Planul strategic de marketing al companiei Adidas

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Planul strategic de marketing al companiei Adidas.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Introducere
Istoric
Misiunea și obiectivul companiei
Echipa de conducere
Piața țintă
Analiza SWOT
Auditul extern
Concurența
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

Introducere

Adidas este o companie multinațională cu sediul în Germania, care produce diverse articole sportive. Este cel mai mare producător de îmbrăcăminte sportivă din Europa și al doilea ca mărime din lume, după Nike.

Compania este deținută de Adidas Group, care este format din compania de echipament sportiv Reebok, 8,33% din clubul german de fotbal Bayern Munchen, și Runtastic, o companie austriacă de tehnologie de fitness. Veniturile Adidas pentru anul 2018 au fost listate la aproximativ 23 miliarde de euro.

Adidas are deja un renume format pe plan internațional și este totodată cunoscută și în țările mai puțin dezvoltate. Este o firmă cu greutate și are concurenți puternici în acest domeniu, cum ar fi Nike, Puma sau Under Armour.

Istoric

Adidas a fost fondată de Adolf "Adi" Dassler, care a făcut încălțăminte sport în spălătoria mamei sale din Herzogenaurach, Germania, după întoarcerea din primul război mondial. În iulie 1924, fratele său mai mare Rudolf a intrat în afacere, luând naștere Dassler Brothers Shoe Factory.

În urmatorii 10 ani succesul i s-a accelerat datorită medaliei de bronz câștigate de către un atlet german la 100 de metri, acesta purtând pantofii sport Adidas. Firma a avansat deschizându-și viziunea către nou.

Cei doi frați nu au mai colaborat în 1947 după ce relațiile dintre ei s-au destrămat, Rudolf formând o nouă firmă pe care a numit-o Ruda - de la Rudolf Dassler, mai târziu rebranduit Puma, iar Dassler formând o companie înregistrată oficial ca Adidas AG de la Adi Dassler în 18 august 1949.

În prezent compania are peste 57.000 de angajați în peste 160 de țări producând mai mult de 660 milioane de unități de produse în fiecare an și generând vânzări de 23.640 miliarde de euro.

Misiunea și obiectivele firmei

Misiunea firmei este să devină cea mai bună companie sportivă din lume.

Obiectivul Adidas este să-și crească vânzările cu 60%, în timp ce venitul net crește cu 15% în următorii cinci ani, prin combinarea tehnologiei și designului pentru a oferi cea mai bună încălțăminte clienților lor, care sunt atât sportivi profesioniști, cât și „inspirați de sport”.

„Creating the New” este planul strategic de afaceri al companiei. Ambiția de a impulsiona în continuare prin creșterea semnificativă a dezirabilității mărcii construiește nucleul „ Creating the New”.

Fisiere in arhiva (1):

  • Planul strategic de marketing al companiei Adidas.pptx

Bibliografie

1. https://www.marketing91.com/marketing-strategy-of-adidas/
2. https://www.researchgate.net/publication/281740663_ADIDAS_GROUP_Strategy_Analysis
3. https://digitalcommons.unl.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1160&context=honorstheses
4. https://www.coursehero.com/file/18359152/adidas/
5. https://www.academia.edu/36337409/Marketing-strategy_ADIDAS
6. http://heartofcodes.com/marketing-mix-of-adidas/
7. https://sites.google.com/site/nikeandunderarmour/about-this-theme
8. https://www.adidas-group.com/en/group/executive-board/