Planul de Marketing al Societatii Comerciale Ursus Breweries

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Planul de Marketing al Societatii Comerciale Ursus Breweries.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dna. Prof. Balsescu Simona

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Cap. 1 Scurta descriere a firmei
Cap. 2 Misiunea firmei
Cap. 3 Obiective generale propuse pentru 2008
- obiective calitative
- obiective cantitative
Cap. 4 Analiza mediului de marketing al firmei
4.1 Analiza PEST
4.2 Piata
4.3 Concurenta
4.4 Auditul intern de marketing
Cap. 5 Analiza SWOT
Cap. 6 Obiective specifice de marketing
- obiective calitative
- obiective cantitative
Cap. 7 Strategii de marketing propuse
7.1 Strategia de piata
7.2 Strategia de pret
7.3 Strategia de produs
7.4 Strategia de distributie
7.5 Strategia de promovare
Cap. 8 Activitatile relevante propuse pentru implementarea planului de marketing
Cap. 9 Bugetul alocat activitatilor de marketing
Cap. 10 Monitorizarea si controlul planului de marketing
Cap. 11 Concluzii

Extras din document

CAP. 1 SCURTA DESCRIERE A FIRMEI

Nume: URSUS BREWERIES S.A.

Obiectul de activitate: producerea bauturilor alcoolice (bere)

Reconstructia unei tari se face nu cu planuri mamut, care raman doar pe hartie, ci se face cu fiecare caramida pusa la o casa, cu fiecare metru de drum asfaltat sau modernizat, cu fiecare linie electrica dusa spre un sat si cu fiecare zi de succes din istoria oricarei companii noi sau vechi.

Ursus Breweries S.A, subsidiara SABMiller, are in 2007 o cota de piata de 25,4%, fiind pe locul doi de pe piata de bere din Romania si are 4 fabrici care contribuie la acest fapt (Brasov, Timisoara, Buzau, Cluj Napoca), avand in total peste 1300 de angajati. Creata in 1892, fabrica brasoveana a inceput sa produca bere de buna calitate,croindu-si un drum pe o piata larga dar pretentioasa. In timp, fabrica a tinut pasul cu tehnologia, iar in ultimii ani a cunoscut un dinamic proces de modernizare tehnologica si manageriala.

URSUS BREWERIES S.A se prezinta ca o firma consolidata, pe o piata in plina transformare, intr-un mediu concurential fara precedent in tara noastra dar remarcabil este faptul ca produsul, berea, suta la suta romaneasca este apreciata de clienti si respectata de concurenta. Garantia ca povestea BERII DE AUR va continua si ca nu poate fi in viitor decat tot una de success este proiectia strategiei de dezvoltare, de diversificare a productiei, de ridicare a calitatii prin tehnologii la cele mai inalte standarde internationale. Strategia coerenta este cea care a determinat realizarea in bune conditii a procesului de privatizare,retehnologizare concomitent cu aplicarea tehnologiilor de ultima ora, in conditiile noi ale economiei de piata.

Este limpede de altfel ca in peisajul economic brasovean Ursus a insemnat si inseamna istorie, traditie, profesionalism. Fie activitate de turism, culturala sau manifestari economico-industriale Ursus s-a alaturat si se alatura acestor evenimente. Principalele atribute ale acestei companii pot fi determinate cu usurinta: forta, continuitate, luminozitate, seriozitate si chiar constanta in timp

SCURT ISTORIC

In anul 1855, a fost fondat concernul FRIEDERICH CZELL si FII avand ca obiect de activitate exportul de lana de oaie spre Anglia. Mai tarziu s-a abandonat aceasta activitate in favoarea comercializarii spirtului, scop pentru care s-a construit o fabrica de spirt la CRISTIAN. Din acelasi motiv s-au depus intense eforturi pentru introducerea culturii cartofului in regiunea Brasovului, cultura prea putin cunoscuta si extinsa pana atunci.

Spre finele secolului 19 -in anul 1892- “CZELL si FII” achizitioneaza si fabrica de spirt din Darste si construieste, tot aici, o noua fabrica de bere cu o capacitate de 14.000 hl, avand un personal de numai 40 de lucratori. Afacerea s-a dezvoltat bine, astfel ca Alezandru Petit putea nota in Monografia Brasovului -1922, cresterea numarului de lucratori la 130 si a productiei de bere si malt la 40.000 hl si respective 80- 90 de vagoane anual. Inca inaintea izbucnirii primului razboi mondial, “CZELLL si FII” avea in functiune fabrici de bere la Brasov, Miercurea Ciuc, Feldioara, Cluj, Timis si Oravita, precum si fabrici de spirt la Cristian, Darste si Sibiu.

Primul razboi mondial, dezastruos pentru zona, a lovit firma “CZELL si FII”. Au fost distruse complet in incendii, fabrica de spirt din Cristian si fabrica de bere Darste. Pivnitele cu vinuri au fost jefuite si golite. Fabrica de bere din Darste a fost reconstruita in anii 1917-1918.

Productia de bere s-a dezvoltat neincetat la Darste, chiar si in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Cifrele anuale obtinute au variat intre 17.331 hl. In 1931 pana la 108.745 hl. in 1941. In 1939 fabrica avea 45.000 mp de teren si 180 de functionari, tehnicieni si lucratori.

La inceputuri, berea de livra in butoaie de lemn de stejar ( 50, 100 si 200 l ) prin depozitul fabricii sau prin depozitul comercial de pe Strada Lunga din Brasov. Pentru clientii indepartati, livrarea se facea prin CFR care avea o linie de garaj la Darste. Interesant, in perioada de la inceput, a fost modul de inchidere a sticlelor cu bere, prin folosirea dopurilor din ceramica care se aplicau la gatul buteliilor cu un dispozitiv metalic. Din 1948, de la nationalizare, fabrica de bere si lichior Darste a luat denumirea de “AURORA”.

Intre 1955-1965 se aflau in functiune urmatoarele obiective:

- Orzaria si fabrica de malt;

- Fierberea (instalatia de fierbere cu 4 cazane pentru plamadit si fiert plamada, filtrarea mustului de bere si un extractor de hamei. Cladirea si instalatiile au fost puse in functiune in anul 1930);

- Racirea si complexul masinilor- compresoare;

- Complexul fermentatiei (depozitare berei si ghetar). La subsol avea 8 sectoare de depozitare a berii si la parter 2 sectoare pentru fermentarea cu tancuri din otel emailat;

- Hala de spalat-umplut butoaie (cuprinzand instalatia de spalat butoaie, instalatii pentru umplut berea in butoaie, filtrarea berii si spalat masa de filtrare);

- Spalare si umplere sticle (la etajul 1, erau instalate doua linii automate de spalat, umplut si capsulat sticle de bere);

Intreprinderea mai avea ca anexe dogaria si laboratorul.

In anul 1995, S.C. AURORA S.A. a devenit firma cu capital integral privat, capital

romanesc suta la suta, un lucru tot mai rar in domeniu, unde companiile straine au preluat producatorii de bere romani. Managerii firmei si actionarii au adoptat un program curajos si ambitios de modernizare si dezvoltare, pe termen mediu si lung, menit sa asigure competitivitatea marcii brasovene. Nu a existat nici un an fara innoiri la nivelul standardelor internationale in materie, efortul investitional conducand la o capacitate de peste 600.000 de hectolitri pe an, in conditii de calitate ireprosabile.

In 1996, South African Breweries achizitioneaza Vulturul Buzau, o fabrica ce dateaza din 1978 si care reprezinta prima achizitie a SABMiller in Romania.Fabrica a fost cunoscuta mult timp sub numele de Vulturul SA Buzau,iar achizitionarea acesteia a marcat inceputul investitiilor SABMiller in tara noastra. Un an mai tarziu, South African Breweries cumpara Pitber Pitesti si URSUS Cluj-Napoca, iar in 1998 Vulturul Buzau fuzioneaza cu Pitber Pitesti si URSUS Cluj.

Fisiere in arhiva (1):

  • Planul de Marketing al Societatii Comerciale Ursus Breweries.doc

Alte informatii

FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA MARKETING