Poziția firmei Haidi pe piață

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 2787
Mărime: 515.42KB (arhivat)
Publicat de: Doru Fărcaș
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Anton

Cuprins

  1. 1.Scurt istoric
  2. 2.Obiectivele firmei
  3. 3.Produsele firmei
  4. 4.Cifra de afaceri
  5. 5.Cota de piata
  6. 6.Principalii concurenti
  7. 7.Imaginea firmei

Extras din proiect

Scurt istoric

TALENT.

In anii ’50, in oraselul Enenda, la poalele Alpilor, tanarul Rudolf Laderach se afla la inceputul drumului sau in viata. Ceea ce iubea cel mai mult si ceea ce stia sa faca cel mai bine era ciocolata. Talentul sau, evident pentru prietenii sai, avea sa-i aduca mari succese si recunoastere desi, personal el se simtea atat de bine in propriul sau laborator.

Dorinta sa cea mai arzatoare era sa poata gasi zi de zi noi forme si noi gusturi de ciocolata, sa combine, sa testeze, sa inventeze.

REZULTATE.

Incurajat de familie si de prietenii sa apropiati si, motivat sa ofere rezultatele muncii sale pasionante publicului larg, Rudolf Laderach incepe propria sa afacere in 1962. Dincolo de retetele sale speciale, apar primele inovatii care ii confera recunoastere mondiala in industria ciocolatei. A facut, de pilda, primul pas in trecerea de la productia manuala la productia semi-industrializata a pralinelor. Datorita faptului ca aceasta inovatie insemna economie de timp, afacerea a inceput sa creasca, la fel ca si reputatia lui, incet si bine. Desi astazi exista multe replici ale inventiei lui, ideea lui Rudolf Läderach a fost si este privita in lumea ciocolatei ca un produs extraordinar, a carui calitate nu poate fii egalata.

Nu mult dupa aceea, Rudolf Läderach a inceput sa produca praline si produse de patiserie care erau livrate in intreaga Elvetie. Erau unele dintre cele mai bune din lume. Ceea ce punea el in creatiile lui nu erau doar ingrediente, ci intotdeauna cele mai aromate boabe de cacao, cel mai proaspat unt, cele mai crocante alune si cea mai bogata crema, asa ca nu dupa mult timp a devenit cunoscut pentru gustul unic al pralinelor nu doar in Elvetia.

ASTAZI.

In prezent peste 180 de angajati lucreaza la fabrica domnului Laderach din Elvetia, iar alti peste 100 in fabrica din Germania, dulciurile sale ajungand in tari din 4 continente. Chiar si astazi cea mai mare din produse sunt manufacturate, cu aceeasi atentie pentru detalii si pretiozitate. In afara Elvetiei, produsele Laderach apar sub nume propriu si sunt o marca de lux, putand fii intalnite in cele mai bune ciocolaterii, cofetarii sau hoteluri din SUA, Japonia sau Emiratele Arabe.

Domnul Laderach a ramas acelasi pasionat de ciocolata si deseori isi petrece timpul experimentand in laborator. Compania sa isi face un tel din a cinsti renumele ciocolatei elvetiene, dar dincolo de prestanta, marea sa echipa este preocupata sa ofere permanent noi dulciuri clientilor sai cu incantarea unei gospodine care a nascocit o noua prajitura.

In Romania succesul grupului Laderach este continuat de Heidi Chocolats Suisse. Compania a luat fiinta in 1994 cu 15 oameni, iar in prezent numara peste 300 de angajati. Directorul de productie este elvetian. La fel si regulile.

Pastrand caracterul inovativ al firmei elvetiene, Heidi a stabilit noi standarde in productia ciocolatei in Romania.

Primul sau produs a fost crema de ciocolata cu alune. A fost primul producator care a oferit publicului tabletele cu cappuccino ce presupuneau umplerea ciocolatei albe cu crema de cappuccino, performanta ce necesita acuratete si finete in executie, imposibil de obtinut de tehnologia din Romania la momentul respectiv.

Preview document

Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 1
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 2
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 3
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 4
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 5
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 6
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 7
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 8
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 9
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 10
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 11
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 12
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 13
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 14
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 15
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 16
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 17
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 18
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 19
Poziția firmei Haidi pe piață - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Pozitia Firmei Haidi pe Piata.doc

Alții au mai descărcat și

Marketing Strategic

1.1. Conceptul de marketing strategic competitiv 1.1.1 Conceptul de marketing strategic Marketingul strategic constă în modelarea acţiunilor...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?