 300 de locuri de munca în fiecare magazin. Galeria aflata în fata hypermarketului Real ofera clientilor o serie de alternative la cumparaturi, suplimentând în acest mod propriul nostru portofoliu de produse. Acesta este, de altfel motivul pentru care hypermarketurile Real reprezinta o atractivitate unica.

Servicii conexe

Pentru a facilita achizitionarea de bunuri hypermarketul Real ofera credite de consum chiar în încinta magazinului. Acesta este cel mai avantajos sistem de creditare de pe piata fiind rapid, creditul este primit pe loc, ieftin, dobânda fixa anuala fiind doar de 16,9%, iar perioada de creditare de maxim 5 ani. Aceasta facilitate este si una simpla si flexibila cu o birocratie redusa si variante multiple de finantare fara avans si fara girant.

Hypermarketul Real ofera clientilor sai transport gratuit din toate zonele orasului, iar pentru produsele din categoria electrocasnicelor si mobilier, transport la domiciliu.

Diverse facilitati de plata sunt oferite, clientul putând sa aleaga între plata facturilor cash, prin intermediul cardului si a bonurilor de masa.

Preview document

Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 1
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 2
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 3
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 4
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 5
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 6
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 7
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 8
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 9
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 10
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 11
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 12
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 13
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 14
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 15
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 16
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 17
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 18
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 19
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 20
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 21
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 22
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 23
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 24
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 25
Planul de Marketing al Hypermarketului Real - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Planul de Marketing al Hypermarketului Real.doc

Alții au mai descărcat și

Politici de Marketing ale Companiei Metro Cash&Carry Sibiu

Se spune ca e inutil sa opresti scurgerea timpului si ca cel mai bine este sa înveti sa mergi în aceeasi directie cu el. Succesul deplin nu este...

Proiect de practică - Kaufland

CAP I. PREZENTAREA ORGANIZATIEI Concernul Kaufland este una dintre firmele de retail de succes din Germania. Kaufland este reprezentat de 600 de...

Marketingul Direct și Comunicarea Promoțională

Introducere Din punct de vedere etimologic, substantivul comunicare provine din latinescul comunicatio care semnifică împărtăşire, conversaţie....

Analiza pieței Metro Cash and Carry în România

1. Rezumat introductiv METRO Cash & Carry reprezinta o divizie de vanzari a METRO Group, unul dintre liderii mondiali din acest sector. Cu sediul...

Prezentare Metro Group

Tipul de comert practicat de Metro îsi are originea undeva în secolul al XIX-lea, când la Saarbrücken a fost înfiintata prima cooperativa de acest...

Proiect de practică - Real

Cap. I - PREZENTAREA HYPERMARKETULUI REAL 1.1 Istoricul societăţii Real şi-a deschis primul hypermarket în Polonia în 1997 având acum la nivel...

Plan de marketing Metro Cash Carry Suceava

INTRODUCERE Despre METRO CASH & CARRY Compania METRO a fost fondata in anul 1964 in Muhlreim Ruhr Germania de catre Otto Beisheim acesta...

Tehnici promoționale - proiect Gealan

Capitolul I Analiza preliminara a produsului Societatea romano-germana ROM EST GEALAN este o firma cu capital privat infiintata in anul 1994,...

Te-ar putea interesa și

Mediul de Marketing al Firmei Metro Cash&Carry România

I. ISTORIA FIRMEI În istoria marelui concern METRO Group, anul 1964 reprezintă anul fondării companiei METRO Cash&Carry de către Otto Beisheim la...

Raționalizarea Procesului Decizional prin Utilizarea unor Metode Moderne de Conducere

INTRODUCERE Managementul ca stiinţă si artă se exprimă valoric prin aplicarea în viaţa de zi cu zi, în instituţii, firme, companii s.a., a...

Plan de marketing pentru gama de produse Dove

INTRODUCERE Acest plan a fost realizat in vederea influentarii comportamentului consumatorilor pentru maximizarea profitabilitatii gamei Dove,...

Instrumente ale Managementului Fidelizării Clienților

Introducere: Rapiditatea şi adaptabilitatea la schimbare sunt cuvintele-cheie ale afacerilor mileniului III. Informaţiile, transmise în timp real,...

Proiect de practică - Real

Cap. I - PREZENTAREA HYPERMARKETULUI REAL 1.1 Istoricul societăţii Real şi-a deschis primul hypermarket în Polonia în 1997 având acum la nivel...

Prezentarea Liniilor de Produse la un Hipermarket

Cap. I MERCHANDISING - ÎNCEPUTUL UNEI NOI ERE ÎN COMERŢ 1.1 CONCEPŢIA MODERNĂ ASUPRA COMERŢULUI CU AMĂNUNTUL Evoluţia pe ansamblu a economiei...

Comportamentul de Cumpărare al Consumatorului

INTRODUCERE Pentru producătorii din toată lumea este foarte importantă maximizarea profitului cu un minim de cheltuieli. De aceea, pentru...

Cercetări de marketing

Cap. 1. COORDONATELE DEFINITORII ALE CERCETARII DE MARKETING Cresterea rolului marketingului în activitatea economica a firmelor este posibila...

Ai nevoie de altceva?