Practica BRD

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica BRD.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: chitu ioana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

I. PREZENTAREA FIRMEI
1.1 Denumirea, localizarea
1.2 Scurt istoric
1.3 Forma juridica de constituire
1.4 Conducerea si personalul firmei
II. DESCRIEREA ACTIVITATII CURENTE A FIRMEI
2.1 Oferta de produse si servicii
2.2 Principalii furnizori
2.3 Dotarea tehnico- materiala a firmei
III. PIATA ACTUALA A FIRMEI
3.1 Clienti
3.2 Segmentarea pietei
3.3 Concurenti
3.4 Piata efectiva si piata potentiala
3.5 Cota de piata si Cota relativa de piata ale firmei
IV. ANALIZA SWOT
V. CONCLUZII SI PROPUNERI
VI. BIBLIOGRAFIE

Extras din document

Introducere

Pentru mine stagiul de practică realizat a reprezentat o oportunitate de pregătire pentru intrarea pe piaţa muncii, prin familiarizarea cu viaţa economică reală, prin participarea efectivăla activitatea economică dintr-o instituţie bancară, prin crearea unui sistem de comunicare şi relaţionare eficient între studenți şi viitorii potenţiali angajatori.

Stagiul de practică realizat în cadrul BRD Société Générale a vizat consolidarea competenţelor profesionale dobândite pe parcursul studiilor şi îmbinarea lor cu abilităţi practice formate prin activitatea concretă desfăşurată la unitatea economică. Astfel că cele trei săptămâni petrecute în mediul bancar au devenit un bun prilej de inițiere în atmosfera si operațiunile curente din cadrul BRD si asocierea acestora cu noțiuni, concepte teoretice asimilate în timpul facultății.

I. PREZENTAREA FIRMEI

1.1 Denumirea, localizarea

BRD este o banca de forta, cu o traditie de peste 90 de ani in Romania. Modelul de banca universala implementat de Grupul Societe Generale in urma privatizarii din 1999 este axat astazi pe 3 activitati majore :

• Banca de Retail care serveste persoanele fizice si profesiunile liberale

• Corporate & Investment Banking, cu servicii dedicate marilor companii locale sau subsidiarelor din Romania a companiilor internationale

• Servicii Specializate care ofera leasing financiar, leasing operational, management al flotelor auto, credite de consum in magazine, titluri, asigurari, pensii si altele

In prezent, este a doua banca din Romania din punct de vedere al activelor, unul dintre marii finantatori ai IMM-urilor, precum si unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de corporate banking din Romania - leaderi pe segmentul de credite sindicalizate la sfarsitul anului 2012. Prin cei 8800 de angajati in 915 de unitati in toata tara, este alaturi de clienti, fie ei tineri, seniori, salariati sau profesiuni liberale si companii, astfel incat impreuna cu BRD sa-si realizeze planurile si proiectele de viitor. Pentru a arata angajamentul fata de comunitatile in care actioneaza, de peste 10 ani se implica in actiuni de sustinere a unor categorii defavorizate precum copii si tineri vulnerabili social si in reducerea impactului activitatii asupra mediului inconjurator prin gestionarea responsabila a resurselor precum energia, apa sau hartia.

1.2 Scurt istoric

Societatea Natională de Credit Industrial, stramosul BRD-Groupe Société Générale, a fost creata in 1923 ca institutie publica, statul detinand 20% din capitalul social, Banca Nationala a Romaniei 30%, restul fiind detinut de particulari, printre care si un grup de fosti directori ai Marmorosch, Blank & Co., prima banca moderna din Romania. Misiunea acestei noi institutii era finantarea primelor etape ale dezvoltarii sectorului industrial din Romania.

Dupa Al Doilea Razboi Mondial, conform Legii Nationalizarii din iunie 1948, Societatea Nationala de Credit Industrial a fost nationalizata, devenind Banca de Credit pentru Investitii.

In 1958, dupa reorganizarea sistemului financiar, Banca de Credit pentru Investitii a obtinut monopolul in Romania pentru finantarea pe termen mediu si lung a tuturor sectoarelor industriale, cu exceptia agriculturii si industriei alimentare. Ea a primit un nou nume, devenind Banca de Investitii. In aceasta perioada, cea mai mare parte a finantarilor acordate de Banca Mondiala au fost derulate prin Banca de Investitii.

In 1990, monopolul de care beneficiau bancile specializate in domeniul lor de activitate a luat sfarşit. Banca Romana pentru Dezvoltare s-a constituit ca bancă comerciala si a preluat activele si pasivele Bancii de Investitii. Bancii i s-a acordat o autorizatie de functionare generala.

In decembrie 1998 s-a semnat un acord intre Société Générale si Fondul Proprietatii de Stat (autoritatea care gestiona participatiile statului), prin care Société Générale a subscris o majorare de capital de 20% si a cumparat un pachet de actiuni care i-a permis sa devina proprietara a 51% din capitalul majorat al BRD.

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica BRD.docx

Bibliografie

www.practica.spin.ase.ro
www.brd.ro
www.bvb.ro
www.bnr.ro
www.kmarket.ro
www.ktdinvest.ro

Alte informatii

UNIVERSITATEA „TRANSILVANIA” DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR