Politici si strategii de marketing in inovare - Sony Xperia Z5 Premium

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Politici si strategii de marketing in inovare - Sony Xperia Z5 Premium.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 32 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Lista figurilor 3
1. Motivaţia alegerii temei 4
2. Concept ,,unitate cercetare-dezvoltare’’ 5
2.1 Referinţe la obiectul în studiu 5
2.2 Prezentarea efectiva a unitatii de cercetare-dezvoltare 8
3. Tendințe 12
3.1 Dinamica în activitatea de cercetare–dezvoltare 12
3.2 Inovaţia tehnologică 13
4. Obiectivele cercetării 17
4.1 Obiectivele generale 17
4.1.1 Misiune 17
4.1.2 Obiectivele 17
4.2. Obiective derivate particulare după modelul SMART 18
5. Cercetarea propriu-zisă 20
5.1 Atingerea obiectivelor generale 20
5.2 Analiza condiţiilor generale ale mediului 23
5.3 Diferențiere, poziționare 24
5.4 Politica Sony 27
6. Concluzii şi recomandări 29
7. Limitele cercetării 30
Bibliografie 31

Extras din document

1. Motivaţia alegerii temei

Motivaţia alegerii temei derivă din dorinţa de documentare în legătuă cu acest subiect. Mai concret am abordat această temă deoarece în ultima vreme telefonul mobil a devenit un adevărat „accesoriu indispensabil” pentru utilizatori, acesta progresând şi devenind din ce în ce mai performant datorită multitudinii de caracteristici pe care le deţine.

Aşadar am ales Sony dintr-un motiv foarte simplu şi evident şi anume faptul că Sony este o companie care produce şi vinde produse electronice, iar acest domeniu este unul care înregistrează progrese vizibile în fiecare zi. Sony este mereu în căutarea neobosită a inovaţiei, iar acest lucru aduce numeroase beneficii tuturor consumatorilor. Revoluţionarul model Xperia™ Z5 Premium ne-a atras atenţia în mod special, fiind primul smartphone 4K din lume, care a pregătit utilizatorilor o varietate impresionantă de caracteristici unice.

Figură 1 Sony Xperia Z5 Premium

2. Concept ,,unitate cercetare-dezvoltare’’

2.1 Referinţe la obiectul în studiu

Sony este un conglomerat japonez multinațional fondat în 1946, care are sediul în sectorul Minato, Tokio, Japonia, fiind după mărime al cincelea conglomerat media din lume. Sony are ca obiect de activitate proiectarea şi fabricarea de componente electronice, video, echipamente de comunicații, console de jocuri video, precum și de produse care folosesc tehnologia informației pentru piața de consum sau cea profesională.

Cu ajutorul smartphone-urilor Sony este mult mai uşor ca oricând să surprindem mereu şi cele mai efemere clipe cu ajutorul camerelor foto cu focalizare automată hibridă prin care se pot realiza imagini impresionante chiar şi în cele mai dificile condiţii. Acesta constituie şi un aspect prin care Sony se diferenţiază de alte mărci mobile. Sony nu se rezumă doar la comunicare şi confort ci crează produse personalizate care permit fiecărui utilizator să îşi petreacă cât mai mult timp explorând şi împărtăşind lucruri noi cu cei din jur.

"Inovație și provocare". Aceste două principii au rămas neschimbate încă de la înființarea Sony, provocarea continuând. Sony doreşte ca şi clienţii săi să descopere lucruri care nu au fost încă găsite în lume, să dea naștere la noi experiențe şi să îndeplinească toate dorinţele şi aşteptările consumatorilor, atingundu-şi obiectivele propuse pentru viitor.

Sony a fost întotdeauna în prim-planul de proiectare prin păstrarea fidelă a doctrinei fondatorilor "Fă ceea ce nu a mai fost făcut înainte" și "să rămână întotdeauna cu un pas înainte". Încă de la începuturile sale, Sony Design a aderat cu fidelitate aceste cuvinte înțelepte, iar ghidată de cinci principii de bază, echipa se angajează într-o căutarea perfecțiunii și creativităţii pentru a oferi valoare de durată prin design. Aceste principii sunt:

· Curiozitatea. Acest aspect provine dintr-un context de distracție și de emoție. Sony prosperă pe o cultură de liberă și deschisă, iar prin acest spirit de aventură oferă un sentiment de uimire tuturor indivizilor din întreaga lume.

· Empatie. Pentru Sony, design-ul nu se rezumă doar la aspectul vizual al gadget-ului, ci acesta trebuie să fie, de asemenea, în armonie atât cu intelectul cât şi cu instinctul uman. Ajungând dincolo de domeniul de funcționalitate și estetică, design-ul trebuie să ofere atât o experiență intuitivă cât şi una bogată.

· Integritate. Printr-un proces neobosit de rafinare, Sony se străduieşte să relizeze un design cât mai distinct, care să simbolizeze esenţă a ceea ce această marcă urmăreşte să ofere publicului.

· Ambiţie. În încercarea de a realiza smartphone-uri aproape de perfecțiune, Sony se străduieşte să fie remarcabil cu ajutorul modelelor originale fără echivoc. Prin mixul cultural dinamic de personalități unice și abordări de viață, acest conglomerat îşi exprimă cel mai bine inventivitatea.

· Viziune. Acest principiu are la bază crearea şi proiectarea unor concepte inovatoare, care să poziţioneze Sony pe cea mai înaltă treaptă, transformând ideile în puncte de referinţă la nivel mondial.

Fisiere in arhiva (1):

  • Politici si strategii de marketing in inovare - Sony Xperia Z5 Premium.docx

Bibliografie

http://www.docfoc.com/36797109-studiu-de-caz-sony-55a9312556b31
http://www.sony.net/SonyInfo/procurementinfo/activities/index.html
http://www.docfoc.com/36797109-studiu-de-caz-sony-55a9312556b31
http://www.gadget.ro/anul-2016-va-fi-decisiv-pentru-divizia-sony-mobile/
http://www.giz.ro/televizoare-lcd-tv/rezolutia-4k-specificatiile-rezolutiei-care-va-inlocui-full-hd-22871/
http://www.sonymobile.com/ro/xperia/technologies/displays/
http://www.sony.net/SonyInfo/CorporateInfo/History/prospectus.html
http://www.businesswoman.ro/ro/index.php?p=articol&a=3007
http://www.mobilissimo.ro/stiri-telefoane/sony-anunta-proiectul-de-cercetare-si-dezvoltare-future-lab-program-implicand-si-clientii-in-procesul-de-design-video
http://www.sony.net/SonyInfo/CorporateInfo/History/prospectus.html
http://www.phonearena.com/news/The-evolution-of-Sonys-Xperia-series-from-the-Windows-based-X1-to-the-brand-new-Z3_id60376
https://en.wikipedia.org/wiki/Sony_Mobile#2001_to_2010
http://blogs.sonymobile.com/press_release/sony-mobile-introduces-an-evolution-of-the-xperia-brand-to-redefine-communications/
http://www.businesswoman.ro/ro/index.php?p=articol&a=3007
http://www.gandul.info/it-c/sony-a-dezvaluit-data-lansarii-pretul-si-specificatiile-gamei-xperia-z5-14812952
http://cincodias.com/cincodias/2015/09/02/smartphones/1441203644_425191.html
http://www.gandul.info/it-c/dupa-lansarea-iphone-6s-sony-a-ironizat-apple-pe-twitter-detaliul-important-pe-care-compania-americana-l-a-ascuns-14707673
http://www.businessinsider.com/heres-sonys-new-business-strategy-2015-2
http://www.sonymobile.com/ro/products/phones/xperia-z5-premium/#specifications
http://www.gandul.info/it-c/dupa-lansarea-iphone-6s-sony-a-ironizat-apple-pe-twitter-detaliul-important-pe-care-compania-americana-l-a-ascuns-14707673
http://cincodias.com/cincodias/2015/09/02/smartphones/1441203644_425191.html
http://economie.hotnews.ro/stiri-gadget-20548343-review-sony-xperia-z5.htm-diferentiere

Alte informatii

UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI GESTIUNEA AFACERILOR CLUJ-NAPOCA