Planul de Marketing la Societatea SC Dova SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Planul de Marketing la Societatea SC Dova SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Prezentarea generală a planului 3
2. Obiectivele planului 3
3. Analiza situaţiei 3
Scurtă prezentare a firmei 3
Produsele firmei 5
Concurenţii 9
Piaţa de desfacere 9
Distribuţia 11
Consumul 11
Promovarea vânzărilor 12
4. Încadrarea planului în strategia de marketing 14
5. Planul de activitate 15
6. Bugetul planului 17
7. Evaluare şi control 18
8. Anexa 1 – organigrama 19

Extras din document

PLANUL DE MARKETING LA SC DOVA SRL

1. PREZENTAREA GENERALĂ A PLANULUI

Planul de marketing a fost realizat de departamentul de marketing al firmei Dova în vederea organizării activităţilor propuse pe bugete, pentru obţinerea unor rezultate favorabile dezvoltării firmei. Prin acesta se doreşte realizarea unor obiective importante pentru societate, care să ateste îmbunătăţirea organizatorică şi cea de atragere a cât mai mult profit. Astfel obiectivele urmărite de către firma Dova sunt nişte obiective de creştere pe termen scurt: creşterea numărului de clienţi pe plan local cu 20% până la sfârşitul anului 2007 şi creşterea numărului de clienţi pe plan naţional cu 15% până la sfârşitul anului 2007.

Acest plan reprezintă un ghid, un instrument folosit de conducerea executivă în luarea deciziilor cu privire la activităţile care urmează a se desfăşura şi de asemenea, cu privire la modul de repartizare a fondurilor alocate activităţilor propuse.

În consecinţă, planul de marketing a fost realizat cu scopul de a evidenţia structura cheltuielilor de marketing pe anul 2007 şi clarificarea unor obiective care trebuie îndeplinite într-un mod cât mai eficient pentru a ajunge la rezultatele scontate.

2. OBIECTIVELE PLANULUI

Obiectivele urmărite de firma Dova sunt:

1. creşterea numărului de clienţi pe plan local cu 20% până la sfârşitul anului 2007;

2. creşterea numărului de clienţi pe plan naţional cu 15% până la sfârşitul anului 2007.

3. ANALIZA SITUAŢIEI

3.1 SCURTĂ PREZENTARE A FIRMEI

Date generale

Denumire: DOVA

Forma juridică: Societate cu răspundere limitată

Cod unic de înregistrare: 1809116

Număr înmatriculare la ORC: J 35 / 2270 / 1992

Atribut fiscal: RO

Sediu social: Timişoara, str. Pavel Dan nr. 41B, Timiş

Cod Poştal: 300532

Telefon: 0256-395334

Fax: 0256-395338

Capital social: 14.840 lei

Părţi sociale: 400

Valoarea unei părţi sociale: 37,10 lei

Istoricul societăţii

SC Dova SRL din Timişoara, fabrica de binale, este primul producător de ferestre şi uşi termoizolante din lemn cu geam termopan din România. Este o societate mixtă româno-germană, înfiinţată în anul 1992, în baza legii nr. 31/1990, privind organizarea şi funcţionarea societăţii comerciale. Asociaţii societăţii sunt: Dogendorf Nikolaus, Văduva Gheorghe şi Covrig Doru. În acest moment capitalul social al societăţii, subscris şi vărsat integral, este de 14.840 lei; este constituit dintr-un total de 400 părţi sociale cu o valoare nominală de 37,10 lei fiecare. Părţile sociale sunt împărţite astfel:

- Dogerndorf Nikolaus – cetăţean german, deţine 280 de părţi sociale, cu valoare totală de 10.388 lei, reprezentând 70% din capitalul social al societăţii;

- Văduva Gheorghe – cetăţean român, deţine 92 de părţi sociale, cu valoare totală de 3.413,20 lei, reprezentând 23% din capitalul social al societăţii;

- Covrig Doru – cetăţean român, deţine 28 de părţi sociale, cu o valoare totală de 1.038,80 lei, reprezentând 7% din capitalul social al societăţii.

Conducerea executivă este formată din:

- director general – Văduva Gheorghe

- director tehnic – Bivolaru Cristian

- director economic – Andrei Mihaela.

Obiectul de activitate al firmei

Obiectul principal de activitate al firmei este fabricarea de elemente de dulgherie şi tâmplărie pentru construcţii, cod CAEN 2030. Mai concret firma realizează în principal următoarele produse: ferestre din lemn triplu stratificat cu geam termopan, uşi de acces şi interior din lemn masiv, lambriuri, obloane şi alte profile din lemn. Materia primă esenţială cu care lucrează societatea este lemnul de esenţă tropicală, care este importat din Germania.

Punctul de lucru – fabrica

Activitatea societăţii se desfăşoară la punctul de lucru din Şag, DN 59, km 8 ceea ce a prezentat anumite avantaje şi dezavantaje.

Dezavantaje: cheltuieli cu transportul personalului la şi de la locul de muncă; creşterea cheltuielilor de aprovizionare şi distribuire. Avantaje: alimentarea cu apă se realizează din foraje proprii, încălzirea se realizează pe baza centralei proprii care funcţionează ce deşeuri de lemn rezultate în urma procesului de fabricaţie, nivelul mai scăzut al impozitului pe teren şi clădiri.

Alimentarea cu energie electrică se realizează de la societatea SC ELECTRICA SA, firma având linie proprie de alimentare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Planul de Marketing la Societatea SC Dova SRL.doc

Alte informatii

Universitatea din Oradea Facultatea de Ştiinţe Economice Specializarea Marketing