Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3933
Mărime: 23.58KB (arhivat)
Publicat de: Grigore Rus
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Bogdan

Extras din proiect

Denumire: S.C.Europharm /SmithKline Beecham S.A.

Sediul: str. Poienelor, Braşov, 2200;

Forma juridică: Societate pe acţiuni;

Forma de proprietate: capital mixt;

Capital social: 25.908.786.198 lei;

Obiect de activitate:

-producerea şi comercializarea medicamentelor: comerţ cu amănuntul prin farmaciile proprii, sau en-gross pentru spitale

-importa materia prima pentru medicamente

I.1. Istoricul firmei

Grupul de firme Europharm cu sediul în Braşov, a fost infiintat în 1992 şi are ca obiect de activitate producţia de medicamente, importul şi exportul produselor farmaceutice şi comercializarea acestora.

Activitatea de producţie a impus o dezvoltare a bazei materiale astfel societatea a început activitatea cu utilaje aduse ca aport social de partea americană, constând într-o maşină de capsulat Elanco, în valoare de 35.000 $ echivalent a 20.405 mii lei, iar partea română în maşini de comprimat în valoare de 14.882 $ echivalent a 8.676 mii lei. De asemenea, partea americană a depus numerar 25.000 $. Iar partea română a mai depus numerar şi marfă în valoare de 45.118 $.

Datorită ritmului rapid de dezvoltare bazat pe caracterul mixt al obiectului de activitate al societăţii: producţie şi distribuţie de produse farmaceutice s-a ivit necesitatea separării celor două activităţi.

Sistemul de distribuţie era la vremea respectivă condus de marile companii de Stat, acesta fiind motivul primordial pentru construcţia prin mijloace proprii a unui sistem de distribuţie care să impulsioneze şi activitatea de distribuţie proprie. Ca urmare la sfârşitul anului 1993 un nou depozit şi o farmacie au fost înfiinţate şi în anul 1994 alte cinci depozite şi două farmacii.

Politica de producţie se bazează în special pe produse generice cunoscute de pacienţi, deoarece pentru brevetarea unor produse noi erau necesare resurse materiale enorme şi timp pentru cercetarea ştiinţifică. Deci, singurele opţiuni pentru dezvoltarea producţiei şi distribuţiei, ţinând cont de renumele companiilor de stat şi vechimea lor pe piaţa farmaceutică românească, erau politica de preţ şi discount în raport cu calitatea produselor şi politica de distribuţie. La acest ultim domeniu, pentru prima dată în România, compania Europharm iniţiază un program de distribuţie “door – to – door” prin preluarea comenzilor de la clienţi şi livrarea lor la destinaţie.

Principalul centru de producţie al companiei a fost înfiinţat în Braşov, şi producea în 1993 doar două produse (Ampicilină şi Oxacilină), iar la sfârşitul anului 1994 deja erau în fabricaţie 14 produse. Referitor la activitatea de producţie trebuie consemnat faptul că încă din 1995 Europharm obţinuse primul loc în topul firmelor private de talie mijlocie, iar la nivel naţional a urcat rapid în topul producătorilor de medicamente obţinând locul 3 în 1995 şi locul 2 în anii 1996 şi 1997, primul loc fiind obţinut de o mare companie de stat (Sicomed Bucureşti)

I.2. S.C. EuropharmHolding S.A. Braşov parte a grupului GlaxoSmithKline Beecham S.R.L

În anul 1998 se realizează cea mai importantă investiţie de profil farmaceutic din România, prin crearea unui parteneriat strategic între grupul de firme Europharm şi SmithKline Beecham, una dintre firmele din top 5 ale pieţei farmaceutice mondiale.

SmithKline Beecham este una din cele mai mari companii din lume cu sediul în Anglia la Londra, care acordă o mare importanţă cercetării fundamentale, fiind lider mondial în dezvoltarea şi producţia de vaccinuri.

SmithKline Beecham se găseşte în avangarda cercetării ADN, unde genetica moleculară şi alte instrumente ale biotehnologiei sunt folosite pentru dezvoltarea unor medicamente noi, de pionierat, vaccinuri şi produse de diagnostic. Sănătatea consumatorilor continuă să fie o preocupare fundamentală în creşterea şi dezvoltarea companiei, produsele cele mai imprtante din această categorie ca lucozade, ribena, oxy, panadol, macleans şi aquafresh aducând o contribuţie semnificativă la rata veniturilor firmei. Prezenţa activităţilor de marketing al sănătăţii consumatorilor şi de analiză a vânzărilor permit, de asemenea firmei să ofere unei largi mase de consumatori produse altă dată disponibile numai cu reţetă, prin intermediul farmaciilor şi altor centre de desfacere.

Poziţia şi realizările companiei Europharm împreună cu reputaţia internaţională şi gama de produse ale companiei SmithKline Beecham au contribuit la creşterea încrederii în companie, au mărit capacitatea de export şi au deschis noi drumuri către îmbunătăţirea şi dezvoltarea sănătăţii populaţiei.

Preview document

Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA - Pagina 1
Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA - Pagina 2
Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA - Pagina 3
Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA - Pagina 4
Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA - Pagina 5
Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA - Pagina 6
Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA - Pagina 7
Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA - Pagina 8
Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA - Pagina 9
Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA - Pagina 10
Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA - Pagina 11
Practică la SC Europharm-Smithkline Beecham SA - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Practica la SC Europharm-SmithKline Beecham SA.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza mediului de marketing la SC Medica SA Bacău

ARGUMENT In viata exista lucruri fara importanta. Exista altele care conteaza si care ne deseneaza tiparul existentei de fiecare zi. Mai exista...

Exporturile în România

INTRODUCERE Pentru orice ţară, participarea la circuitul economic mondial nu este un obiectiv cu o importanţă în sine, ci este o necesitate...

Potențiali poli de competitivitate în comerțul exerior al României

Globalizarea şi regionalizarea sunt fenomene cu un puternic impact asupra pieţelor şi a concurenţei, supravieţuirea firmelor în noul mediu...

Strategia națională de export 2005-2009 - România

1. Introducere si ratiune 1.1 Premize În mai 2004 Comisia pentru Strategie, Competitivitate, Marketing si Branding împreuna cu Consiliul de...

Ai nevoie de altceva?