Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 73 în total
Cuvinte : 23659
Mărime: 472.78KB (arhivat)
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. INTRODUCERE: 1
  2. CAPITOLUL I: CONCEPTE DE BAZĂ ALE MARKETINGULUI
  3. 1.1 Conceptul de marketing 3
  4. 3
  5. 1.1.1.Definirea conceptului de marketing 3
  6. 1.1.2.Evoluţia conceptului de marketing 6
  7. 1.2 Rolul şi funcţiile marketingului 8
  8. 1.2.1.Rolul marketingului în creşterea economică 8
  9. 1.2.2.Funcţiile marketingului 10
  10. CAPITOLUL II: STUDIU PRIVIND POLITICA DE DISTRIBUŢIE 14
  11. 2.1 Conceptul, rolul şi funcţiile distribuţiei 14
  12. 2.1.1.Conceptul de distribuţie 14
  13. 2.1.2.Rolul şi funcţiile distribuţiei 15
  14. 2.2 Canalele şi reţele de distribuţie 17
  15. 2.2.1.Dimensiunile şi formele canalelor de distribuţie 18
  16. 2.2.2.Tipologia intermediarilor şi rolul lor în cadrul distribuţiei 21
  17. 2.3 Distribuţia fizică sau sistemul logistic 24
  18. 2.3.1.Concept 24
  19. 2.3.2.Structura sistemului logistic 27
  20. 2.4 Strategia de distribuţie 30
  21. 2.5 Tendinţe în evoluţia distribuţiei 33
  22. CAPITOLUL III:
  23. PREZENTAREA GENERALĂ A COMPANIEI JT INTERNAŢIONAL 39
  24. 3.1 Scurt istoric 39
  25. 3.1.1. JT Internaţional în lume 39
  26. 3.1.2. JT Internaţional în România 40
  27. 3.2 Portofoliul de produse 41
  28. 3.3 Structura organizatorică a companiei 52
  29. 3.4 Rezultatele financiare ale JT Internaţional (România) în 2007 55
  30. CAPITOLUL IV:
  31. STUDIU DE CAZ PRIVIND POLITICA DE DISTRIBUŢIE LA S.C. JT
  32. INTERNAŢIONAL S.R.L. 57
  33. 4.1 Locul distribuţiei în cadrul firmei S.C. JT Internaţional (România) S.R.L 57
  34. 4.2 Canalele de distribuţie la S.C. JT Internaţional (România) S.R.L 58
  35. 4.2.1.Canale de distribuţie scurte 58
  36. 4.2.2.Canalele de distribuţie lungi 59
  37. 4.2.3.Sistemul logistic în cadrul S.C. JT Internaţional (România) S.R.L 61
  38. 4.2.4.Strategia de distribuţie la S.C. JT Internaţional (România) S.R.L. 65
  39. CONCLUZII 68
  40. BIBLIOGRAFIE 70

Extras din proiect

INTRODUCERE

În urma unei scurte analize a societăţii contemporate se poate remarca foarte uşor dependenţa din ce în ce mai accentuată a tuturor firmelor, atât a celor producătoare cât şi a celor ce comercializează produsele, faţă de companiile de distribuţie. Importanţa acestui sector a început să crească odată cu schimbarea abordării marketingului, devenind prioritară satisfacerea necesităţilor consumatorilor.

Se consideră că jumătate din populaţia ocupată ar trebui să fie absorbită de distribuţie, în ţările dezvoltate fiind posibilă chiar depăşirea acestui prag.

În România, care este o ţară în curs de dezvoltare, sistemul distribuţiei este în curs de formare şi perfecţionare, fiecare firmă în parte dorind ca intermediarii cu care colaborează să exceleze. Acest lucru necesită totuşi suficientă experienţă şi respectarea unor standarde înalte de calitate.

JT Internaţional a fost printre primele companii din România cu propriul sistem de distribuţie a produselor fabricate, iar în prezent una dintre cele mai performante companii de distribuţie din ţară. La conceperea şi implementarea acestui program a fost determinantă experienţa valorilor dobândite pe plan global.

În cele ce urmează vor fi prezentate pe larg atât compania JT Internaţional cu tot ce înseamnă ea în lume şi în România, precum şi principalele aspecte care ţin de distribuţia mărfurilor. Totodată, pe lângă aceste aspecte vor fi prezentate fundamentele teoretice care stau la baza activităţii companiei.

În primul capitol sunt prezentate pe larg conceptele fundamentale ale marketingului, definiţii date acestuia de marii profesori ai lumii, rolul şi funcţiile acestuia, precum şi tendinţa pe care aceasta o are în ceea ce priveşte viitorul.

În al doilea capitol conceptul este aprofundat şi particularizat pe una dintre componentele acestuia – politica de distribuţie. Aici sunt prezentate conceptul propriu zis, rolul, funcţiile şi componentele acestuia precum şi ceea ce se pare că va deveni în viitor distribuţia.

În cel de-al treilea capitol se trece pragul teoriei, fiind prezentată pe larg compania JT Internaţional din toate punctele de vedere. Sunt tratate subiecte cum ar fi istoria companiei, produsele companiei, structura organizatorică, precum şi un exemplu al rezultatelor financiare obţinute de companie.

În ultimul capitol, şi poate cel mai important sunt detaliate toate aspecte legate de politica de distribuţie a JT Internaţional. Nu sunt omise subiecte ca locul pe care politica de distribuţie îl ocupă în cadrul companiei, dar nici altele mai concrete cum ar fi componenţa canalelor distribuţie sau a sistemului logistic, precum şi strategia de distribuţie.

Este foarte important ca teoria să fie implementată în practică, dar la fel de important este ca orice companie, aici intrând şi JT Internaţional, să ţină cont de realităţile de pe piaţă şi să se adapteze în aşa fel încât să răspundă cu succes oricărei provocări. După cum va reieşi şi din studiu de caz, JT Internaţional are ca obiectiv realizarea acestui lucru, iar punctul de plecare este respectarea celor patru valori ale companiei: calitate, angajament, sinergie, inovaţie.

Totuşi, orice companie competentă se află în permanenţă în căutarea unor soluţii mai bune pentru rezolvarea problemelor apărute, în cazul JT Internaţional acest lucru a fost, este şi va fi un obiectiv major.

CAPITOLUL I

CONCEPTE DE BAZĂ ALE MARKETINGULUI

1.1.Conceptul de marketing

1.1.1.Definirea conceptului de marketing

Apărut iniţial pe planul practicii economice, marketingul a constituit mai apoi - şi cu deosebire în a doua parte a secolului XX - obiectul unor ample dispute şi tot mai profunde dezvoltări teoretice.

Termen de origine anglo-saxonă, marketingul derivă din participiul prezent al verbului "to market"', a cărui semnificaţie este aceea de a desfăşura tranzacţii de piaţă (cuprinzând ideea de acţiune continuă), respectiv de a cumpăra şi a vinde. Privit strict prin prisma semnificaţiei sale etimologice, marketingul ar defini, astfel, actul, procesul schimburilor în spaţiul pieţei. O asemenea accepţiune, deşi aparent corectă, apare însă ca fiind prea puţin corespunzătoare faţă de realitate, neputând reliefa bogăţia, complexitatea de semnificaţii a marketingului.

Pe măsura propagării sale, au început să se înregistreze tot mai multe încercări de a defini cât mai complet, mai corespunzător, semnificaţia reală a marketingului. Ca atare, în literatura de specialitate întâlnim numeroase şi variate definiţii ale acestuia, diferenţiate în raport de sfera sa de cuprindere, de unghiul în care a fost perceput pe parcursul evoluţiei sale. Astfel, prin termenul marketing s-a ajuns să fie desemnate, deopotrivă, un domeniu al ştiinţei, o disciplină, un demers, o activitate practică, o funcţie a întreprinderii etc. Amplificarea şi îmbogăţirea practicilor de marketing au constituit resortul evoluţiei ascendente a abordărilor sale în cadrul teoriei economice. În general, se apreciază că definiţiile formulate în prima jumătate a secolului XX sunt specifice "vechiului" concept de marketing, iar cele ulterioare, când a avut loc o revizuire profundă a acestui concept, sunt specifice "noului" marketing.

De regulă, în abordarea conceptului de marketing se pleacă de la definiţia formulată de Asociaţia Americană de Marketing, potrivit căreia acesta înseamnă realizarea activităţilor economice care dirijează fluxul bunurilor şi serviciilor de la producător la consumator sau utilizator. Mai concret, din această definiţie rezultă că marketingul: se referă la un complex de activităţi economice; are sub incidenţa sa atât bunurile cât şi serviciile; urmăreşte să orienteze fluxul de bunuri şi servicii de la producători până la purtătorii cererii; se referă atât la destinatarii bunurilor de consum final cât şi la cei ai bunurilor de consum intermediar.

O astfel de definiţie, deşi se bucură de o largă circulaţie în rândul specialiştilor, este totuşi vizibil tributară vechii orientări a activităţii economice, în care punctul de pornire îl constituie nu consumatorul, ci produsele care trebuie vândute.

Definiţia prestigiosului organism în materie a fost completată şi îmbunătăţită, ajungându-se la deosebiri, atât de formulare, cât, mai ales, de esenţă, de la un autor la altul.

Preview document

Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 1
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 2
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 3
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 4
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 5
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 6
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 7
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 8
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 9
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 10
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 11
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 12
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 13
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 14
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 15
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 16
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 17
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 18
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 19
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 20
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 21
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 22
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 23
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 24
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 25
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 26
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 27
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 28
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 29
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 30
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 31
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 32
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 33
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 34
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 35
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 36
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 37
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 38
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 39
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 40
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 41
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 42
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 43
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 44
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 45
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 46
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 47
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 48
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 49
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 50
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 51
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 52
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 53
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 54
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 55
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 56
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 57
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 58
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 59
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 60
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 61
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 62
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 63
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 64
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 65
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 66
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 67
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 68
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 69
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 70
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 71
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 72
Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional - Pagina 73

Conținut arhivă zip

  • Politica de Distributie a Companiei JT International.doc

Alții au mai descărcat și

Strategii asociate mixului de marketing internațional - studiu de caz SC Italcars SRL

INTRODUCERE Faptul că am ales această temă nu este unul întâmplător. Ideea de la care a plecat acest proiect, cea care a constituit punctul de...

Politica de distribuție a produselor la SC Napochim SA

Introducere.5 INTRODUCERE 1. Problematica abordatǎ Nici o organizaţie mare sau micǎ, cu scop lucrativ sau nelucrativ, din sectorul producţiei...

Politica de produs și de distribuție la SC Radic Star

INTRODUCERE Schimbările profunde care s-au produs în ultima perioadă, au deteriorat structuri şi mentalităţi, atitudini şi comportamente. În acest...

Politica de Distribuție

Introducere Această lucrare a fost elaborată cu scopul de a-mi servi pentru susţinerea lucrării de licenţă, tema aleasă de mine este studierea...

Promovarea Conceptului de Marketing în Cadrul unei Firme

Introducere În accepţiunea generală, marketingul reprezintă "ştiinţa şi arta de a convinge clienţii sã cumpere". Philip Kotler definea marketingul...

Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL

I. PARTICULARITĂŢI ALE PROCESULUI DE DISTRIBUŢIE ÎN CADRUL ACTIVITĂŢII DE MARKETING A FIRMEI 1.1. Conceptul de distribuţie şi rolul său în cadrul...

Fundamentarea Planului de Desfacere

Desfacerea produselor reprezinta un, proces planificat de livrare a marfii si de realizare a planului de productie, prin care se asigura, pe de o...

Personalul - Element al Mix-ului de Marketing Financiar-Bancar

INTRODUCERE Civilizatia financiara a ultimelor doua decenii ne-a pus in fata unei avalanse crescande de servicii financiar bancare, servicii care...

Te-ar putea interesa și

Elaborarea strategiei de marketing a firmei York România

Climatul de afaceri in lumea contemporana se plaseaza sub semnul confruntarii unei multitudini de factori de influenta, a caror actiune devine tot...

Politica de promovare McDonald’s

INTRODUCERE Lumea este în mişcare continuă, mereu ocupată, fiind necesare lucruri ieşite din comun în materialele promoţionale pentru ca acestea...

Posibilități de schimbare în activitatea de publicitate la S.C. PubliMedia Internațional S.A.

PubliMedia International - compania de publishing a grupului de firme MediaPRO, este unul dintre cei mai mari publisheri de pe piaţa din România de...

Lucrare de licență - strategii de marketing pentru penetrarea pieței internaționale

CAPITOLUL I COORDONATE ALE PIETEI INTERNATIONALE 1.1. Definirea si caracteristicile pietei internationale Piata internationala este locul unde...

Companiile internaționale în contextul globalizării

CAP.1 LOCUL ŞI ROLUL COMPANIILOR MULTINAŢIONALE ÎN CONTEXTUL GLOBALIZĂRII 1.1]-Începutul globalizării Globalizarea economică -ca si concept- a...

Strategii de Marketing ale Companiilor Multinaționale pe Piața de Tutun din România

CAP.1. ANALIZA STRUCTURALĂ A INDUSTRIEI TUTUNULUI DIN ROMÂNIA „We believe strongly that tabacco never be marketed to youth. It should only be...

Strategii de Marketing ale Companiilor Multinaționale pe Piața Produselor de Tutun din România

INTRODUCERE Piaţa a apărut cu multe secole în urmă ca o punte de legătură între producţie şi consum. Alvin Toffler consideră că premisa ce a stat...

Analiza diagnostic la SC Agro Internațional SRL

CAPITOLUL I OBIECTIVELE ŞI ROLUL ANALIZEI DIAGNOSTIC Analiza diagnostic are ca scop final identificarea simptomelor, disfuncţionalităţilor,...

Ai nevoie de altceva?