Practică Bancpost

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5076
Mărime: 172.74KB (arhivat)
Publicat de: Lucia Păun
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA „TRANSILVANIA” DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR Programul de studii: Marketing

Cuprins

  1. 1. Prezentarea firmei
  2. 1.1 Denumire. Localizare
  3. 1.2 Scurt istoric
  4. 1.3 Forma juridical si constituire
  5. 1.4 Conducerea si personalul firmei
  6. 2. Descrierea activitatii curente a firmei
  7. 2.1 Oferta de produse/servicii
  8. 2.2 Principalii furnizori
  9. 2.3 Dotarea tehnico-materiala a firmei
  10. 3. Piata actuala a firmei
  11. 3.1 Clientii
  12. 3.2 Segmentarea pietei
  13. 3.3 Concurentii
  14. 3.4 Piata efectiva si piata potentiala
  15. 3.5 Cota de piata si cota relativa de piata
  16. 4. Analiza SWOT
  17. 4.1. Strengths ( Puncte tari)
  18. 4.2. Weaknesses (Puncte slabe)
  19. 4.3. Opportunities (Oportunităţi)
  20. 4.4. Threats (Ameninţări)
  21. 5. Observatii şi propuneri
  22. 5.1 Observatii
  23. 5.2 Propuneri
  24. Bibliografie

Extras din proiect

PREZENTAREA FIRMEI

1.1 Denumire.Localizare

S.C. Bancpost S.A. - Agentia Carpati, Brasov

Adresa: Calea Bucuresti, nr. 82A, Bl. A2, Brasov

Cod postal: 500365

Telefon: 0268/306017

Fax: 0268/330374

Site internet: www.bancpost.r

1.2 Scurt istoric

Bancpost a fost infiintata la 1 iulie 1991, prin Hotarare de Guvern, in urma reorganizarii sectorului comunicatiilor si preluarii unei parti a activelor companiei publice RomPostTelecom. Bancpost a fost autorizata de Banca Nationala a Romaniei sa opereze ca banca universala, comerciala si de economii.

In anul 1997, Fondul Proprietatii de Stat propune Bancpost pentru privatizare si lanseaza oferta pentru evaluarea financiara a bancii, iar in anul 2002 Bancpost devine prima banca din sistemul bancar romanesc privatizata integral.

In noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias SA) devine actionarul majoritar al Bancpost. De atunci, Grupul si-a extins in mod constant prezenta in Romania. Astfel, in 2009 si-a consolidat pachetul de actiuni in Bancpost la 99%. Totodata, Eurobank a dezvoltat in Romania un intreg grup financiar, prin infiintarea sau achizitionarea unui numar de 9 companii romanesti care opereaza in diverse domenii, cum ar fi finantare, leasing, private banking, titluri de participare, asigurari, imobiliar etc. In paralel, Eurobank a investit semnificativ intr-un amplu program de eficientizare si modernizare a intregii activitati a Bancpost.

Bancpost – o banca de Top 10 in Romania

Sectorul financiar-bancar comercial a fost creat in Romania in urma cu peste 20 de ani. In iulie 1991 a luat fiinta si Bancpost, unul dintre cele mai cunoscute branduri romanesti de dupa 1989 si unul dintre pilonii industriei financiar-bancare din Romania. Primii 21 de ani de activitate se cuantifica in cifre importante: Bancpost este o banca de top 10 in Romania, este al 5-lea nume de marca bancar din punctul de vedere al notorietații publice, are peste 1 milion de clienți corporativi, de retail si institutionali pentru care ofera o gama variata de solutii financiar-bancare eficiente si de incredere.

Bancpost este membra a Grupului Eurobank, o institutie bancara europeana cu active totale de 73,6 miliarde EUR (trimestrul I/2012). Eurobank detine pozitii importante in Grecia, Bulgaria, Romania si Serbia, ofera servicii de Wholesale Banking si Wealth Management in Cipru, Luxemburg si Londra, fiind de asemenea prezent si in Ucraina.

Cu peste 3.000 de angajati si o retea teritoriala extinsa de 240 de sucursale, 10 Centre Regionale si 10 Centre de Afaceri, Banca a investit semnificativ si in dezvoltarea diverselor canale electronice de distributie, instrumente esentiale pentru clientul modern. Fastbanking – solutia de Internet Banking a Bancpost, este una dintre cele mai bune de pe piata si a inregistrat un trend crescator semnificativ in ultimii ani, atat din punct de vedere al numarului de utilizatori, cat si al valorii de tranzactionare, oferind clientilor o alternativa rapida, sigura si cu costuri reduse pentru efectuarea operatiunilor bancare.

Bancpost este totodata unul dintre liderii pietei locale de carduri si a dezvoltat retele extinse de peste 565 ATM-uri, 8.500 POS-uri si 260 APS-uri care ofera accesul comod si permanent la serviciile Bancii. Bancpost este partenerul exclusiv in Romania al American Express® in ceea ce priveste emiterea si acceptarea cardurilor de credit si este totodata reprezentant Visa si MasterCard.

Bancpost este o banca responsabila care apreciaza si sprijina eforturile clientilor sai, incurajandu-i sa-si urmeze idealurile personale sau de afaceri prin oferirea de solutii financiare accesibile, pe care se pot baza. Pe intreaga perioada de turbulente financiare din ultimii ani, Bancpost si-a sprijinit clientii printr-o serie de masuri de protectie si prin produse si servicii individualizate, care sa ii ajute sa traverseze mai usor si cu mai multa incredere aceasta etapa dificila. In plus, prin intermediul relatiilor sale bancare cu clientii corporativi regionali, Bancpost promoveaza si faciliteaza investitiile straine in Romania. Bancpost va sprijini in continuare, in mod responsabil, clientii si economia romaneasca.

1.3 Forma juridica si constituire

Bancpost este constituita sub forma juridical de societate pe actiuni.

Societatea pe actiuni este societatea constituita prin asocierea mai multor persoane, care contribuie la formarea capitalului social prin anumite cote de participare reprezentate prin titluri numite actiuni, pentru desfasurarea unei activitati comerciale, in scopul impartirii beneficiilor, si care raspund pentru obligatiile sociale numai in limita aporturilor lor.

Caracteristici:

• societatea se constituie dintr-un numar minim de asociati, denumit actionari

capitalul social este divizat in actiuni, care sunt negociabile si transmisibile

raspunderea asociatilor pentru obligatiile sociale este limitata; asociatii raspund numai pana la concurenta capitalului social subscris.

• capitalul social minim este echivalentul a 25000 euro.

Societatea pe actiuni se constituie prin contract de societate si statut.

Bancpost a fost infiintata in 1991, ca banca universala, comerciala si de economii, cu capital integral de stat, devenind in noiembrie 2002 prima banca 100% privatizata din sistemul bancar romanesc.

Actionarul majoritar al Bancpost este Eurobank Ergasias SA. Eurobank este o institutie bancara europeana cu active totale de 60,8 miliarde EUR, ce ofera produse si servicii bancare universale in opt tari. Eurobank are o prezenta dinamica in Grecia si detine pozitii de frunte in Bulgaria si Serbia, ofera servicii de Wealth Management in Luxemburg, Cipru si Marea Britanie, fiind, de asemenea, prezenta in Ucraina.

Structura actionariatului Bancpost este in prezent urmatoarea:

• Eurobank Ergasias SA: 93,78141%

• Alti actionari: 6,21859%, din care: ERB New Europe Holding BV: 5,33212%

1.4 Conducerea si personalul firmei

Sucursala se imparte intre partea de front-office si back-office, infront-office efectuandu-se de catre telleri toate operatiunile includ numerar,schimb valutar precum si preluarea datelor primare despre si de la clienti. In back-office se prelucreaza aceste date autorizandu-se la nivel local o serie deoperatiuni, si transmiterea acestor date la un nivel superior, de regula la sediulcentral al Bancpost, la Bucuresti.

Organigrama sucursalei nu este complicata, informatiile avand un flux ascendent, in procesul decizional lund parte aproximativ toate compartimentele,fiecare in parte avand o pondere semnificativa in acest proces decizional.

Organigrama sucursalei cuprinde: seful de agentie, cadrul de contabilitate si servicii clienti, biroul de credite persoane juridice, biroul de credite personae fizice, si telleri din front office. Fiecare avand un rol bine determinat in structura bancii precum si in procesul decizional.

Bibliografie

Balaure Virgil - “Marketing” Editia a II-a revazuta si adaugita, Editura Uranus, Bucuresti, 2002;

Dumitrescu Luigi - “Marketing financiar-bancar” Note de curs Sibiu, 2006;

Deac Vasile, Constantin Bagu - “Strategia firmei” Editura Eficient, Bucuresti, 2000

https://www.bancpost.ro/Persoane-Fizice

http://bancherul.ro/topul-bancilor-dupa-active-in-trimestrul-1-2013--11244

Preview document

Practică Bancpost - Pagina 1
Practică Bancpost - Pagina 2
Practică Bancpost - Pagina 3
Practică Bancpost - Pagina 4
Practică Bancpost - Pagina 5
Practică Bancpost - Pagina 6
Practică Bancpost - Pagina 7
Practică Bancpost - Pagina 8
Practică Bancpost - Pagina 9
Practică Bancpost - Pagina 10
Practică Bancpost - Pagina 11
Practică Bancpost - Pagina 12
Practică Bancpost - Pagina 13
Practică Bancpost - Pagina 14
Practică Bancpost - Pagina 15
Practică Bancpost - Pagina 16
Practică Bancpost - Pagina 17
Practică Bancpost - Pagina 18
Practică Bancpost - Pagina 19
Practică Bancpost - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Practica BancPost.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Studiu Monografic la Bancpost

CAPITOLUL 1 Prezentarea societǎţii bancare. Istoric şi evoluţie 1. Momentul istoric. Principalele etape şi evoluţia Bancpost este astăzi una...

Practică BancPost

Introducere Domeniul bancar prezintă un rol deosebit în formarea, dezvoltarea şi buna funcţionare a unei economii. Datorită acestui fapt am ales...

Proiect practică Bancpost

CAPITOLUL I 1.1. Despre Bancpost Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania. Are o echipa puternica de specialisti,...

Practică BancPost

Scurtă prezentare a companiei Bancpost a fost înfiinţată la 1 iulie 1991, cu un capital social de 226 milioane lei, în urma reorganizării...

Practică BancPost

CAP. I PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE Banc Post a fost înfiinţată la 1 iulie 1991, cu un capital social de 226 milioane lei, în urma reorganizării...

Monografie BancPost

1.Prezentarea societăţii bancare.Istoric şi evoluţie 1.1. Momentul istoric al înfiinţării Bancpost SC.BANCPOST S.A. a fost înfiinţată în data de...

Practică bancară BancPost

CAP I. INFORMATII BANCPOST 1.1 Despre Bancpost Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania. Avem o echipa puternica de...

Proiect practică realizat la BancPost Târgu Neamț

CAP 1. Introducere 1.1 Prezentare Bancpost Bancpost a fost infiinţată la 1 iulie 1991, cu un capital social de 226 milioane lei, in urma...

Ai nevoie de altceva?