Practică SC CDE Interex SA

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 5 fișiere: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 13876
Mărime: 120.26KB (arhivat)
Publicat de: Renata Popescu
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gratiela Gavrila

Cuprins

  1. 1. AGENTUL ECONOMIC 1
  2. 1.1.Obiectul de activitate al firmei 1
  3. 1.2. Scurt istoric al firmei 1
  4. 2. PIATA FIRMEI 2
  5. 2.1. Furnizorii fimei 2
  6. 2.3. Principalii concurenti 14
  7. 2.4. Evolutia cifrei de afaceri in ultimii 2 ani 15
  8. 3. SORTIMENTUL PRODUSELOR, MODUL DE DISTRIBUIRE, MIJLOACE DE PROMOVARE 16
  9. 3.1./3.2 Gama sortimentala a produselor, scurta caracterizare a fiecarui tip de produs 16
  10. 3.3. Modalitati de distributie a produselor 29
  11. 3.4. Mijloace de promovare (utilizate de Interex) 29
  12. ANEXE
  13. ANEXA 1: Indicatori financiari pentru SC CDE R INTEREX SA pentru perioada 2003-2007.31
  14. ANEXA 2: Organizarea SC CDR INTEREX SA Targoviste (organigrama).32

Extras din proiect

1. AGENTUL ECONOMIC

1.1.Obiectul de activitate al firmei

CDE R INTEREX este filiala romaneasca a grupului francez “Groupement des Mousquetaires”, al cincilea din lume in domeniul distributiei si comercializarii de produse alimentare si nealimentare. Grupul, cunoscut in special prin intermediul firmei InterMarché, este reprezentat in opt tari, dispune de zece marci specializate si reuneste 4.000 de magazine.

Domeniu de activitate principal (CAEN) al CDE R INTEREX SA: 5212 – Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare

Aceasta clasa include:

- activitatea magazinelor ce vand o cantitate mare de bunuri, in care marfurile alimentare, bauturile si produsele din tutun nu sunt predominante. Acest tip de activitate se desfasoara, frecvent, in mari magazine care vand in general produse precum: imbracaminte, mobilier, produse electrocasnice, articole de fierarie, cosmetice, bijuterii, jucarii, articole sportive.

Cod Unic de Identificare: 13894417. Nr. Registrul Comertului: J40/11127/2008

1.2. Scurt istoric al firmei

Magazinele Intermarché sunt detinute de independenti, supranumiti „muschetarii“. „E un sistem de franciza, dar mai are ceva. Suntem proprietari ai magazinelor si coproprietari ai companiei mama. De aici sloganul“, explica Philippe Lavalard. Istoria lui a inceput in urma cu aproape patru decenii, cand 75 de distribuitori francezi independenti s-au grupat in jurul lui Jean-Pierre Le Roch sub sigla EX, redenumita Intermarché (ITM), Les Mousquetaires de la Distribution. In 2006, grupul era prezent in 10 tari, avea 4.000 de magazine, 46 de baze logistice si o cifra de vanzari de 31,5 miliarde de euro.

Expansiunea francezilor in zona Balcanilor a inceput in 1999, Interex fiind acum prezent in Serbia, Bosnia si Romania. Primul punct de vanzare din Romania a fost inaugurat in aprilie 2002, la Ploiesti, in urmatorii ani fiind deschise alte 10 magazine, dintre care cel mai recent in acest an, la Barlad.

1969 Are loc scindarea grupului Leclerc si separarea celor doi fondatori Edouard Leclerc si Jean- Pierre Le Roch; aproximativ 75 de distribuitori independenti formeaza un grup in jurul lui Jean- Pierre Le Roch, autointitulandu-se „Intermarché – Muschetarii retailului“.

1969-1979 Distribuitorii independenti pun bazele unei organizatii care functioneaza dupa principiul „o treime din timpul tau“ – membrii se obliga sa aloce grupului o treime din timp, adica doua zile pe saptamana, pentru a se asigura ca businessul functioneaza adecvat.

1980-2000 Intermarché isi diversifica formatele de retail – lanseaza magazine de bricolaj, de discount, restaurante, magazine de haine; paralel, compania isi incepe extinderea internationala.

2002 Intermarché deschide primul magazin Interex din Romania; in prezent are o retea de 11 unitati: Ploiesti (9 aprilie 2002), Giurgiu, Targu-Jiu, Focsani, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Targoviste, Constanta, Sibiu, Vaslui si Barlad. Suprafata medie de vanzare a unui magazin Interex din Romania este de 2.500 mp, dar exista si magazine de 1.200 mp.

2009 Este deschisa a 12-a unitate: la Targu-Mures, preconizandu-se si al a 13-a unitate, la Drobeta Turnu Severin pana la sfarsitul anului 2009.

2. PIATA FIRMEI

2.1. Furnizorii fimei

SC FARMEC SA

Farmec este prima si cea mai importanta firma producatoare de produse cosmetice din Romania. Povestea companiei incepe in in 1889, cand, la Budapesta, in Imperiul Austro-Ungar, iau nastere Laboratoarele Molnar Moser. O jumatate de secol mai tarziu, din acesta se desprinde un mic laborator: Mol-Mos, care isi desfasoara activitatea in Cluj-Napoca. In septembrie 1967, prin grija doamnei prof. dr. Ana Aslan, compania devine primul producator de creme si emulsii Gerovital H3 din Romania, dar si din lume, fiid in acel moment unicul producator de creme anti-imbatranire din lume.

Printre marcile si produsele comercializate de Farmec, apreciate pe plan intern si international, se numara Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan, Gerovital Plant, AslaVital, Farmec, AslaMed, Doina, Ada, Charisse, Obsesie, Athos, Dermofarm.

Produsele Farmec sunt prezente in tari de pe toate continentele lumii, cum ar fi: Ungaria, Polonia, Serbia, Anglia, Austria, Belgia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Germania, Italia, Spania, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Liban, Iordania, Thailanda, Japonia, SUA, Canada, Grecia si Coreea de Sud. Farmec SA colaboreaza cu Institutul de Cercetari Chimice Raluca Ripan, Facultatea de Farmacie si Medicina din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Clinica de Dermatologie Cluj-Napoca. Compania este angajata in dezvoltarea unui Management al Calitatii performant, in conformitate cu standardul International ISO 9001/2000 si cu Principii de Buna Practica.

Compania isi are sediul in Cluj-Napoca, strada H. Barbusse, nr.16 si este inregistrata in Registrul Comertului la Camera de Comert si Industrie Cluj- Napoca sub nr. J12/14/1991 si CUI RO199150.

SC AGRANA ROMANIA SA

AGRANA Beteiligungs-AG a fost fondata in 1988 pentru a reprezenta interesele producatorilor austrieci de zahar si amidon. Compania este astazi unul dintre cei mai mari producatori de zahar si amidon din Europa Centrala si cel mai mare producator mondial de concentrat de fructe pentru industria produselor lactate. Zahar, amidon si fructe – acestea sunt cele trei directii ale strategiei de dezvoltare AGRANA. AGRANA detine 53 de puncte de productie localizate pe cinci continente. Produsele AGRANA sunt parte componenta a vietii de zi cu zi si variaza de la amidonul folosit pentru producerea textilelor si a hartiei, pana la zaharul din alimente sau concentratul de fructe din sucuri si iaurt.

Activitatea diviziei Zahar, cea mai importanta divizie a grupului, s-a extins in Austria, Cehia, Ungaria, Slovacia, Romania si din 2007, in Bosnia-Herzegovina. De asemenea, Agrana comercializeaza atat zahar cat si amidon in Bulgaria, inca din anul 2006. Compania AGRANA ofera spre vanzare o larga varietate de zahar si produse asociate, reunite sub branduri specifice fiecarei tari si subordonate brandului Wiener Zucker, de origine austriaca. Caracteristicile comune ale tuturor produselor AGRANA sunt calitatea si forma atractiva de prezentare.

Grupul AGRANA si-a stabilit in timp o reputatie internationala in domeniu, datorita garantiei GMO, care certifica faptul ca produsele obtinute nu sunt modificare genetic. Implemetarea directivei Uniunii Europene referitoare la utilizarea combustibilului ecologic a determinat construirea unui punct de productie a energiei pe baza de bioetanol in Austria. Fabrica este functionala din octombrie 2007. Bioetanolul este un biocombustibil produs din celuloza de trestie de zahar si din alte elemente de biomasa si folosit ca substitut al benzinei.

Structura actionariatului companiei AGRANA este dominata de alianta strategica intre producatorii austrieci si concernul Südzucker AG Mannheim/ Ochsenfurt (Germania), fiecare parte detinand aproximativ 37.75% din pachetul de actiuni. Restul actiunilor sunt tranzactionate liber la bursa. Valoarea pe piata a grupului AGRANA este, in acest moment, de 1.1 miliarde euro.

Preview document

Practică SC CDE Interex SA - Pagina 1
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 2
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 3
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 4
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 5
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 6
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 7
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 8
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 9
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 10
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 11
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 12
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 13
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 14
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 15
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 16
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 17
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 18
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 19
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 20
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 21
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 22
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 23
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 24
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 25
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 26
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 27
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 28
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 29
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 30
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 31
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 32
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 33
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 34
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 35
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 36
Practică SC CDE Interex SA - Pagina 37

Conținut arhivă zip

  • 1. cuprins.doc
  • 2. Proiect practica - Interex.doc
  • 3. Indicatori financiari.doc
  • 4. organigrama Interex.doc
  • Proceduri standard de receptie a marfurilor.doc

Te-ar putea interesa și

Practică tranzacții economice internaționale - desfășurata în cadrul SC Farmec SA

1. Caracterizarea generală a activităţii firmei S.C. „ FARMEC” S.A cu sediul în localitatea Cluj-Napoca, str. H. Barbusse, nr. 16 a fost...

Sisteme moderne de distribuție

Introducere Politica de distribuţie este practic unul din elementele cheie ale marketingului, ea reprezentând cea de a III-a componentă a mix-ului...

Managementul prin Proiecte

Aplicarea managementului prin proiecte într-o organizaţie Societatea omenească cunoaşte în prezent o perioadă de schimbări rapide şi profunde în...

Ai nevoie de altceva?