Practică SC Macon SRL Deva

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3380
Mărime: 28.52KB (arhivat)
Publicat de: Eniko R.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. Univ. Ursu Dorel
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea de Vest "Vasile Goldis", Arad

Extras din proiect

SCURT ISTORIC AL SC MACON SRL DEVA

Societatea comercială „MACON” SRL Deva este unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din România, oferind o gamă variată de produse. Sediul Macon se află pe șoseaua care face legătura între municipiile Deva și Hunedoara la adresa str. Sântuhalm, nr.1, Deva. Localizarea sa îi conferă avantajul unei bune poziții geografice, în centrul jumătății de vest a țării, în apropierea resurselor de materii prime (nisip, ciment) și cu o arie largă de posibilități de distribuție a producției.

Societatea comercială „MACON” SRL Deva este persoană juridică română, având forma juridică de societate cu răspundere limitată. Aceasta își desfășoară activitatea în conformitate cu legile române și statutul de societate.

Durata societății este nelimitată cu începere de la data înregistrării la "Registrul Comerțului", respectiv funcționează în baza Certificatului de înmatriculare înregistrat la CCI-jud. Hunedoara sub nr. J20/889/2007, Cod de Identificare Fiscală: 18991933.

Societatea SC MACON SRL Deva este o societate cu tradiție pe piața materialelor de construcții. Ea a fost înființată în anul 1963 ca unitate de materiale de construcții, sub denumirea de Întreprinderea Materiale de Construcții Deva.

În 1990, odată cu transformarea și reorganizarea firmei în conformitate cu HG 1104/1990, numele firmei se schimbă în MACON - societate comercială pe acțiuni cu capital integral de stat. Începând din anul 1994 societatea are capital integral privat, privatizarea făcându-se prin metoda MEBO. Capitalul social al societății este de 9.573.349 lei.

În 2006, vânzările Macon Deva s- au situat la 11 milioane euro, iar în 2007 vânzările s- au cifrat la aproximativ 14 milioane euro, în creștere cu 32 % față de anul trecut.

Este cunoscut faptul că în România sectorul construcțiilor înregistrează cea mai rapidă evoluție, având o creștere de 10% în 2006, iar pentru 2007 a fost estimată o creștere de 19,4%.

Astfel, în anul 2006, lucrările de construcții în România au totalizat aproximativ 6,6 miliarde euro, iar din cauza lipsei autostrăzilor și a drumurilor de calitate România își propune să investească încă 18 miliarde euro până în 2010 pentru modernizarea infrastructurii de transport.

Acest fapt a stârnit interesul Fondului de investiții cu capital privat Polish Enterprise Fund V (PEF V), administrat de Enterprise Investors care a achiziționat societatea Macon Deva (cumpărând aproape 100% din acțiuni), valoarea tranzacției fiind de 35 milioane euro.

Compania a înregistrat o creștere susținută a vânzărilor de BCA, însă cea mai importantă creștere a vânzărilor a fost înregistrată pentru prefabricatele din beton, datorită expansiunii segmentului de retail, unde s-au construit hale cu structură din beton, precum și cererii tot mai ridicate de stâlpi pentru linii electrice aeriene. Reprezentanții companiei estimează ca în doi-trei ani, capacitatea de producție a Divizie BCA va ajunge la circa 400.000 de metri cubi, în urma unor investiții în modernizarea actualei fabrici.

Societatea este organizată și funcționează în sistem holding, în structura sa există trei divizii și un atelier, divizii care funcționează independent, care își organizează procesele de producție, activitatea comercială și își gestionează direct mijloacele fixe proprii și mijloacele circulante alocate prin bugetele de venituri și cheltuieli.

Societatea este unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din România, gama de produse oferite fiind foarte largă.

În funcție de produsele pe care le produc, cele trei divizii au următoarea componență:

- divizia 1 - care produce: BCA: beton celular autoclavizat (beton celular autoclavizat zidărie, izolație și armat);

- divizia 2 - care produce: izolatoare (vată minerală din bazalt), ceramice (cahle teracotă, sobe premontate din teracotă, placaj ceramic, cărămizi ceramice pline și cărămizi dialit);

- divizia 3 - care produce: elemente beton armat pentru structuri (elemente din beton armat și precomprimat pentru hale industriale și construcții civile, stâlpi electrici din beton vibrați și centrifugați), tuburi premo pentru aducțiuni și canalizări; atelier balastieră; agregate minerale.

MACON dispune de un Laborator de încercări gradul II, autorizat de Inspecția de Stat în Construcții, încă din 1998. Laboratorul de încercări a implementat un sistem de management al calității ce are la bază cerințele standardului SR EN ISO/CEI 17025: 2005.

Laboratorul de încercări este acreditat de către RENAR pentru următoarele încercări:

- beton celular autoclavizat (densitate în stare uscată, rezistență la compresiune, absorbția de apă datorită acțiunii capilare);

- beton intărit (densitate și rezistență la compresiune);

- oțel (tracțiune);

- agregate pentru beton (părți levigabile, densitate în grămadă, granulometrie) .

Asigură efectuarea de încercari de laborator pentru MACON, în vederea atestării conformității produselor cu documentele normative în vigoare. Încercările se referă la:

- verificarea calității materiilor prime și materialelor utilizate la fabricarea produselor MACON);

- stabilirea rețetelor de preparare beton, beton celular autoclavizat, mase ceramice și glazuri pentru cahle de teracotă;

- încercări pe fluxul tehnologic de fabricație al produselor MACON;

- încercări pe produsele finite MACON.

În urma încercărilor și înregistrării rezultatelor obținute se emit rapoarte de încercare ce stau la baza emiterii "Declarației de conformitate" a produselor.

Întreprinderea dispune și de un parc auto și de C.F.U. .

Preview document

Practică SC Macon SRL Deva - Pagina 1
Practică SC Macon SRL Deva - Pagina 2
Practică SC Macon SRL Deva - Pagina 3
Practică SC Macon SRL Deva - Pagina 4
Practică SC Macon SRL Deva - Pagina 5
Practică SC Macon SRL Deva - Pagina 6
Practică SC Macon SRL Deva - Pagina 7
Practică SC Macon SRL Deva - Pagina 8
Practică SC Macon SRL Deva - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Practica SC Macon SRL Deva.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza efectelor unor variabile economice asupra tranzacției comerciale dintre Somaco Grup și G&D Teiuș

Cap 1. Prezentarea tranzacţiei O importantă tranzacţie comercială ce a avut loc pe piaţa românească în anul 2011 este cea dintre Somaco Grup...

Ai nevoie de altceva?