Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 7830
Mărime: 612.02KB (arhivat)
Publicat de: Dorin J.
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dobre Ionel, Mitrut Marian

Cuprins

  1. Argument pg. 1
  2. Politica de marketing a firmei pg. 4
  3. Tipologia strategiilor de piata pg. 5
  4. Feedback-ul si controlul pg. 8
  5. Promovarea pe piata a ofertei proprii de produse si servicii pg. 9
  6. Publicitatea pg.9
  7. Promovarea vanzarilor pg.11
  8. Capitolul I- Date generale despre SC Zapp SA: pg.14
  9. 1.1 Istoric pg. 14
  10. 1.2 Evolutie economica pg. 17
  11. Capitolul II- studiu de caz privind politica de promovare a serviciilor din SC
  12. Zapp SA: pg. 18
  13. 2.1 Servicii de date pg. 22
  14. 2.2 Servicii de voce pg. 26
  15. Concluzii si propuneri pg. 30
  16. Bibliografie pg.32
  17. Anexe pg.33

Extras din proiect

Argument

Consider ca o data cu intrarea in mileniul 3, oamenii au integrat tot mai mult tehnologia in viata lor. Astfel, desi acum o suta de ani oamenii traiau izolati de acest lux, neavand nici macar lumina electrica, iluminarea interioarelor facandu-se cu ajutorul lumanarilor, sau a opaitelor cu seu, astazi, cand pasim in casa, ne putem mandri ca avem- de la banalele becuri pana la spoturi sau instalatii care mai de care, menite sa atraga interesul, sa uimeasca, sa fie diferite.

Prin aceasta lucrare mi-am dorit sa pun accentual pe comunicare. De la formele sale initiale, cand oamenii comunicau prin gesturi, pana azi, cand, din cauza unei vieti prea acerbe, prea ocupate, sau pur si simplu, cand vrem sa anuntam ceva o anumita persoana, indiferent ca este un lucru de o importanta minora sau majora, folosim telefonul. Astfel, telefonul a ajuns sa fie cel mai utilizat mijloc de conversatie. De ce spun cel mai utilizat- Pentru ca, in ziua de astazi companiile utilizeaza telefonul pentru video-conferinte, pentru a trimite e-mailuri, a-si verifica angajatii, a transmite date si informatii catre acestia, etc. In viata de zi cu zi, parintii, din cauza programului incarcat pe care il au la serviciu, isi supravegheaza copii prin intremediul telefonului, pentru a vedea daca au ajuns cu bine acasa, daca au mancat, sau daca au udat florile. Adesea, atunci cand ramanem fara baterie sau cand ne aflam intr-o zona in care furnizorul de telecomunicatii nu are acoperire, ne intrebam daca nu cumva are cineva nevoie de noi, sau trebuie sa ne anunte ceva, si nu are cum. In mod cert, telefonul a devenit parte a vietii noastre cotidiene, prin care tinem legatura cu persoanele importante noua, fie ca este vorba de colegi, sefi, colaboratori, sau de familie, si de cei dragi.

Astfel, companiile au speculat aceasta nevoie a noastra de a tine legatura cu semenii nostri, si si-au largit gama de servicii oferite, ajungand astfel sa ofere si servicii de transmisie date- internet, si fax.

Astfel, consider ca fiind cel mai elocvent exemplu, firma-veteran in domeniul telecomunicatiilor din Romania- SC Zapp SA.

In elaborarea acestei lucrari, am vrut sa pun accentul pe rolul pe care il are marketingul in dezvoltarea unei companii. Consider ca publicitatea, parte a marketingului este foarte importanta in promovarea companiei, care ulterior conduce catre vanzari mai mari, din care reies profituri mai mari, deci prosperitatea firmei.

Marketingul reprezinta un ansamblu de activitati practice care constau in procesul de planificare si punere in practica a produsului, stabilirii pretului, distribuirii si promovarii, prin care intreprinderea orienteaza fluxul de bunuri si servicii de la producatori la consumatori.

Inceputurile marketingului se localizeaza in spatiul unor tari cu economie puternic dezvoltata, in care, datorita abundentei de produse, se creaza dificultati pentru vanzarea lor. Confruntata cu cererea de dimensiuni diferite, oferta se va gasi in situatia de a fi, in unele cazuri insuficienta, iar in altele, abundenta.

Insa adevarata cauza care a dus la aparitia marketingului nu este abundenta de produse, ci dinamismul social- economic.dezvoltarea fortelor de productie, adancimea specializarii, mutatiile demografice, schimbarea conditiilor de munca si de viata s-au rasfrant asupra conditiilor pietei, asupra raportului dintre agentii economici si piata.

In scurt timp, marketingul- considerat specific doar economiilor foarte dezvoltate, s-a manifestat si in alte spatii economico-geografice, in tari situate pe trepte diferite de dezvoltare.

Intelesurile atribuite acestui concept sunt multiple reprezentand o filozofie de afaceri diferita de conceptele de produs si vanzare.

Dar markentingurl contemporan a aparut la inceputul secolului XX-lea in Statele Unite ale Americii. Acesta are ca nucleu conceptul de satisfacere a nevoilor consumatorilor, deoarece vanzarile unei firme depinde de clientii acesteia. Astfel , in perioada 1900-1930, numita etapa orientarii spre productie, este una caracterizata prin existenta unei cereri nesatisfacute. Rolul marketingului in marea majoritate a intreprinderilor era de a contribui la marirea cantitatii de produse vandute, in scopul de a maximiza profitul. Marketingul juca un rol secundar in derularea activitatii intreprinderii, importante fiind inovatia tehnologica si organizarea muncii. Dorintele si asteptarile consumatorilor nu reprezentau un criteriu pe care sa se bazeze productia. Momentul de final al acestei perioare il constituie marea criza de supraproductie care a zguduit America la sfarsitul anilor ’30 ai secolului XX.

In perioada urmatoare, intre 1930- 1950, marketingul a trecut prin urmatoarea etapa, denumita etapa orientarii spre vanzari, caracterizata de aparitia magazinelor cu mari suprafete comerciale si a zecilor de mii de comis-voiajori care strabateau tara pentru a-si vinde marfurile. Activitatea de marketing a intreprinderii punea accent pe vanzatori buni so promovarea corespunzatoare a produselor.

Aceste prime doua etape alcatuiesc perioada ``vechiului`` concept de marketing, conform caruia principala sarcina a intreprinderii este de a produce, iar rolul marketingului este de a vinde produsele existente. Dupa cel de=al doilea Razboi Mondial apare noul concept de marketing, conform caruia, produsele realizate trebuie sa corespuna nevoilor si dorintelor consumatorilor. Marketingul intervine inainte ca produsul sa fie realizat, prin studierea asteptarilor pe care consumatorii le au de la produs. Astfel, atentia se indreapta catre cercetarile de marketing si aplicarea acestor rezultate in producerea de bunuri si de servicii.

Etapa orientarii spre conceptul modern de marketing se incadreaza n perioada 1950-1975. aceasta perioada se caracterizeaza printr-un accentuat dinamism economic si social, ceea ce a condus la schimbari majore in cele doua planuri. In aceasta perioada, marketingul adopta o perioada prin care agentul economic nu isi propune doar optimizarea productiei si a vanzarilor, ci si studierea nevoilor si preferintelor clientilor pentru a-si orienta productia potrivit exigentelor exprimate pe piata.

Perioada de dupa 1975 nu a fost etichetata inca cu o anumita denumire, fiind o perioada bogata in evolutii ale conceptelor de marketing. Exista o mare diversitate de opinii referitoare la directiile de evolutie a marketingului. Au aparut concepte ca : marketing social, marketing strategic, marketing relational, marketingul direct. Principalele obiective ale marketingului sunt :

- de natura psihologica: satisfacerea dorintelor consumatorului, fidelizarea clientelei, imaginea firmei.

Preview document

Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 1
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 2
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 3
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 4
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 5
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 6
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 7
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 8
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 9
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 10
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 11
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 12
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 13
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 14
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 15
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 16
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 17
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 18
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 19
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 20
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 21
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 22
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 23
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 24
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 25
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 26
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 27
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 28
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 29
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 30
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 31
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 32
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 33
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 34
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 35
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 36
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 37
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 38
Politica de promovare a serviciilor din SC Zapp SA - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Politica de Promovare a Serviciilor din SC Zapp SA.doc

Alții au mai descărcat și

Mixul de Marketing la Rompetrol SA

Mixul de marketing Capitolul 1.Conceptul de marketing-mix Materializarea strategiei de piata si, implicit, promovarea unei politici de marketing...

Micromediul și macromediul societății SC Policolor SA

I.1 DENUMIREA SOCIETATII SC Policolor SA s-a infiintat la data de 2.11.1990 prin HG numarul 1176/1990 privind infiintarea de societati comerciale...

Modalități de îmbunătățire a activității de marketing la nivelul firmei la SC Artego SA Tg-Jiu

CAPITOLUL I PREZENTAREA SOCIETĂŢII 1.1. Istoricul societăţii S.C. ARTEGO S.A. Tg-Jiu a fost înfiinţată în anul 1973 ca urmare a Hotărârii...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Mediul de Marketing

Mediul de marketing al organizatiei este ansamblul agentilor si fortelor care influenteaza pietele-tinta si marketingul acesteia. Componentele sale...

Te-ar putea interesa și

Strategii de creștere a vânzărilor în cadrul SC Orange România SA

INTRODUCERE Prezenta lucrare, intitulată Strategii de creştere a vâzărilor în cadrul S.C. ORANGE ROMÂNIA S.A., constituie tema licenţei pe care am...

Piața telefoniei mobile în România

I. ISTORICUL TELEFONIEI MOBILE IN ROMANIA Istoria GSM in Romania porneste din 1996. La 21 iulie 1996, Ministerul Comunicatiilor a anuntat...

Analiza Pieței Serviciilor de Telefonie Mobilă din România

ANALIZA PIEŢEI SERVICIILOR DE TELEFONIE MOBILĂ Scurt istoric al telefoniei mobile Primul sistem radio şi de telefonie disponibil comercializat...

Studiu de Marketing la SC Orange SA

I.Introducere Studiul Gallup arată că în 82% din gospodăriile din România se folosesc servicii de telefonie mobilă, indiferent că este vorba de...

Analiza pieței telefoniei mobile

1.SCURT ISTORIC AL TELEFONIEI MOBILE Primul sistem radio si de telefonie disponibil comercializat este cunoscut sub numele de serviciul de...

Bazele Marketingului - Orange

1.Prezentarea firmei Orange 1.1.Scurt istoric Orange SA este un operator de telecomunicații mobile și o subsidiară a grupului France Telecom....

Mixul de Marketing la Zapp

Capitolul 1: MIXUL DE MARKETING 1.1. Etape în evoluţia conceptului de marketing Termenul marketing este de origine anglo-saxonă şi provine din...

Vodafone România

I. PREZENTAREA FIRMEI ISTORIC La 1 iunie 2005, România a devenit parte a celei mai mari comunitati mobile din lume, dupa achizitionarea Connex de...

Ai nevoie de altceva?